lauantai 3. elokuuta 2013

Uittoa ja ilman varusteita

Tänään tein Lillan kanssa vaihteeksi jotain ihan muuta kuin normaalisti - menin siis ilman varusteita, jota on tullut välillä harrastettua. Lilla toimii siinä jo todella hyvin ja ratti, pakki ja kaasu toimii. Sain kuvaajan vasta lopussa, alussa yritin laittaa kameran videoimaan itsekseen, mutta videolla näkyy oikeastaan vain harvakseltaan pieni pikkuruinen liikkuva piste. Siksi en jaksanut alkaa edes tekemään mitään koostetta, mutta ehkä ensi kerralla sitten.

Tunnin jälkeen käytiin rannalla tarkoitus uittaa Lillaa, mutta tällä kertaa Lahjakin halusi tulla! Ennen se on jäänyt rannalle katselemaan, mutta nyt käveli suoraa päätä järveen ja ui pikkupätkiä muutamankin kerran. On se hieno.

Mitä taas itse olen tehnyt, niin menin eilen katselemaan jälleen kerran jotain mitä ei pitäisi katsoa, nimittäin videoita kuolaimen vaikutuksesta hevosen suussa. Sitä kautta aloin lueskella Parellista ja sen jälkeen olenkin vain lueskellut siitä ja katsellut erilaisia tarvikkeitakin. Lisäksi tuli tutustuttua Rambo Micklem Multibridle suitsiin, joita voi siis käyttää kuolaimilla tai kuolaimettomina. Mitenköhän tässä oikein käy.. Pahaa aavistan, että kohta meiltä löytyy vermeet Parelliharjoitusten aloitusta varten ja aletaan ihan toden teolla harjoittelemaan tavoitteena luottavaisempi hevonen ja hevonen, joka todella haluaa olla ihmisen kanssa.


Laukka-käynti
16 kommenttia:

 1. "Mitä taas itse olen tehnyt, niin menin eilen katselemaan jälleen kerran jotain mitä ei pitäisi katsoa, nimittäin videoita kuolaimen vaikutuksesta hevosen suussa."

  Miksi ei pitäisi katsoa noita videoita? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. https://www.youtube.com/watch?v=0a-aV0Rsxmg

   Niistä saa painajaisia :D No ei, mutta alkaa ällöttää, kun pitäisi ratsastaa kuolaimilla. Vaikkakin tuossa on varmasti hieman "yliarvioitu" tuota kuolaimen vaikutusta, ei se varmastikkaan tunnu kivalta hevosesta, varsinkaan isommat pidätteet suuhun.

   Poista
  2. Oli kyllä ehkä mailman paskin ja huonoi video mitä ikinä kattonu,valetta valetta,joo iha sama ei kiinnosta!

   Poista
  3. Meni kyllä puolet ohi. Mikä on valetta? :D

   Poista
  4. Ensinnäki se kuolain ei ole hevosen suussa nuin,toiseks se ei hakkaa hampaaseen ja kolmanneks koko video potaskaa

   Poista
  5. Jaa-a, jokaisella omat näkökulmansa. Mieti omassa suussasi metallikappale, joista nyitään ja vedetään milloin mihinkin suuntaan. Joo - ratsastushan perustuu aika paljon istunnalla ratsastamiseen, mutta ohjaakin kuitenkin aika usein tulee käytettyä. Sitä voi tarvita apuna pidätteissä, puolipidätteissä, yleensäkkin ohjat ovat aina tuntumalla. Jos minua on alkanut kauhistuttaa kuolain, se on. Jos haluan vaihtaa kuolaimettomiin, haluan. Ei se tarkoita sitä, että kaikkien muiden pitäisi tehdä samalla tavalla tai olla samaa mieltä :D

   Poista
  6. no hevoset on kumminki aika paljon ihmisiä vahvempia ja ei ne nyt näytä kauheesti kärsivän kun kuolaimia käyttää varmaan 70% ratsastajista ja varmaan enemmänkin.

   en siis kattonu tota videoo ja oon eri ano

   Poista
  7. Kuolaimella et tee mitään sen kummoisempaa, mitä pystyisit tekemään kuolaimettomallakaan, jos hevonen lähtee käsistä. Tuntuu, että ihmisillä on luulo, että kuolain olisi jotenkin muka "turvallisempi" kuin kuolaimeton. Hevonen on iso eläin ja jos se luottaa ihmiseen, se toimii vaikka varusteetta kokonaan vaikka siellä maastossakin.

   Hevonen ei näytä kipua mielellään. Siksi useimmat ehkä ajattelee, että "no ei se siihen satu". Sen hevosen ei tarvitse saada hirveätä kohtausta, että siitä tietää, että kuolain sattuu. Jotkut hevoset saattavat olla "jäykkiä suustaan", jäävät puremaan kuolaimeen, kulkevat pää pystyssä tai vastaavasti kuolaimen alla, narskuttelee kuolainta, pukittaa, jännittyy välillä, nykii päätään, hankaa välillä päätä jalkoihin kesken ratsastuksen, "vetää ohjista" kun keräät ohjia... Noista yhdelläkin "merkillä" hevonen voi kertoa, että siihen sattuu. Kaikki hevoset eivät ilmaise sitä mitenkään.

   Katso sinne hevosen suuhun siihen kuolaimen kohdalle. En tiedä, mitä sinä löydät, mutta minä löysin ainakin pieniä punertavampia pisteitä. Ne ovat aivan varmasti ja tasan tullut kuolaimesta. Enää en mielellään kuolainta omille hevosille pistä - ehkä Lahjalle, jos en saa sille hankittua sopivia kuolaimettomia.

   Poista
 2. Tuli vaan mieleen, että mitäköhän lahja sitten tuumaa uudesta varsasta. Voiko se esim. purra varsaa jos on mustasukkainen? :|

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enemmänkin miettisin tuossa tilanteessa, mitä Lilla tekisi Lahjalle, jos Lahja menisi isottelemaan varsalle. Luulempa, että Lilla pitää Lahjalle kyllä jöötä, jos Lahja meinaisi mennä Lillan mielestä liian lähelle varsaa. Sen näkee sitten, jos nyt edes varsaa tulee. Epäilen, mutta jos nyt käy niin, ettei millään mene kaikki yhdessä, niin tarhaan sitten aluksi vaikka Lahjaa erikseen.

   Poista
 3. Ihana tuo video ja kuvat missä Lahja ui Lillan perässä<3<3<3<3<3<3<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lahjasta on tullut ihan vesipeto ;D

   Poista
 4. olen itsekkin katsonut tuon videon ja minuakin "ällöttää" tuo ajatus. siksi ratsastankin vähän hevos ystävällisempää eli lännenratsastusta, siinä on kyllä kuolaimet, mutta ohjat eivät ole yleensä tuntumalla eikä niistä nyitä eri suuntiin, koska on olemassa "kosketuskin" eli kosketamme ohjalla kaulalle minne suuntaan haluamme. :)

  ja lopuksi, tää oli kiva postaus! ;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ei tunnu enää kivalta ajatukselta laittaa kuolaimia hevoselle. Ja kiitos (:

   Poista
 5. itsekkin harrastan länkkää :) en edes osaisi ratsastaa jos pitäisi koko ajan olla ohjat tuntumalla. Muutenkin olen alkanut ymmärtää hevosta eläimenä paljon paremmin länkän myötä !! :) hyvin näyttää teillä sujuvat ilman varusteita, tätä arvostan!

  VastaaPoista
 6. Niiin paras blogi! ja maailman ihanin ja kiltein varsa.sinäki oot niin huippu hevosten kans <3 siisti!

  VastaaPoista