maanantai 26. elokuuta 2013

Vuokraaja/ hoitaja?

Ihastuttava IC-tamma (+ varsa, jolle voidaan ottaa hoitaja!)

Tarjotaan seitsenvuotiasta IC-tammaa vuokralle 1x/viikko omalla tallilla.

Luonteeltaan kiltti, mutta myöskin herkkä. Rauhallinen, varma, päättävänen, mutta ei turhasta komenteleva ihminen pärjää tämän kanssa parhaiten.

Reipas ja herkähkö ratsastaa, ei ole kova kädelle. Ei ole ryöstänyt, liikennevarma. Taitaa HeB asioita + väistöt, avot ja käynnissä sulut.

Tammalla vielä tämänvuotinen varsa alla (vieroitus lokakuun alku) ja on kerran ultrattu uudelleen kantavaksi. Liikutus tapahtuu pääosin ilman satulaa. Jos kantava, voi ratsastaa vielä muutaman kuukauden normaalisti koulua/ maastoilla. Lähes tiineyden loppuun asti voi käydä lopussa käyntimaastoissa (jos vuokraus jatkuu sinne asti, varsinaista maksua tuskin siinä vaiheessa vuokrauksesta on).

Tallilla käytettävissä kohtuullinen valaistu kenttä ja maastoja. Lämmin varustehuone.

Vuokrauksen hinta 10€/ kerta. Ikäraja vuokraajalle miel. 13-14v.

Voidaan ottaa myös hoitaja tammalle (mikäli vuokraajaa ei löydy) tai varsalle, joka voi auttaa halutessaan mm. varsan opetuksessa. Olen luultavasti lähes aina katsomassa vuokraajan ratsastusta ja aina mukana, jos varsalle löytyy hoitaja. Hoitajan ei tarvitse maksaa käynneistään.

Laita viestiä, jos kiinnostuit. Kerro hieman tasostasi ja itsestäsi, niin sovitaan sitten kokeilukertaa vuokraukselle/ hoitamiselle (: Paikkakunnalla Viitasaari.

Paikkakunta: Viitasaari

Yht.otot: iida_rajala@hotmail.co

*******************************************************************************************************************


Tälläinen ilmoitus löytyy ht.netin markkinapalstoilta etsitään vuokraajaa -osastolla. Vuokraaja ei ole pakollinen, mutta jos joku haluaa Lillaa alkaa vuokraamaan, niin voisin sitä tarjota siihen kerta viikossa. Lahjalle voin ottaa myös hoitajan, jonka kanssa pääosin yhdessä tehtäisiin jotain varsan kanssa (ymmärtänette varmaan oikein hyvin, että haluan olla mukana tilanteissa, jotka saattavat varsalle olla uusia, enkä muutenkaan halua "jättää" varsaa jollekkin yksin käsiteltäväksi). 


15 kommenttia:

 1. Oiei, mä oisin kyllä ollut niin otettu mut pitkä on matka :< Varsan opetutksesta kun on kokemusta ja ratsastaakin voin millasella hevosella vaan :D

  VastaaPoista
 2. Oi, oon etsinyt itselleni vuokrista ja haluisin tulla kokeilee, mut asutte liian kaukana :,(

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti löydät kivan ja luotettavan vuokraajan!

  VastaaPoista
 4. Vitsi ku ootte niin kaukana, etin vuokrista, mutta millään ei löydy :<

  VastaaPoista
 5. Vastaukset
  1. Tiedän, että jotkut ovat yrittäneet etsiä epätoivoisesti vuokrahevosta jo pitkään ja ajattelin antaa jollekkin mahdollisuuden vuokrata Lillaa, vaikka en vuokraajaa välttämättä tarvitsisikaan sille, koska aikaa riittää liikuttaa se itsekkin ja tykkään hevosten hoidosta/ liikuttamisesta (: Taka-ajatuksena on pikkaisen ainakin tuossa hoitohommassa sekin, että minusta olisi kiva tutustua uusiin ihmisiinkin ja välillä olisi mukava, kun olisi joku auttava käsi mukana varsan kanssa touhutessa ;)

   Poista
 6. No kyllä mää oikeesti voin tulla hoitaa Lahjaa taas, jos vaa jaksas maailman ääriin (onko se kolmesataa metriä?) kävellä ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäää joka ei jaksa kirjautuu bloggeriin27. elokuuta 2013 klo 15.23

   Tuun tänää jos äiti hakee mut kylältä tarpeeks aikasi, koska sitte pitää taas olla kylällä monta päivää! :)

   Poista
 7. Voi että mä niiiiiin haluisin vuokrata Lillaa!!
  Enkä mä asukkaan kovin kaukana :)
  Mutta oksankohta on se, että oon vasta 12 :(
  Mutta oon mä ratsastanu 5 vuotta ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti en ota alle 13-vuotiaita enkä mielellään alle 14-vuotiastakaan vuokraajaksi, koska Lilla ei ole kuitenkaan se "rauhallinen mistäänvälittämätön tuntipuksu", joka on tullut todistettua vieraan ratsastajan kanssa, joka tipahti selästä sen seurauksena, että "potkaisi" hevosen raviin, joka lähtikin sitten vähän kovempaa laukkaa, koska ei ole sellaiseen tottunut.

   Lilla kyllä menee nätisti vaikka ihan pienillä lapsilla taluttajan kanssa, mutta vuokraajalta haluan olla ehdottoman varma, että hän pärjää hevosen kanssa joka tilanteessa ja osaa ratsastaa sitä hevosen "vaatimalla tyylillä". Toki poikkeuksiakin on, mutta ymmärrät varmaan, etten halua antaa hevosta itsenäiseen vuokraukseen kovin nuorelle - Lilla ei mitään tahallaan tee, eikä se ole esim. ryöstelevä, käsistä lähtevä, tai ihan ylikierroksilla käyvä, mutta sen tietynlaisen herkkyyden vuoksi en yksinkertaisesti uskalla antaa Lillaa kovin nuorelle. Lilla toimii melkein pelkällä istunnalla ja siksi esim. saattaa hämmästyä kovin, jos joku ratsastaja, joka on tottunut menemään jollain "enemmän eteenpäintyönnettävällä" hevosella ja antaakin liian kovat pohjeavut, jolloin käy helposti se, että nouseekin vähän reippaampi askellaji ja jos ei ratsastaja ole varautunut, voi sieltä tulla alas.

   Poista
  2. Hoitajaksi toki voin ottaa nuoremmankin (niin Lahjalle kuin Lillallekkin). Satunnaisesti voin antaa hoitajankin maksusta ja omassa ohjauksessani ratsastaa, mutta itsenäiseen ratsastukseen en mielellään kovin nuorelle anna.

   Poista
  3. Joo mä ymmärrän kyllä hyvin, ton mitä kerroit :)

   T: sama ano

   Poista
 8. Näin sun ilmoituksen Facebookissa ja olin sillee et.... Äääh Onks toi Lillaa ???!! :D:D:D

  VastaaPoista
 9. Voih, ois ihana hoitaa/vuokrata Lillaa ja Lahjaa mut asun ihan liian kaukana! :)

  VastaaPoista