maanantai 16. syyskuuta 2013

Kotona jälleen!

Tänään tultiin klinikan kautta kotiin. Kaikki arvailikin Lillan osalta oikein sen, mitä varten klinikalle, mutta Lillan reissusta lisää huomenna. Lahja nimittäin sai samalla ensimmäisen rokotteensa ja oli oikein kiltisti. Nopeasti oli kuulemma varsa kasvanut ja samalla saatiin suositus vähän seurata kavioita, jotka ovat aika pystyssä, ettei mene pukinkavioksi. Mitä minä sanoin, ne kaviot on pystyssä, mutta kukaan ei ole oikein uskonut minua. Mutta nyt on hyvä, kun tietää, että niitä kannattaa seurailla ja sekin on hyvä tietää, ettei ne nyt ihan niin pahat ole, että tarvitsisi jotain tehdä vielä.... Oikeastihan pukinkavio voi lähteä lievästä kehittymään muutamassa päivässä pahaksi, joten noita kannattaa nyt pitää silmällä. Pukinkaviot kun ei ole mikään kiva vaiva, pahimmillaan ne ei korjaannu ikinä. Täytyy nyt toivoa, että ei ala muuttumaan tuosta enää pahempaan suuntaan.

Lahjasta tuli otettua meillä hieman kuvia taas, kun se keksi saada jonkun kohtauksen. Voipi olla, että huomenna ei kohtauksia saa, jos lämpö nousee rokotusten vuoksi. Itse olin kuitenkin taitava ja menin suoraan hieman nopeampaa kuin kävelyvauhtia takaperin tolppaan pää edellä, Lahjakin jäi kuuntelemaan kun hirveä kumahdus kävi. Täytyy olla taitava, kun tolppaan saa itsensä satutettua...  
Hurrrjimus.13 kommenttia:

 1. Ihania kuvia ja tuo " Hurrrjimus" kuva on niin paras :D

  Oliko Lilla kantavana? Äääh, haluun kovasti tietää jo, mut ymmärrän kyl jos haluut säästää tuloksen huomiseen :)

  VastaaPoista
 2. Toi viimenen kuva on ihan super ihana!!

  VastaaPoista
 3. Mun tammalla on pukinkavio ja ei tosiaan oo kiva vaiva, vaikka eihän tuo niin kamalasti haitttaakkaan pitää vaan vuolla paljo useemmin 2-3 viikon välein ja joskys pitää pitää kärkikenkää tai epätasaista kenkää. Toivottavasti ei lahjalle tulisi :)

  Lahja on kyllä niin suloinen :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsallahan se voi olla vielä korjattavissa jos hoidon aloittaa mahdollisimman aikaisin, hoitona käytetään tetrasykliiniä, pidetään varsaa kovalla alustalla, ei väkirehuja, kannat vuollaan alas kerta viikkoon ja liikunta minimalisoidaan. Jos ei auta, niin voi harkita leikkausta, jossa ilmeisesti jotain jänteen tukisidettä leikataan(?). Joillakinhan se menee sitten niin pahaksi, että lopetus on paras vaihtoehto, jos hoidot ei tehoa.

   Täytyy toivoa ettei ala tuosta pukinkavioksi menemään.

   Poista
 4. Lahja harjottelee esteponin hyppyjä:-D Ja söpöjä kuvia Lahja on niin söpö

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo niinhän se välillä ;) Kiitos.

   Poista
 5. Ihania kuvia. Lahja on ylisöpö! ^ ^ <3

  VastaaPoista
 6. Kiva postaus ja ihania kuvia! ♥:)

  VastaaPoista
 7. Pukinkavio on aika jännä vaiva. Mellä yhellä hevosella kehittyi jännevamma jalkaan pukinkavio(yleensä pukinkavio tulee nimenomaan jännevamma jalkaan tai jos jalassa on jotain kiristeitä ja aika uskomatonta, mutta totta se pukinkavio jalka on yleensä myös vasen etunen jos edestäpäin katsoo). Niin tässä vuoden sisällä, kun herra on ollut kengättä ja levolla niin pukinkaviota ei enään näy. Kengittäjä myös kertoi, että kengittivät uudelleen(erillälailla) jonkun hevosen niin pukinkavio vaihtui toiseen jalkaa...
  <-Hienoa selitystä, toivottavasti ymmärsit :D

  Ihme vaiva, mutta toivottavasti ei Lahjalla sitä tulisi. Mistä muuten Lahjan nimi tulee? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsalla pukinkavio tulee yleensä muista syistä (esim. emän yliruokinta voi altistaa tai vaiva voi olla jo synnynnäinen) ja varsana on helpompi korjata. Aikuisilla pukinkavio tulee yleensä tapaturmien seurauksena (:

   Poista