tiistai 17. syyskuuta 2013

Lillan tiineys 3kk

Eilinen klinikkakäynti meni aika nopeaan, odoteltiin vain hetki, että paikka vapautuu Lillalle pakkopilttuusta. Lilla oli hyvin tilanteessa ja ultraus onnistui kaikinpuolin hyvin - myös siltä kannalta, että matkassa näytti todellakin vielä asukki olevan ja hyvin ilmeisesti voi. Kupeillahan on ollut jo vähän aikaa "pullistumat", joten arvelinkin, että kyllä tuo kantavana vielä on. Mitäänhän en ikinä uskalla kuitenkaan sanoa varmaksi, ennenkuin se on varmaa ja nyt se ainakin on!

Nyt saa taas alkaa jännittämään pysyykö varsa loppuun asti mukana ja meneekö varsominen hyvin. Ja innolla odottaen tietenkin sitä päivää, kun tuntee ensimmäisen potkun, viime vuonna Lahja alkoi ninjailemaan tuntuvasti mahassa kuuden kuukauden tiineyden jälkeen.

3kk

Viime vuoden vertauskuvaa, tässä viime vuoden tiineys n. 3kk. Nyt on Lilla tuhdimmassa kunnossa (ei varsan takia, vaan syömisen) ja jos ei muuta, niin harja on ainakin venynyt.

24 kommenttia:

 1. Kiva vertauskuva! Ja toi harja ;__; <3

  VastaaPoista
 2. Oi ihanat kommettiboksit! :) Ja toivottavasti varsominen menee hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos (: Kunhan nyt menisi ensin tiineys hyvin, ettei tulisi luomista tai muita sairastumisia.

   Poista
 3. Mites se sun koulu, kun nytkin olit pitkään tuolla reissussa. Niin olitko koulusta pois? Vai käytkö edes sitä enään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokki ei ollut minun alani, ja lähdin kouluun jo asenteella "tää on nyt lähellä kotia ja koitan nyt täällä käydä vaikka en tykkää", mutta totesin, että jatkan siellä mikä tällä hetkellä vain tuntuu ainoalta oikealta, eli hevosalalla. Tänä syksynä en kuitenkaan jatka vaan ensi vuonna.

   Poista
 4. Mitäs meinasit tällä seuraavalla varsalla tehdä? Eikö Lahjassa ole jo tarpeeksi haastetta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa kuin Lahjan tulevaisuudensuunnitelmat - harrasteratsu.

   Voinpa sanoa, että kun aloittaa koulutuksen jo ensimmäisestä ulkoilukerrasta, jonne varsa menee riimun kanssa ja opettaa asioita pikkuhiljaa, kärsivällisesti ja rauhassa, ei ainakaan Lahja ole ollut missään vaiheessa villi tai niin haastava, ettei sille olisi pärjännyt. Kertoo sekin jo jotain, että alle kuukauden ikäistä Lahjaa talutteli mennen tullen yhdeksänvuotias tyttö ja varsa seurasi kuin koira ja melkein kahden kuukauden iässä vuolu onnistui kuin aikuiselta hevoselta - ja jopa paremmin kuin joiltain sellaisilta. Siihen mihin ryhdyn todella, teen sen sitten yleensä loppuun kunnolla. Tässä tapauksessa se tarkoittaa Lahjan elättämisestä loppuelämän ja siitä mukavan harrastehevosen tekemistä. Seuraavalla varsalla sama juttu - siitä en kuitenkaan voi sanoa varmaksi, jääkö loppuelämäksi minulle, mutta jos mahdollista pitää koko elämän niin jää.

   Poista
  2. Ei se 9-vuotiaan talutus mitään ihmeitä vaadi. Itse jo nuorempana talutellut varsoja (;

   Poista
  3. Voin sanoa, että jos varsaa ei ole talutukseen opetettu ja on energisempää sorttia, niin ei tasan pysy hyppysissä yhdeksänvuotiaalla, kun meinasi olla aika piteleminen itselläkin kun sellaista varsaa on talutellut.

   Poista
 5. Heips! Viitsisitkö tehdä joskus Thelmasta postauksen. Kertoisit mitä se merkitsee sinulle esim. verrattuna Lahjaa ja Lillaan. Sitten että vietätkö sen kanssa aikaa tai käytätkö sitä lenkillä yms. ja jos teillä on muita eläimiä niin niistä myös. Kyllä ymmärrän, että tämä on heppablogi, mutta minua kiinnostaisi. En usko että lukijakuntasi vähenee jos yksi postaus olisi ``erillinen``. Voisit vaikka edellisessä postauksessa sanoa, että seuraava postaus on tälläinen että skipatkaa jos ei kiinnosta. Ja myös paaaljon kuvia ois kiva saaha Thelmasta ja sen ikä ois kiva tietää ymsyms.!:) Super isot kiitokset jos toteutat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voinpa tehdä, vaikka en välttämättä kyllä saa paljoa tekstiä aikaiseksi (:

   Poista
 6. Tuo harjahan on venynynyt ihan kivasti :)

  VastaaPoista
 7. Hui kuinka Lillan harja on kasvanut! Ihanaa että on kantavana :)

  VastaaPoista
 8. Onko Suomessa paljonkin "valinnanvaraa" tinker isäoreilla (laadukkaammilla kantakirjatuilla)? Tuli vain mieleen kun hollantilainen ystäväni omistaa kaksi tinker siitosoria ja kyseli asiasta, hänen orejensa spermaa kun on mennyt kuulemma aina Tanskaan saakka. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://ics-nederland.com/index.php/en/stallions

   Tuolta löytyy kaikki suomenkin hollannin kantakirjassa olevat premium-arvon saaneet orit.

   Poista
 9. Ihanaa että Lilla on taas kantavana!

  VastaaPoista
 10. Minkä ikäinen siis oikein oot?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löydät sen tiedon omistaja-sivulta.

   Poista