lauantai 7. syyskuuta 2013

Maastomopo jälleen vauhdissa ja lisää lastausharjoituksia

Lillan kanssa ollaan jatkettu tänäänkin vielä samaa linjaa, eli maastoilua. Jos tämä maastoilukuuri sitten innostaisi keksimään uusia ideoitakin kentällä ratsastukseen, kun siellä tuli mentyä oikeastaan melkein aina samoja tehtäviä. Tänään mentiin äidin kanssa Lilla mukana keräämään hetki puolukoita vähän matkan päähän meiltä (n. puolen tunnin reissu oli) ja metsässä oli kyllä aika hirvikärpäsarmeija vastassa. Ne oikein hyökkäsivät Lillan ja minun kimppuun ja kuljinkin metsässä sitten hupparin kaulus kypärään niin sidottuna, että juuri ja juui näin mihin mennään. No mutta koska hirvikärpäset ovat ällöttäviä. Lahja oli kiltisti odottanut kotona, eikä edes aluksi tajunnut kun tultiin takaisin. Sitten kyllä alkoi ilosta hirnunta kun Lillan näki.

Maastomopo lähdössä.

Lahjan kanssa harjoiteltiin tänäänkin koppiin menemistä ja se sujui entistä paremmin. Ollaan yritetty opetella nyt sitä koppiin lähettämistä, eli sitä, että hevonen menee itse koppiin, kun näytät sille kädellä suunnan. Lahja meni pariin kertaan jo oikein hyvin. Tässä "tempussa" me ollaan käytetty apuvälineenä myös palkkioksi leipää, eli varsa on saanut aina leivänpalan kopissa. On hyvä, jos pystyy yksinkin lastaamaan hevosen koppiin, ei tarvitse välttämättä kahta ihmistä, jos ajattelee tulevaisuudessa esim. kilpailuja.

Lillallekkin on tarkoitus opettaa tuo, nyt se menee vain ihan tavallisesti koppiin kun sen taluttaa sinne, mutta jos ajattelisi olevansa tilanteessa yksin, voisi mennä hetki, että Lillan saisi lastattua.Tämännäköisen kaverin muuten pelastin tänään pinteestä, oli jo toinen tapaus. Kummatkin on jäänyt vaan tyhmänä katsomaan hetken, ennen kuin on lähteny lentoon.19 kommenttia:

 1. Hienosti sujuu jo tuo lastaamishomma :)

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana tämä ulkoasu! :)

  VastaaPoista
 3. Aivan mahtava tämä uusi ulkoasu! Ja kiva postaus myöskin:)

  VastaaPoista
 4. Tätä blogia on aivan mahtava lukea, ja on aivan mahtava nähdä miten varsalle on opetettu kaikki alusta asti! (: Loistavaa :)

  VastaaPoista
 5. Ihana uus ulkoasu, lahja menee tosi hyvin jo koppiin

  VastaaPoista
 6. Mikä on youtube kanavasi nimi ? :) Meneepäs Lahja hienosti koppiin! Oma poni ei menis sitten millään ! :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. IdaRajala on kanavan nimi. Ja meneehän tuo jo hienosti (:

   Poista
 7. voi ei kateus iskee! Menee pikkunen niin nätisti koppiin, että!(: ..itsellä kun vertailukohtana on tuo tinksuristeytys jota viimeksi kisoihin lähtiessä lastattiin ainakin puoli tuntia, kun herra päätti alkaa pystyyn hyppimään jne:/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siksi ollaankin harjoiteltu lastaamista muutama kerta, että Lahja oppisi, että kopin ei ole tarkoitus syödä sitä ja se on ihan turvallinen ;)

   Poista
 8. Heips! Hienosti oot Lahjan kouluttanut (: Olisi kiva alkaa hoitaa nuita ihanuuksia kun kokemustakin löytyyy oman itsepäisen tinker ruunana kanssa mutta liian kaukana asustellaan :( Harmitus.

  VastaaPoista
 9. Kiva postaus ja aivan ihana ulkoasu! Kyllä toi lastaus sujuu hienosti!:)

  VastaaPoista
 10. Miten olet opettanut tuon lähetyksen? Täältä löytyy koppivihaaja tinkeri.. Nyt saatu lastattua suht ok mut välillä vähän meinaa olla turhan rajua. Ei pelkää, ei vaan halua mennä.

  VastaaPoista