torstai 26. syyskuuta 2013

Maidoton päivä numero yksi

Lilla ja Lahja tarhasivat tänään ensimmäistä kertaa erillään - se siis tarkoittaa, että nuo ovat sekä päivät, että yöt erillään. Ja kohtahan Lahjan matka käy varsapihattoon, joten haluan, että se on vieroitettu ennen sitä.

Aluksi laitoin Lillan siihen tuttuakin tutumpaan kaukaloon, jossa tuo tarhasi viime talvena kun ei silloin aitoja tehty jäiseen maahan. Tein kuitenkin Lillalle oman tarhan eri paikkaan, jossa se nyt vähän aikaa tarhaa. Kaukalo jo kuulostaa niin naurettavalta kun puhutaan hevosen tarhaamisesta, että halusin sittenkin tehdä ihan perus lanka-aidan.

Lahjaa juoksutin hetken irtona kentällä, jotta sai vähän tekemistä. Nyt en ole kuitenkaan viitsinyt ottaa mitään uutta oppiin varsalle, koska vieroittaminen on jo itsessään niin stressaavaa, vaikka sanotaankin, että varsa on vastaanottavaisimmassa tilassa juuri vieroituksen aikaan. Käytiin vielä kiertämässä pururata taluttaen varsan kanssa.

Lillaa on tarkoitus liikuttaa aika paljon nyt, että saa maidontuotannon loppumaan (liikunta edesauttaa). Aamulla kävin pienellä lenkillä, jolla Lilla ei tullut edes hikeen ja nyt olisi vielä tarkoitus mennä hetki kentälle pyörimään. Joten tähän päättyy tämä postaus, alla vielä tämän päivän kuvasatoa.Taivutusletti, josko harja vihdoin suostuisi kääntymään kokonaan tälle puolelle.

"Missä äiti on!?"

Kovin huolestunut.

Äiti tarhailee täällä.

  Ja tämä pieni suuri hevonen täällä!


20 kommenttia:

 1. Hurrrja Lahja :D Tossa pystyyn nousussa siis ja upea kuva!:)

  VastaaPoista
 2. Haha ihana lahja! :D

  VastaaPoista
 3. Ihana Lahja:3 Se on kyllä kasvanut,kovasti kun katsoo näitä kuvia:) sun blogia on kiva lukee ja ihania ovat Lilla ja Lahja:)

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. Löydät sen tiedon helposti hevosten esittelysivuilta, joihin on linkit ylävälilehdissä.

   Poista
 5. Ääää ei lahjaponia saa viedä kauas ääää, pitää vissii oikeesti tulla käymää siellä viikonloppuna (mutta yhyy on kylmä ja sataa vettä yhyy) ääää!! (Paras) naapuri kuittaa. ;D

  VastaaPoista
 6. Söpö Lahja kun sillä alkaa vähän otsatukkaki olla enemmän kuin semmoinen tupsu, alkaa olla jo semmosia ison tytön piirteitä lapsessa!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, toivon tuosta samanlaista tukkajumalaa kuin isästä, mutta saa nähdä kuinka käy ;)

   Poista
 7. Söpö. Montako vuotta/kuukautta Lahja olikaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 5,5 v. mun mielest

   Poista
  2. 5,5 VUOTTA? :D

   Lahjan iän saa helposti selville katsomalla sen sen esittelysivulta, jonne on linkit ylävälilehdessä. Sen takia ne tiedot siellä on, ettei tarvitse sitten kysellä ;)

   Mutta joo, Lahja ei ole todellakaan vielä mitään vuosia, kohtahan se on vatsa 6 kuukautta vanha. Huhtikuussahan panikoin varsomista ja sieltä postausarkistosta löytyy ne varsomisvideot ja kaikki.

   Poista
  3. Oho, hups, tarkotin siis kuukausia:D

   Poista
 8. Ohhoh! Kylläpä aikaisin vieroitatte.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lahjan piti mennä varsapihattoon, mutta ei mennytkään kun paikka ei ollut mieleinen. Siksi vieroitus aloitettiin hieman suunniteltua aiemmin, koska halusin että on vieroitettu edes jotenkin ennen pihattoon menoa. Lahjahan ei mennytkään sinne pihattoon, mutta jo aloitettua vieroitusta en halua myöskään keskeyttää - se vaan voisi tehdä vieroituksesta vaikeampaa, kun sen aloittaisi uudelleen.

   Poista