lauantai 28. syyskuuta 2013

Pesuhommia ja mihin tänään törmättiinkään?

Tänään pesin hevosten harjat, Lillan suojat, sekä heijastinsuojat ja Lillan suitset sai pesun ja myöskin joka kuukausi tapahtuvan rasvauksen. Pestessä ja puunatessa menikin mukavasti aikaa. Huomenna olisi tarkoitus pestä tallin seiniä, etenkin Lillan, koska aion pitää nyt todellisen tehokuurin, jotta saisi ne viheliäisiet vuohispunkit kuriin tällä kertaa ihan oikeasti.


Lahja on ollut nyt jo huomattavasti rauhallisempi ja löysin sen päivällä makuullaan nukkumasta pihatosta. Eilinen meni vielä hermoillessa, vaikka olikin kaukaa katsottuna rauhallisen näköinen, niin silmistä paistoi huoli. Nyt taitaa olla varsakin hieman sisäistänyt asian, että nyt ei äitiä kyljessä ole ja asia on selvä. Olen ollut aika paljon Lahjan seurana nyt - eihän ihminen korvaa hevosta, mutta Lahja on aina niin iloisen näköinen, kun sen kanssa menee tekemään jotain tai vaikka vain tekee jotain aitauksessa (siivoaa tms.). Aina kun kävelee ohi, käy hörinä, josko nyt tulisi pitämään seuraa. Onneksi toivon mukaan Lahja pääsee sinne pihattoon, niin oppii elämään hevosten tavoilla ja saa sitä varsaseuraa!

Lillaa ei enää näytä kiinnostavan juurikaan. Lahja välillä sille huutelee, mutta Lilla ei sille edes vaivaudu vastaamaan. Ainoastaan tänään aamulla kerran hirnahti kun vein tarhaan ja toisen kerran, kun olin Lahjan kanssa kiertämässä pururataa. Utareetkin ovat tehneet valtavan muutoksen, ne oli aika täpösen täynnä vielä pari päivää sitten, mutta ovat tyhjentyneet reilusti.


Lillan liikutin tänään illalla kentällä. Sai valoja sytytellä kentän reunalle, en tykkää pimeydestä sitten yhtään! Minulla oli suunnitelmissa hypätä, mutta suunnitelmat meni vähän myttyyn. Meillä on nimittäin tässä pyörinyt ilves (mm. talvella oli jäljet portailla ja oli nostanut tassunsa mattokasan päälle ja kurkistanut ikkunasta sisään, jäljet näkyi lumessa). No tämäpä kaveri näytti juoksevan siitä parinkymmenen metrin päässä kentästä ohi ja palasi metsään tupsukorvineen.

Lilla vähän säpsähti ja olikin lopunaikaa aika jännittynyt. Tultiin sieltä päästä, josta ilves juoksi aina vauhdilla pois. Hyppäsin pari estettä, mutta ne oli niin jänisloikkia ja epävarmoja, että päätin jättää hyppäämiset tänään. Keskityin siis siihen, että Lilla vähän rauhottuisi. Aika hyvin lopussa jo menikin, vaikka niin kovasti jäi jännitys päälle ilveksen näyttäytymisen jälkeen.
16 kommenttia:

 1. Hih, josko se syksy nyt olisi oikein kunnolla alkanut :D

  VastaaPoista
 2. Voi oikeasti! Täältä on niin ihana aina lukea, kun teet niin usein ja sulla on hyvät aiheet ja monipuolista bloggausta! Samaan malliin! Ja hui Ilves ! :3 Käyppäs kurkkamassa munkin blogia? ;)

  http://espenelamaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Joo, ilves täällä on pyörinyt, vähän liian kesy tapaus alkaa olemaan.

   Poista
 3. Tosi kurja tuo punkki juttu. Olisikos mahdollista että olisi tullut siitos reissuilla? Ja voisitko joskus esitellä tallianne. Olen aina luullut että poninne asuu pihatossa. Mutta karsinassa? Sillä lailla kun varustehuoneenkin esittelit. Käytävä, sisätilat, ovelta päin. Yms

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ollut alusta asti tuota vaivaa, kun Lilla tuli. Vähän sillä sun tällä tökötillä on yritetty hoitaa eläinlääkäreiden ohjeista, mutta nyt kun on lukenut tietoa punkista ja sen elinkierrosta jne. niin uusi yritys kunnon nujerrutus tehokuurilla ;)

   Poista
 4. Miks noista kuvista tulee tommosia haaleita kun niiden päälle vie hiiren? o__O Ihana Lahja ja Lilla! :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska olen lisännyt sellaisen HTML-koodin, että tekee niin (:

   Poista
 5. Olet minun lempiblogiarvostelussa! lindajahippi.blogspot.fi

  VastaaPoista
 6. Kyllä on upeita hevosia <3


  http://elamanikuvina.blogspot.fi

  VastaaPoista
 7. Nii mites onko mahdollista se talli esittely? Et vastannu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin jossain vaiheessa esitellä. Lahja asuu nyt siis sairaskarsinassa ja Lilla on pihatossa yö ovet suljettuina -> ns. karsina, kun hieman ihmetelit miksi pihatto onkin yht´äkkiä karsina..?

   Poista