keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Reissuponeja

Maanantaina me pakattiin ponit autoon ja suunnattiin meidän tuttujen luo Lillalle jo ennestään tuttuun paikkaan reissulle. Täältä löytyy maastoja joka lähtöön, ei tarvitse pahemmin miettiä milloin tulee auto vastaan tai onko mentävä asfalttitien kautta johonkin - kun kumpiakaan ei ole täällä lähimailla hirveästi. Postiauto tästä ohi menee, mutta muuhun autoon en sitten ole vielä törmännytkään - kirjaimellisesti korvessa siis, mutta se nyt on mielestäni hyvä asia. Meillä kotoa 600m päässä oleva asfalttitie ja olemattomat maastoilumahdollisuudet pilaa kaiken (lukuunottamatta sitä, että kotona nyt syksyllä on saanut ratsastaa muutamalla pellolla), nyt täällä on paljon maastoja ja se on ihan parasta! Lillan ja minun (ja tällä hetkellä myös Lahjan, joka on lenkeillä mukana) maastoilukausi vielä siis jatkuu, kun palaillaan kotiin niin ehkä aloitetaan taas uudella innolla kentällä tuuppailu.

Lilla sai myös kengät jalkaansa pitkästä aikaa, nyt kelpaa mennä pohjalla kuin pohjalla taas, eikä tarvitse pelätä kavioiden liiallista kulumista/ lohkeilua. Lillakin hieman varoi askeliaan kivisillä hiekka/ sorateillä, joten ehkä nyt on taas parempi mennä kun on kengät jalassa. Meillä kotona ainakin kun maastot on niitä hiekkateitä ja oma muutaman sadan metrin pituinen pururata niin ei jää paljoa vaihtoehtoja missä mennä. Pururata on oiva alku-/ loppulämmittelyreittinä, mutta ei se kyllä maastosta enää mene, kun aina sitä kiertää ja on sen verran lyhyt.

Lahja vuoltiin samalla kun Lilla kengitettiin ja se sai taas kerran valtavasti kehuja. Eri ihminen oli siis vuolemassa kuin viimeksi, mutta ei ollut tämäkään kuulemma tälläiseen varsaan koskaan törmännyt tai edes kuullut, että moisia on olemassa. Lahja pieni oli jo kuin vanhat tekijät, ei ollut minkäännäköistä ongelmaa!

"Ei hyvä päivää. Oon koko ajan ajatellut sua oikeesti harvinaisen fiksuksi nuoreksi, mutta tää kyllä tuli vähän yllätyksenä. En siis tarkoita kommenttiani millään pahalla. Oletko ollenkaan kartalla siitä, mitä varsan koulutus vaatii? Saatika että sinulla olisi siinä TOINEN varsa samaan aikaan? Kannattaa ehkä nyt kokeilla kouluttaa tästä ekasta selväpäinen, ja sitten vasta tehdä toinen"

Terveisiä vaan tällekkin anonyymille, kumma juttu, kun villi varsani on saanut joka ihmiseltä vain kehuja, kuinka hyvätapainen ja kiltti se on jo ja toimii paremmin, kuin jotkut aikuiset hevoset. Ihan metsään ei siis ole voinut kaikki tähänastinen opetus mennä. Se on siis jo nyt harvinaisen selväpäinen ja ihan on kunnollinen hevonen siitä tarkoitus kasvattaa - ja luulen, ettei kukaan Lahjaa hoitanut (esim. vuollut jne.) henkilö epäile sitä, etteikö siitä sellainen tulisi kun on jo nyt hyvässä vauhdissa opintiellään.

Lillalla uudet popot jaloissa!

Lahja ruokailee illalla uudessa paikassa.

Lits läts.

Lilla oli välillä vapaana ja välillä toisinpäin, jolloin Lahja oli vapaana.Välillä Lilla unohtui syömään...

...mutta kyllä sitä perässä kuitenkin tultiin!

24 kommenttia:

 1. On sulla kyllä harvinaisen hyväkäytöksinen ja mukava varsa, onnittelut siitä! :)
  Munkin pitäis varmaan opettaa omalle hevoselle tuo koppiin meneminen tollei lähettämällä, olis kauheen kätevää kun ei aina välttämättä oo sitä toista ihmistä laittamassa puomia kiinni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja joo, on todella kätevää, ettei välttämättä tarvitse montaa ihmistä aina lastaukseen (:

   Poista
 2. Minun mielestäni olet kyllä sen verran taitava varsojen kanssa, että ei kaksi varsaa ole yhtään huono juttu. Ja Lahja on vielä TOOOOOOSI hyvin kasvatettukin, että! :) Kiltimpää varsaa saa hakea!

  Hauska kuva tuo viimeinen:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta netissä on näitä anona huutelijoita, eikä sille voi mitään. Aina voi vaan muistuttaa niille, että niinkö ne asiat nyt meni, kun ne on "ennustellut", ei ole sitten minun ongelma kuka sen kommentin on lähettänyt. Näkeepähän siinä sitten, että kaikki ei mene niin, kuin huutelevat anot kuvittelee ;)

   Poista
 3. Se joka sanoo ettet osaa kouluttaa on ihan väärässä! Lahja on tosi symppis ja kiltti ja kaiken lisäksi vielä hyväkäytöksinen! Kyllä ei voi sun koulutustaitoja arvioida!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen varmasti tehnyt asioita väärinkin - etenkin Lillan kanssa, mutta sen kanssa on yhdessä tumpeloitu, opittu ja kehitytty. Varsan kanssa on tärkeää kärsivällisyys ja täytyy muistaa, että siltä ei voi vaatia liikoja ikäänsä nähden, mutta ei myöskään sallia sellaisia itsestäänselviä asioita (esim. syliin tunkeminen tai läpi käveleminen), joista aikuista hevosta kiellettäisiin. Se varsa kun on pian aikuinen ja 400-500 kiloinen ja silloin on aika pulassa, jos on sallinut varsa-aikana asioita, vain koska se on ollut varsa ja söpö.

   Poista
 4. Mun mielestä pärjäät Lillan ja Lahjan kanssa oikein hienosti. Lahja on mielestäni ehdottomasti hyvin ja asiallisesti koulutettu ja käsitelty enkä epäile yhtään ettetkö tuon Lillan toisenkin varsan kanssa pärjäisi.
  Tuo on kyllä hyödyllinen juttu, että hevosen saa lastattua yksinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta jotkut anot vaan on. Niille on monet kerrat naureskeltu tuttujen ja äidin kanssa ;)

   Poista
 5. iihaanaaat hepat sulla varsinki tuo yks kuva lillasta siis toi vipa AWWWWWWWW

  VastaaPoista
 6. Tää oli taas näitä sun huippuja postauksia <3 :)))

  VastaaPoista
 7. Ihana postaus ja hienosti sujui toi lastaus! Lilla ja Lahja on niin ihania noissa kuvissa! ♥:)

  VastaaPoista
 8. Olet ihan huippu ja maalaisjärkinen! Aina kun kirjoittaa blogia joku kateellinen käy mollaamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai on näitä anoina huutelijoita, mutta en jaksa niistä ottaa pulttia. Jos olisi aikuisia hevosalan ihmisiä sanomassa, että ei nyt toimi hommat, niin sitten tietäisi että asiat ei ole kunnossa, mutta joku satunnainen ano, joka tuskin on koskaan edes nähnyt miten koulutan varsaa niin ei paljoa kiinnosta :D Onhan niitä joskus kiva sitten jälkeenpäin muistuttaa, ettei asiat menny niin kuin maaginen ennustaja-ano sanoi.

   Poista
 9. Kiva postaus. Voitko vaikka seuraavaan "lahja 6kk" postaukseen ottaa lahjan hampaista kuvan? :)

  VastaaPoista
 10. On ilo katsella näitä hevosia :) hyvin koulutettuja ja rakastettuja. Tykkään lukea blogiasi, toivottavasti jatkat vielä pitkään! Voisit joskus tehdä postauksen vain itsestäsi! Miten esim oot muuttunu vuosien aikana jne jne..

  VastaaPoista
 11. Löysin blogiisi ensimmäistä kertaa ja pakko sanoa, että upeaa hevosenkäsittelytaitoa sinulla :) Ihana nähdä miten luottamus pelaa kummankin hevosen kanssa. Harvoin ikäväkyllä näkee tämmöistä toimintaa, vaikka hevosia olen harrastanut yli 18 vuotta. Moni hevosihminen saisi ottaa mallia sinusta. Jatka vaan samaan malliin!
  Pitää liittyä lukijaksi ja aloittaa seuraamaan blogia :)

  VastaaPoista