keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Riimuratsastusta

Talvi on kohta täällä, niin kauan kun kapinoinkin sitä vastaan, että kesä loppuu, niin nyt sitä huomaakin, että syksykinhän on kohta mennyt ja tulee talvi! Eikä. Muuten olisi varmaan ihan ok, mutta inhoan sitä, kun sormet ja varpaat jäätyy, eikä ikinä ole valoisaa. Tai on. Iltapäiväkolmeen asti.

Olenkin maininnut Lahjan olevan tapaturma-altis tapaus. Yksi päivä se oli taas vaihteeksi saanut jalkaansa pienen haavan ja kupeille toisen. Eikun betadinen läträämiseen, että vähän desinfioi haavoja. Isoja ne ei ollut (jalassakin halkaisija ehkä muutaman millimetrin), mutta varsinkin jaloissa haavoihin kertyvä lika, oli haava sitten pienikin voi aiheuttaa esimerkiksi impparin, eli imusuonentulehduksen.

Lillalla ratsastin tänään ihan riimuilla. Olen parina kertana niin nyt mennyt viimeaikoina, jotenkin vaan superhelppoa napata riimu naulasta, eikä tartte näprätä niitä huiman monta kolmea solkea kiinni. No ei, syynä on sekin, että Lilla menee ajoittain paljon rennommin riimuilla, vaikka aika helposti valahtaakin etupainoiseksi kuolaimen alle.

Lilla pärskähtää.

Lilla tuumaa, että haluaisi vauhtia lisää, kun taas minä yritän pidätellä..   


15 kommenttia:

 1. Imppari on imusuonen tulehdus :) Ihana tuo viimeinen kuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin siinä käy kun kirjoittaa ajattelematta sen enempää mitä kirjoittaa :D Kiitos! (:

   Poista
  2. öö tota se on kyllä imusolmukkeen tulehdus eikä minkää suonen XD

   Poista
  3. "Pienetkin haavat ja ruhjeet jaloissa voivat myös aiheuttaa imusuonen tulehduksen, jolloin jalka turpoaa. Hoitona on jalan suihkutus ja liikunta. Jos nämä eivät yksin auta laskemaan turvotusta, tarvitaan myös antibioottikuuri ja mahdollisesti kipulääkitys."

   Ja tämä löytyi täältä: http://www.shkl.net/lehti/vanhat-artikkelit-1990-2006/hevosen-haavan-hoito/

   Poista
 2. Ihania kuvia ja hyvä postaus!:D

  VastaaPoista
 3. Haha, mullakin käy usein näin ''superhelppoa napata riimu naulasta, eikä tartte näprätä niitä huiman monta kolmea solkea kiinni'' :D Laiskuus.... No, mutta onhan se oikeastikkin kiva mennä välillä ilman suistia,ilman kuolaimia, kun hevonen toimii niilläkin hyvin:)

  Ihania kuvia, varsinkin nuo kolme viimeistä!<3

  Miten muuten saat pidettyä Lillan harjan noin hyvää ja paksuna (ainakin näyttämään kuvissa sille)? Kun omani harjan joudun aina letittämään ratsastukseen ettei ohjat hankaa sitä, muutenkin tuntuu että sitä harjaa irtoaa enemmän kuin karvaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se harja kovin paksu ole, ainakin toivosin kaksi kertaa paksumpaa (:

   Harjaan Lillan harjan joko tavallisella harjalla, mutta nykyään enemmän ihan hiusharjalla. Periaate on "yksikään jouhi ei saa irrota", eli varovasti selvittelyä alhaalta ylöspäin ja tarvittaessa selvitysainetta joukkoon. Harjan selvittämiseen kannattaa aina varata aikaa. Ratsastaessa meillä ei oikeastaan ole harjaa irronnut, mutta letittämällä kyllä näkee asetuksen ja taivutukset paremmin, kun ei ole tukka tiellä. Se on vaan se laiskuus, hirveä vaiva letittää hevosen harja ;)

   Poista
 4. Lilla on niin hieno! :) Ootte edistyny mun mielestä iha hirveesti vuoden aikana vaikka ette ookkaan tiineydentakia päässeet kauheesti treenaamaan, mutta jotenki teijän meno näyttää nykyään super hienolta! :)
  http://edistysaskeleita.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 5. Ihania kuvia! (: Mä en tiiä mitä tapahtu mut en päässy johonkin.... 4 päivään tänne sun blogiis ja kun yritin niin tuli että " Sinua ei ole kutsuttu " mutta nyt pääsin... Missä syyy?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhden päivän blogi oli suljettu, koska muokkasin ulkoasua (: Ehkä on sitten blogger seonnut, eikä päästänyt sen jälkeenkään kun avasin taas blogin? En siis ole neljää päivää blogia sulkenut (:

   Poista
  2. Okei, hyvä (:
   PS. Olen sama anonyymi!

   Poista