keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Thelman esittelyä tarkemmin

Joku pyysi Thelmasta esittelyä enemmän, miten suhde siihen eroaa minulla kuin esim. Lillaan ja Lahjaan. Tässäpä tulee.


Thelma on siis kolmevuotias beaglenarttu. Luonteeltaan se on energinen ADHD tapaus ainakin aina silloin, kun vastaan tulee ihmisiä. Huudosta ei sitten vain meinaa tulla loppua ja se kuulostaa kirjaimellisesti siltä kuin päätä sahattaisiin poikki, vaikka Thelma huutaakin vain sen takia, että on niin iloinen. Joitakin ihmisiä se kuitenkin epäilee ja niitä se haukkuu kumealla ärinähaukulla, eikä lopeta, ennenkuin kyseinen ihminen lähtee paikalta pois.

Kotioloissa Thelma on kuitenkin aika rauhallinen tapaus, ellei sitä sitten yllytä leikkimään. Se on lähes poikkeuksetta viimeinen, joka nousee sängystä aamulla ylös ja nukkuu peiton alla kuorsaten joka yöt. Ulkona Thelma kuitenkin rakastaa juoksemista ja se on saanutkin juosta vanhassa jääkiekkokaukalossa vapaana. Ihan kirjaimellisesti vapaana sitä ei voi kuitenkaan pitää, koska koiruus lähtee salamana jänisten jälkien perään ja onkin pupukoira ihan henkeen ja vereen.


Kuten ehkä yllä huomaatte, meillä on oikein hyvin opetettu koira, kun huutaa ja hyppii kaikkien ihmisten päälle ja nukkuu vieläpä sängyssä. Yhden asian se kuitenkin osaa - nimittäin odottaa kiltisti paikoillaan kun ruoka laitetaan sen nenän eteen ja odottaa kunnes sanotaan "ole hyvä". Muutenkin Thelma osaa perusjuttuja, kuten "istu, maahan" jne. Nämä kaikki temput sun muut ihmeellisyydet kuitenkin katoavat koiran mielestä heti tilanteessa, jossa se näkee uusia ihmisiä.

Oma suhteeni Thelmaan on aivan eri suunnalla kuin esimerkiksi vastaavasti hevosiin. Koira ei ole minulle läheskään niin tärkeä kuin hevoset ja minä sitä harvoin hoidankaan varsinaisesti. Äidin vieressä tuo kuitenkin nukkuu ja ihan äidin lelliteltävänä on muutenkin. Thelmasta jo näkee muutenkin, että ei se minusta pidä niinkuin äidistä. 


Siinä mielessä Thelma näyttää olevan aika fiksu, sillä välillä se tuntuu lähes ymmärtävän puhetta. Ensinnäkin kun sille alkaa hokemaan "onko pupu, missä pupu?", sisällä ollessaan tuo juoksee ikkunan eteen ja alkaa haukkumaan tai vastaavasti pihalla alkaa häntä vispaamaan ja kuono etsimään hajuja maasta. Tuohan voi olla ihan opittu tapa äänensävystä, mutta joka kerta se on aina yhtä huvittavaa.

Thelma myöskin inhoaa punkkeja. Aina jos siinä on sellainen, ottaa sen pois ja näyttää Thelmalle, se alkaa tutkimaan itseään, löytyykö niitä lisää ja välillä jopa alkaa pyörimään paikoillaan kuin inhosta, jos punkkeja onkin lisää.

Lyhyesti Thelma on siis ADHD aamu-uninen ja kovaääninen tapaus, joka valitsee aina ensin mieluummin äitini kuin minut tilanteessa kuin tilanteessa.

13 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Meillä asustaa joo, mutta ei minun nimissäni ole (:

   Poista
 2. Ui <3 Mistä kennelistä? Käytetääkö mettällä? Meillä on 3 beaglee. Käytetää mettällä ja joskus kokeis ja näyttelyis :) Ihana blogi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI19936%2F10&R=161

   Tuolta löytyy Thelman sukua ja tietoja (: On käytetty joskus metsälläkin.

   Poista
  2. Aika hyvä sukutaulu ;) Ihme jos ei jänistä aja! ;)

   Poista
 3. Thelma on ihana koira! <3

  VastaaPoista
 4. Ihana ♥ Meillä on n. 2½-vuotias beagleuros ja sekin on metsästyslinjanen. Tääkin innostuu kun sanoo ''missä pupu'' :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, beaglet taitaa olla aika innostuvaisia kavereita kun vähän yllyttää :D

   Poista
 5. Meidän koirat on miltei samanlaisia. Ne tosin tulee aina "karattuaan" kotiin, koska ne on niin arkajalkoja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thelma varmaan juoksisi karattuaan metsässä niin kauan, että löytäisi jonkun eläimen, jota ajaa :D

   Poista