maanantai 21. lokakuuta 2013

Kuulumisia (paljon!) kera kuvien

Eilen oli päivä, jolloin maailmankirjat oli ihan sekaisin. Nimittäin minulla oli aamulla vastassa kylmästä tärisevä Lilla! Piti kaivaa meidän paksuin loimi esille, muistaakseni 100g toppauksella oleva. Sen lisäksi meiltä ei löydykkään kuin sadeloimia, villavilttejä ja fleeceloimia. Varmasti Lilla paleli nyt vain sen takia, koska ei ole vielä kasvattanut kunnon talvikarvaa ja tuli pakkaset, jota ainakin öisin on. Kyllä tuo talvella pärjää vaikka 30 asteen pakkasessa tyytyväisenä ilman loimea hyvällä kelillä, kunhan on se kunnon turkki. Varastossa olisi kuitenkin hyvä olla se vähän paksumpikin toppaloimi, jos vaikka joskus tarvitsee.

Sainkin nyt joululahjani vähän etukäteen, sillä tilasin sen paksumman loimen. Aina kaikki joulu- ja synttärilahjani koostuu hevostarvikkeista - en edes oikein välittäisi mistään muusta. Kyllä, ihan totta, vaikkette ehkä uskokkaan.

Poni takki päällään.

 "Kaikki mikä syömiseksi kelpaa on syötävä" on Lillan motto.


Lahjan kummassakin silmässä on sekä ruskeaa, että sinistä. Tässä on enemmän ruskeaa, mutta varmasti huomaatte nuo pienet vaaleansiniset täplät.

Lilla on ollut lumen ja pakkaspäivien takia superenerginen ja on edelleen. Meno on ollut aika mielenkiintoista, kun kuski ei halua mennä täysiä ja hevonen haluaa. Autotie + kesäkengät + täysiä menevä poni kun ei kuulosta järkevältä ratkaisulta. Kentän pohja on onneksi hyvä (ei ole jäätä alla), joten siellä sai Lilla tänään juosta ennen ratsastusta. Ratsastaessakin virtaa riitti edelleen vaikka muille jakaa, mutta eiköhän Lillakin tästä pikkuhiljaa malta hiljentää vähän tahtia.Löysin lämpömittarin varustehuoneeseen, tästä näkee ulko- että sisälämpötilan. Nyt ei tarvitse ihmetellä, paljon on pakkasta/ lämmintä kun voi tarkistaa tästä. Ja eikös olekkin puhtaassa kunnossa tuo mittari.

14 kommenttia:

 1. Ihanat Lilla ja Lahja! Kiva postaus :)

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva postaus! Jännät nuo Lahjan silmät, mutta söpöt. :) Ihania kuvia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lahjan toinen silmä on varsinkin jännä, toinen on ihan herasilmä, mutta ihan vähän ruskeaa on jos tarkkaan katsoo (:

   Poista
 3. Onko teidän tallissa yhtä lämmintä kuin varustehuoneessa? Jos on niin se on todella suuri rasite hevoselle pakkaskeleillä, kannattaa säätää pienemmäksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En säädä pienemmäksi, koska varustehuone on ihan erillään. Käytössä on kylmäpihatto, jossa on saman verran suurinpiirtein lämmintä kuin ulkonakin. Suojaa vain tuulelta ja sateelta. Sairaskarsina on tietysti sitten lämpöeristetty, mutta sitäkään ei lämmitetä, vaan hevonen "lämmittää sen itse".

   Poista
 4. Ei kai siel oo 15 astetta pakkasta ?! Tai sit en osas kattoo tota mittarii :D xD

  VastaaPoista
 5. Ei, sisällä oli 15,8 astetta lämmintä ja ulkona 2,1.

  VastaaPoista
 6. meilläkin kävi tuo että kun haettiin hepat sisälle niin yks poni alko ihan sikana täriseen vaikka ei ole tarvinut viimetalvena edes ulko loimea :D mutta kiva postaus ja tykkään tosi paljon sun blogista!

  VastaaPoista
 7. Lilla ja Lahja on ihania! ihanat nuo lahjan silmät :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, pidän itsekkin Lahjan simistä (:

   Poista