torstai 10. lokakuuta 2013

Lahja 6kk

Lahja on saavuttanut jo puolen vuoden iän. Mitä kaikkea onkaan puoleen vuoteen mahtunut ja opittu. Aivan lukemattoman paljon!

Kuukauden iässä vauvaponilta löytyi korkeutta niin mahtavat 99cm, kun nyt sitä löytyy 122cm ja risat. Takaa 127cm, eli minulla on viisi senttiä takakorkea varsa. Kasvuiässä varsat tuppaa olemaankin aina niin "edustavan" näköisiä, mutta se kuuluu yleensä asiaan. Viime kuusta Lahja ei kyllä ole kasvanut juuri ollenkaan, kun taas huimin kasvukausi oli kolmen ja neljännen kuukauden välissä, kun varsa kasvoi korkeutta huimat kahdeksan senttiä! Vieroitus on varmasti ollut aika stressaavaa, joten se nyt hieman varmasti hidastanut kasvua väliaikaisesti. Toisaalta olisi ihan hyvä, jos ei jättimäiseksi kasva, sellainen 145 sentin aikuiskorkeus olisi juuri hyvä, eli viisi senttiä korkeampi kuin Lilla.

 Lahja puoli vuotta.

Kuukausi sitten.

  Ja lähestulkoon puoli vuotta sitten!

Kuuden kuukauden ikäisen Lahjan harja.

Kuukausi sitten. 

Kolmen kuukauden iässä.

Vielä sellainen tieto teille lukijoille, jotka kommentoitte. En julkaise mitään kommentteja, joissa on kommenttiin sisällytetty kommentoijan oman blogin osoite. Tämä siksi, että minulle tulee ajoittain kommentteja, joissa on yksi tai kaksi sanaa (esim. ihana) ja sen jälkeen oman blogin osoite. Siitä tulee kuva, että kommentti on vain laitettu siksi, että saisi kävijöitä omaan blogiinsa sillä tavalla, eikä tosiasiassa postaus ole kiinnostanut hölkäsen pöläystä. Siksi en aio tulevaisuudessa julkaista mitään kommentteja, joihin on kommentoijan blogin osoite laitettu (koska tuntuisi epäreilulta, että joidenkin sellaiset kommentit julkaistaan ja joidenkin ei), halukkaat pääsee tarvittaessa kommentoijan profiilin kautta hänen blogiinsa. Kiitos ja kumarrus.

30 kommenttia:

 1. Vitsi Lahja on kasvanut hurjasti! Ja tää 6kk yllätti ihan täysin, justhan se synty! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tuo kasvanut, hurjan nopea puoli vuotta kyllä ollut!

   Poista
 2. Onnittelut puolivuotiaalle! :)

  VastaaPoista
 3. Voi ei miten aika menee! Muistan kun liityin lukijaksi ja Lahja oli silloin vielä masuasukkina.. Mutta hieno varsa sulla on:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika kyllä on mennyt nopeasti! Kiitos (:

   Poista
 4. Onnee puolvuotiaalle. :3 On se vaan kasvanu hurjasti. Piirsin Lahjasta muuten eilen kuvan yhen toukokuisen (?) kuvan pohjalta, et jos haluut vilkasta niin http://th06.deviantart.net/fs71/PRE/i/2013/ väli 283/8/0/madam_hooch_by_ginskukka-d6px53z.png . c: (Laittosin sinne välin ettei sinne iteksee hypi välejä jotka haittaa osotetta.)

  VastaaPoista
 5. Voi vitsi kun lahja on niin ihanan näköinen tuossa kuukausi sitten otetussa kuvassa, nyt se näyttää vähän pötkylältä ( varmaan kuva tekee sen!) :-D mutta on sulla kyllä niin ihana ja kiltti varsa, sulla on hyvä blogi ja sen takia laitoinkin sen blogini sivupalkin kohdalle missä on parhaat blogit joita luen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on tullut kyllä pötkylälle tosiaan sitä mahaa. Kiitos (:

   Poista
 6. Meijänkin penikka kasvaa kova vauhtia!:o (koira siis) Nemo on huimat 12 päivää Lahjaa nuorempi, mutta tuntuu, että se aika on mennyt kauhian nopiasti siitä, kun se syntyi. Nemo on nyt 55cm korkea, eli "vähän" ollaan jäljessä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ne kaikki varsat, vasikat, pennut, poikaset sun muut tuppaa kasvamaan (:

   Poista
 7. Mun mielestä tuo on hyvä päätös, sillä aika monsti ihmiset vaan haluaa mainostaa omaa bloiaan ja saada keinolla millä hyvänsä lukijoita. Tehkööt sen sitten jotain muuta kautta ;) Mutta ompas Lahjasta tullut hieno! "Kauhulla" ootan millainen meidän Nipsusta tulee :D

  VastaaPoista
 8. Voi että,onnea lahjalle! :)

  VastaaPoista
 9. Se on kyllä äärimmäisen rasittavaa kun omaa blogia mainostetaan kommenteissa.

  Aika hienosti olet Lahjan kasvattanut verrattuna tuttujeni varsaan, joka on jo 2-vuotias ja se ei suoraan sanoen osaa vielä mitään muuta kuin kävellä riimunnarun päässä. Lahja on vasta 6kk ja osaa jo vaikka mitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tarkoitus on ollutkin opettaa tuolle mahdollisimman aikaisin kaikki perusasiat (kavioiden nosto ja puhdistus, riimu, talutus, kiinni oleminen yhdeltä ja kahdelta puolelta, väistäminen jne.) jotta hommat toimii sujuvasti tilanteessa kuin tilanteessa. Varsan kavioitakin kun pitää esim. vuolla, on hyvä, että osaa sen jalannoston jo siihen mennessä, on varsalle ja vuolijalle paljon mukavampaa.

   Poista
 10. Oho, ompas se kasvanut paljon! Vastahan se oli Lillan masussa :D Ihanat maha ja jalkatupsut Lahjalla viiden kk kuvassa :3

  Musta on kans tosi hyvä toi ettet enää julkaise blogin mainostus kommentteja. Ne ovat ärsyttäviä, varsinkin jos ne on vain ''kiva blogi. heppablogini.blogspot.fi'' Hyvä pääätös!:)

  VastaaPoista
 11. Kiva postaus ja Lahja on kyllä kasvanu! :) Ihanat hepat sulla. :)

  VastaaPoista
 12. minkä koodin oot laittanut kun sulla on toi että kuvien reunat on pyöreet ?

  VastaaPoista
 13. Ihan näin btw, näin unta, että meijän hevonen lopetettii ja sen kans haudatti tinkervarsa. Illalla viimesimmäks lukenu sun blogia..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Illalla viimeksi mielessä olleet asiat voi jäädä "alitajuntaan" ja niin näkee sitten jotain unta kyseiseen asiaan liittyen.

   Poista
 14. Onko siis Lahjan vieroitus aloitettu jo ennen puolen vuoden ikää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten aiemmista postauksista saa selvää, on ja sieltä löytyy se syykin.

   Poista
 15. Onpa Lahja kasvanut :3 en ole kahteen kuukauteen kerennyt bkogia seuraamaan mutta nyt aijon liittyä lukijaksi :3 ja on nuo hienoja molemmat :)

  VastaaPoista