keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Lillan viimeinen estekerta!

Tänään oli ensimmäinen päivä melkein viikkoon kun ei ollut enää niin hirveästi aitojen tekoa koko päivän. Vielä on jotain pientä tekemistä, mutta se aitaruljanssi alkaa olemaan nyt ohi! Lahja onkin ottanut uudesta pitkänmallisesta pihattotarhasta ilon irti ja juossut välillä sitä eestakaisin innoissaan.

Pitkästä aikaa pääsin puuhailemaan Lahjankin kanssa jotain ja kuskattiin se Sonjan kanssa kentälle, jossa sai juosta irtona. Innoissaan tuo hetken juoksi, kunnes keksi, ettei vielä tulekkaan pyynnöstä luokse. Minulla on siis tapana, että aina hevosen kanssa jotain tehtäessä, esim. irtojuoksuttaessa sen on lopetettaessa käveltävä luokseni, varmasti varsan helposti kiinni olisi saanut, mutta kun sen tosiaan pitää ihan omin jaloin tulla. Hetken aikaa pitikin sitten juosta vielä lisää, kunnes Lahja suostui tillustamaan viereen pyynnöstä ja sai lopetettua harjoitukset siihen. Tarkoitus oli vielä tehdä parellileikkejä, mutta luoksetuloprobleema pidensi irtojuoksutusta sen verran, että lopetin siihen.Lillalla oli tänään vuorossa esteitä - aluksi piti mennä koulua, mutta Sonja keksi, että kootaan pari estettä ja kokosikin ne. Pyysin teitä lukijoitakin kehittelemään ideoita viimeiselle estekerrallemme, mutta niitä ei juuri tullut. Sonja teki lävistäjälle vain ristikon ja okserin kahdella laukalla, joka muutaman kerran kumpikin ylitettiin. Katsokaa video toki ja arvelkaapa kummalle kävi vähän köpelösti aluksi. Videolta senkin näkee!

Tämä oli nyt viimeinen estekerta ties kuinka pitkään aikaan, kun näyttäisi maha ainakin siltä että asukki on vielä tallella. Nyt siirrytään taas ihan vain sileällä menoon ja katsotaan kuinka pitkään Lilla tykkää normaalisti mennä. Viime vuonna siinä puolen vuoden kantamisen jälkeen aloin pitämään vähän useammin kävelytaukoja.


19 kommenttia:

 1. Hah, ihana toi "uudestaan" :D Mut hyvin hypitte kumpikin!

  VastaaPoista
 2. Lilla oli näköjään innoissaan:D

  Ja tyylikäs putoaminen Sonjalla..:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lilla oli kyllä, meinasi aina lähteä kuskailemaan kun kääntyi esteille, joten intoa löytyi kyllä!

   Poista
 3. Saako käyttää epäonnistumisvideossa? :))

  VastaaPoista
 4. Miks sanoit otsikossa, et ''viimeinen'' ja postauksessa ''ensimmäinen'' ? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otsikossa luki Lillan viimeisestä estekerrasta ja koko postauksessa kyllä puhuin estekerran nyt olevan viimeinen pitkään aikaan. Sen sijaan sanoin, että oli ensimmäinen päivä, kun ei ollut niin aitojen tekoa ja se ei mielestäni esteiden hyppäämiseen mitenkään liity, joten en ole sanonut, että olisi ollut ensimmäinen estekerta.

   Poista
 5. https://www.youtube.com/watch?v=xIjDkqkNXFw#t=38 sinä et taida sentään noin tehdä parelli harjoituksia? Jos et ymmärrä mitä tuo hakee tuolta hevoselta niin sitä, että se katsoisi omistajaa eikä ympäristöä. Tuo touhu on aivan sairasta tuossa! Ei hevoselta voi vaatia semmosta varsinkana jos on uusi ympäristö ja hevonen on saaliseläin joten sen pitää tarkkailla ympäristöä! Hermot meni kireälle tuota katsoessa kun ei tuo hevonen ymmärrä mitä ne siltä vaatii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen enempää videota kommentoimatta en tee noin.

   Parellin on tarkoitus olla hevosystävällistä. Esim. driving gamessa hevosen väistettävään osaan aiheutettu paine on niin huomaamatonta, ettei toinen ihminen sitä välttämättä näe, ellei tiedä miten keholla aiheutetaan painetta hevoselle.

   Hevonen tietää todella pienistä merkeistä mitä siltä odotetaan, mutta se voidaan myös turruttaa avuille juurikin tekemällä niin, että esim. viskoo narua täysiä alusta asti halutessaan hevosen peruuttavan ja unohtaa 1-3 vaiheet. Vasta jos hevonen ei millään niistä reagoi, sitten voi käyttää nelosvaihetta, eli heiluttaa narua "sormista olkapäähän", MUTTA täytyy muistaa myödätä heti kun hevonen siirtääkin painoa haluttuun suuntaan (tässä tapauksessa peruuttaa). Tämä siis jos haluaa käyttää "fyysistä painetta", meillä tosin ollaan pikkuhiljaa opeteltu jo peruuttamaan, väistämään jne. pelkällä kehon paineella olematta fyysisessä kosketuksessa hevoseen esim. narun kautta.

   Poista
 6. Kiva postaus! Lilla hyppää hyvin! :)

  VastaaPoista
 7. Tai olla Sonja kummalle kävi köpelösti :)

  VastaaPoista
 8. Toi Sonja rojahtaa aina toisen esteen jälkeen kaulalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sille et sinä, enkä minäkään voi mitään.

   Poista
 9. Taisi olla Sonjalle vähän liian iso tuo okseri, kun ei saanut pidettyä ylävartaloa pystyssä.
  Muuten menitte molemmat kyllä hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sattumoisin ollut liian iso, kun korkeampiakin tullut mentyä, mutta satulan kanssa :) Jos kunnolla osaisit katsoa, huomaisit että tasapainossa oli aika hakemista, jonka takia ''tipahdin'' aina kaulalle. Oli kyllä pientä hakemista tasapainossa ristikollakin, juurikin sen takia kun satulan kanssa aina tullut hypättyä. :)

   Poista
  2. Okei, joo siis muotoilin lauseen hieman väärin :D

   Meinasin siis sitä, että ilman satulaa hyppäämiseen oli ehkä hieman iso este (juuri siis tämän tasapainon takia), mutta en vain tainnut mainita sitä :)

   Poista