lauantai 19. lokakuuta 2013

Lisää vaan tulee lunta!


Lilla eilen vielä postauksen teon jälkeen esitteli myöhemmin päivällä pomppujaan.

Tänään onkin ollut vaihteeksi mukava päivä - arvatkaa vaan. Lunta alkoi satamaan sopivasti heti sen jälkeen kun olin ratsastanut ja edelleen sitä tuolla tulee taivaan täydeltä. Ensi viikolla pitäisi kuulemma tulla vesisadetta, mutta en kohta usko enää, että nämä lumet vielä sulaisi. Sitä on niin paljon ja koko ajan lisää vaan tulee.

Kaikista hauskinta on se, että Lillalla on vielä kengät ja sattumoisin kesäkengät jalassa. Onneksi muutaman päivän päästä tulee vuolija, saa kengät pois ja pistellään talvi menemään ilman kenkiä (ja luultavasti loppuelämä, en tajua mikä päähänpistos oli lykkäyttää Lillalle taas kengät jalkaan, kun tammikuusta asti oli ilman). Viime talvena kengät siis tuli otettua pois, kun keräsi tajuttomat tilsat ihan puuterilumessakin, eli hokit ei auttaneet (tilsakumeja tosin ei ollut). Ilman kenkiä tyytyväisenä sai pistellä menemään, tietenkin nuoskakelillä vähän kertyi lunta kavionpohjiin, mutta huomattavasti mukavempi oli hevosella sekä minulla ilman hokkikenkiä. Ei tarvinnut kummankaan pelätä niin pahasti, milloin hevonen on jalat levällään kun kavioiden alla kamalat tilsat.

Näin mukava ilma!

Lilla päätti, että hämpä käykin ottamassa lumipesun tarhamatkalla.

Tälläistä meillä.

Lahjan kävin raahaamassa pihaton sisälle ja iso kasa heinää sinne, kun normaalisti heinät on pihalla. Hetkessä oli ehtinyt tulla lunta jo niin paljon, että varsa oli ihan täynnä sitä! Noh, toivon mukaan pysyttelee tuolla sisällä tyytyväisenä syömässä heiniään, täytyy sitten viskata sille loimea niskaan, jos näyttää, että haluaa tuonne pyryyn mennä kyhjöttämään jonkun vaatimattoman puun oksan alle.


       Ei pahemmin enää maata täällä näy...

6 kommenttia:

 1. tää oli kivapostaus ja ihanat Lilla ja Lahja! :) Täällä Oulussakin päin on tullut lunta ihgan kunnolla:) P.s. postaus tullut 38sekuntia sitten :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä sataa edelleenkin vain lunta :D

   Poista
 2. Onneks täällä ei oo tollanen sää, aurinko paistaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on kyllä kieltämättä aika kurja sää. Ehkä huomenna parempi?

   Poista
 3. Miksiköhän ihmisillä on näin kova tarve valittaa tilsakumien puuttumisesta (ylipäätään hokkikengistä yms) kun jos päätät, että lilla saa olla kokonaan ilman kenkiä, mikä on hevoselle mieluisampi ja luonnollisempi tapa, niinkuin itse sanoitkin jo! Ehdottomasti mielummin ilman kenkiä, jos siihen mahdollisuus :)

  VastaaPoista
 4. En tiedä ootko jo montako kertaa tän haasteen tehny mutta no. Haastoinpahan silti. :) http://hell-on-high-heels.blogspot.fi/2013/10/13-haaste.html

  VastaaPoista