perjantai 18. lokakuuta 2013

Maa on valkea jälleen!

Maa olikin tänä aamuna sitten aivan valkea. Kuvailin hevosten ulosvientiä ja nyt minulla onkin todiste siitä, kun Lilla tekee pukin. Se on aikamoisen harvinainen näky ja ne pukit, joita se on esitellyt ovat olleet säälittäviä kaikki. Ainoastaan kerran olen nähnyt Lillan menevän kunnon pukkilaukkaa, mutta jos pienetkin pukkiyritykset on erittäin harvoin nähtäviä. Ensilumi ja valkea maa aamulla taisikin olla sen verran hauskaa hevosen mielestä, että piti ottaa ilo irti.

Lahja katseli tallin ovelta valkeaa töhnää aluksi hyvin ihmeissään ja raukka ei meinannut uskaltaa tulla tallista pihalle. Vähän aikaa katseli ja ihmetteli, kunnes talsi lumeen ja pitihän sitä maistaakkin. Hyvin nopeasti varsa kuitenkin totesi asian olevan aivan ok ja paineli syömään aamuheiniään.

Talvessa on yksi hyvä puoli: Sen jälkeen tulee kevät. Toivon kuitenkin totisesti, että tämä lumi ei ole vielä jäänyt pysyäkseen. Tammi-helmikuussa kun siitä lumesta alkaa saada jo ihan tarpeekseensa, joten josko ei nyt ihan vielä se lumi tulisi jäädäkseen jooko?


Lillasta näkee sen ottaneen eilisiltana kenties viimeisen mutakylvyn tälle vuodelle.

Näin vaikka ensilumen kunniaksi ensimmäinen kuva pihatosta! Tässäkin tosin vain osa. Lupaan esitellä tallin kokonaisuudessaan kun saa vielä viimeiset hommat aitojen sun muiden suhteen tehtyä, ettei tarvitse "keskeneräistä" esitellä. Ja ne aidathan tehtiin uudestaan sen takia, koska entiset piti purkaa metsäkoneiden tieltä.

Lahja kävi eilen testailemassa valmiiksi saamaani lautatarhaa - tässä on hyvä "varatarha" jos joskus tarvitsee.

24 kommenttia:

 1. Teille on tullut jotenkin "paljon" lunta kun täälläpäin suomea paistaa vielä aurinkoa ja pienen pieni lumisade on vain tullu :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me asutaan jotenkin niin ihmeellisessä paikassa, että keväälläkin meidän pihasta suli viimeisenä lumet lähialueilta. Esimerkkinä nytkin se, että 20km päässä keskustassa ei ollut päivällä lainkaan lunta, mutta meillä tuota vaan riittää, ei ole sulanut mihinkään koko päivän aikana :D

   Poista
  2. meilläkin on maassa jo ainakin 10cm lunta :)

   Poista
 2. Tosi kiva postaus, ja söpö tuo Lillan pukki! :) Ihana blogi sulla! :)

  VastaaPoista
 3. sillonu lahjaa ei ollu vielä oliko lilla yksiksen teillä ja pärjäsköse jossillä siis ei ollut heppakaveria?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollut meillä koko aikaa yksin, ei olla asuttu täällä paikassa edes kovin pitkään. Oli vain joulukuusta asti yksin kotona, joka ei ollut etukäteen suunniteltua kylläkään, mutta se on nyt mennyttä. Pärjäsi ihan hyvin, oli olemukseltaan sama oma itsensä, mutta itse en pitäisi mitään hevosta jatkuvasti yksin (väliaikaisesti kylläkin voisin, mutta en tarkoituksella koko elämää), koska se ei ole hevosen elämää.

   Poista
 4. Eeih miten sulosen säälittävä toi Lillan "pukki" haha :') <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on säälittävä, osaa Lilla pukittaa oikeastikkin, mutta jotenkin sillä ei vaan koskaan naksahda eikä pukittele niin :D

   Poista
 5. :DD kiva postaus! ja odotin sellasta tooosi isoo pukkia xD mut se oli tollanen pikkunen :3 söpöö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minähän sanoin Lillan pukkien olevan säälittäviä ;D

   Poista
 6. Oli tuokin aika säälittävä XD mutta sehän on vain hyvä, että hevonen ei osaa tehä isoja pukkeja, ettei käy mitään vakavaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osaa Lillakin pukittaa kunnolla, mutta ei se oikeastaan koskaan viitsi (:

   Poista
 7. siis olipas iso pukki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mitä sitte? hei ei kai kukaan ihan normaali ihminen haluis et hevonen vetäis kauheet rodeot ?!?!

   Poista
  2. No tuo ylin anonyymi tarkotti kommentillaan varmaan sitä että miksi pitää laitta videota tuommosesta kun ei tuota voi oikein edes pukiksi sanoa! :)

   Poista
  3. Joku kysyi joskus videota/ kuvaa Lillan pukista - tuossa on Lillan versio pukittamisesta - jos ei kelpaa, niin olkoot hiljaa ;)

   Poista
  4. rauhottukaa.. :D

   Kiva postaus, ihana toi lillan minipukki :3 Lahjakin niin sulosena!

   Poista
 8. Voi että tuossa toisessa kuvassa näyttää ku Lillalla olis utareet ku joku astia vissiin taustalla :D Ihana<3

  VastaaPoista
 9. Toi pukki oli ihanan säälittävä hyppy-yritys XD <3 Sun blogi on paras!

  VastaaPoista
 10. Naapuri tietää että Lilla osaa pukittaa paremminkin. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naapuri tietää sen varsin hyvin ;)

   Poista
 11. Ihana mini pukki :D Terkut hevosille ! :)

  VastaaPoista