tiistai 1. lokakuuta 2013

Tämän päivän ratsastelut videolla

Eilen puunasin tallia, viimeksi kunnon siivous on tehty heinäkuussa. Pyyhin seinät ja nurkista kaiken epämääräisen pölyn ja hämähäkin verkot pois. Kovin likaiseksihan tuo ei edes ole ehtinyt tulla, mutta pidänkin siitä, että pysyy puhtaana. Jos vielä innostuisi vaihtamaan kuivikkeet kokonaan ja tekemään tämä saman ruljanssin vielä kolmen, sekä kuuden viikon päästä uudestaan. Koska ne punkit, tahdon niistä eroon nyt!

Eilen Lilla oli ratsastaessa aivan mahtava, mentiin heiman avoja, sulkuja ja väistöjä. Tänään laitoin kameran sitten kuvaamaan ratsastusta, mutta pääasiassa tuli nyt pyörittyä siellä toisessa päässä, että sai videota. Tänäänkin meni hyvin, vähän tuntuu pöllöenergiaa olevan näin syksyn kunniaksi, mutta se näkyy tammasta vain kun kävelee löysin ohjin pururadalla.Ihan niitä parellileikkejä ei ole nyt tullut vähään aikaan leikittyä, koska vieroitus on henkisesti varmasti raskasta kummallekkin. Nyt kun enimmät stressit on varmasti stressattu, ajattelin joku päivä taas hieman noita leikkejä leikkiä. Kumpikin toki tuntuu vielä olevan kuin hätää kärsimässä kun toista liikutetaan ja häviää näköpiiristä, mutta eri tarhoissa nuo ovat ihan rauhassa, vaikka eivät toisia juuri näe. 

17 kommenttia:

 1. Miks meet aina ilman satulaa ? :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska Lilla viime tiineyden aikana muutti muotojaan sen verran, ettei nykyinen satula sovi täydellisesti. Uutta satulaa taas ei ole järkeä hankkia nyt, koska aivan varmasti muuttuu hieman myös tässä tiineydessä. Hankkii uuden sopivan satulan sitten, kun tiineys on päättynyt toivon mukaan onnellisesti ensi vuonna ja aloitellaan treenaamiset taas.

   Poista
 2. Kannattaa istua istuinluilla niissä peruutuksissa :) taisit vähän nojata eteenpäin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lilla on oppinut peruutuksen, kun painaa pohkeilla ja keventää istuntaa, eli siinä ei istuinluilla istumiset auta, jos Lillan haluaa peruuttamaan (: Ohjia en käytä oikeastaan peruuttamiseen, tuntuman pidän tietenkin ja välillä apuna käyttää, mutta periaatteessa Lilla peruuttaa istunnalla ja pohkeilla. Sen toki tiedän, että itse nojaan välillä liikaa eteen, mutta mieluummin se, kuin taaksepäin nojaaminen, joka olisi aiva n ristiriitainen viesti hevoselle.

   Poista
  2. Peruutuksessahan nimenomaan pitää hieman nojautua eteenpäin (ei siis kuitenkaan heittäytyä hevosen kaulalle tai jättää painoapuja kokonaan pois keventämällä istuntaa liikaa), jotta hevonen ymmärtää mennä taaksepäin.
   Tämä kommentti siis tuolle anolle :)

   Poista
  3. Jep, ihan näkyvästi eteenpäin nojaaminenhan ei ole oikein, mutta kuitenkin painon pitää olla edempänä. Kaikkea en voi minäkään osata, joten ihan näkyvästi eteenpäin nojaankin välillä (itseasiassa lähes aina :D).

   Poista
 3. Kiva postaus ja oot tosi hyvä ratsastaja! Ootko ikinä kisannu Lillalla? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen yli vuosi sitten kahdissa seurakisoissa käynyt (:

   Poista
 4. Miten nää kommenttilaatikot saa tälläsiks "puhekupliks" :D?

  VastaaPoista
 5. Ihana video, lueskelin tuossa aiemmin jtn vanhempia postauksia missä oli Lillan ja siun ensi ajoista. Ootte kehittyny toooosi paljon! (: Ja haluun kiittää aiemmista neuvoista mitä annoit kun kysyin miten saan jupura vuonikseni peruuttamaan ilman varusteita. Joten suuuren suuri kiitos! (:
  Mainitsin myös blogisi omassa blogissani, jos tämä ei siulle sovi ni sano vaa ni otan pois "mainonnan" (:

  VastaaPoista
 6. Lilla on iha sika hieno! :)

  VastaaPoista