maanantai 7. lokakuuta 2013

Uusia juttuja jälleen kerran!

Lahja pääsi eilen taas jälleen kentälle vapaana juoksemaan. Piti niin kiukutella, kun Lilla oli lähettyvillä, joten tuli aikamoista pukkishowta. Varsa on joka päivä saanut tulla tekeään ja liikkumaan muutakin kuin tarhassa. Ollaan käyty kiertämässä taluttaen pururataa, tehty erilaisia harjoituksia ja aika paljon Lahja on juossut vapaana tuolla kentälläkin. Aina käy tarhassa hörinä kun ohi menee, joten varsa todellakin odottaa, että sen kanssa menee tekemään jotain.


Lähti ja vähän lujaa!
Itse taas olen innostunut nyt ajamisesta ja kaivelin esille meiltä löytyviä valjaita. Valjakkovaljaista puuttuu mäkvyö, mutta muuten olisi se setti kasassa. Kun saa nuo valjaat täydennettyä ja kärryt korjattua paremmaksi/ vaihtoehtoisesti kaksipyöräiset kärryt niin taidan alkaa ajella välillä Lillalla. Nimenomaan sellainen ajaminen, joka ei ole pelkkää hölkyttelyä vaan teettää hevosella tehtäviä (ympyröitä, pysähdyksiä, siirtymisiä jne.) myös ajaessa kiinnostaa.

Luokkivaljaissa taas menin vähän enemmän sekaisin. Luokki puuttuu tuosta luokkivaljaskuvasta, mutta näillä valjailla voisi talvella pistää reen perään ja mennä jouluajelulle. Selustin hieman aiheutti päänvaivaa, se kun ei näytä oikein olevan sellainen kuin luokkivaljastukseen kuuluisi, mutta jos nuo korjautettavaksi veisi, niin ehkäpä sitä kautta saisi tietoa mitä noille pitäisi tehdä.

Tein jotain muutakin kuin kaivelin vain valjaita esiin. Nimittäin raahasin ne vankkuritkin kentälle ja pistelin Lillan kanssa pari kiekkaa kentän ympäri. Ah se oli niin mahtavaa, Lilla toimi kuin ajatus. Meillä ensimmäinen kerta, kun on kärryt kunnolla perässä saatika ajettu, eikä tietoa onko Hollannissa tuota ajolle opetettu. Ja hevonen oli ihan super. Nyt vähintäänkin haluan ne mäkivyöt (muuten ei uskalla lähteä ajelemaan enempää) ja kärryjä vähän parempikuntoiseksi. Varokaa vaan, mulla on kohta kärryponi!

Hienoja matkustajia kyydissä Ja Lilla miettii, mitä ihmettä minä oon taas keksinyt sen pään menoksi. Tuo teksti on noissa kärryissä siksi, että kesällä täällä oli kirpputori ja nuo kärryt olivat puun alla ja teksti ohjasi oikeaan suuntaan.Tässä nämä luokkivaljaat (kuvassa ei luokkia). Ovat ihan väärin hevosen päällä, mutta tarkoitus olikin vain ottaa kuva miltä ne näyttävät!

22 kommenttia:

 1. Lilla on söpö ton kärryn edessä :)

  VastaaPoista
 2. Äää ääää! Naapuriki haluaa ajelemaan ponilla rallia! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ralli on ehkä vähän kaukana, mutta toki! Jos saisi vaan taiottua jostain ne mäkivyöt..

   Poista
  2. Tehhään ite ;D

   Poista
  3. Jaa riimunarusta vai ;DD Noissa luokkivaljaissahan on mäkivyö mutta kun se on vähän erilainen ja vieläpä rikkikin, pitäis korjata.

   Poista
  4. No en mää oikeestaa oo ihan varma mikä mäkivyö on, mutta eiköhän sen ruuminarusta saa taiteiltua... Tai sitte pitää korjata ja soveltaa ;D

   Poista
  5. Mäkivyöt on noi jotka näkyy noissa luokkivaljaissa menee tuolta hevosen pehvan takaa :D Sit kun katot noita ajokuvia, huomaat että sellaset puuttuu niistä. Joo, ei riimunaruista saa tollasia :DD Pitää yrittää kattoo, jos noita sais korjattua.

   Poista
  6. NNiii ne :D No aina voi soveltaa jotain hirmu ovelaa jos korjaus ei onnistu :DD

   Poista
  7. ....Tai sitten ei. Täytyy katsoa kun noissa mäkivöissä on aika pitkät noi hihnat (niitä täytyy lyhentää), mutta jos ne nyt kerran sitoisi ihan solmulle kiinni noihin aisojen lenkkiin mihin kuuluukin :D

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos, onhan ne, vaikka vähän korjattavaa niissä on (:

   Poista
 4. sulla menee kärryillä ajetaessa rintaremmi väärin. Pitkät rintaremmin liinat kuuluu pyörittää aisan ympäri :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mene väärin, kyseessä on valjakkovaljaat, joissa vetoliinat menee kiinni vetokarttuun. Tavalliseen koppakärryyn noita valjaita ei edes voisi yhdistää, ellei niihin tekisi/ niissä olisi vetokarttua (:

   Pienten ponien elämää Tanya-ponilla on mm. tälläiset valjaat, tässä postauksessa kerrotaan noista valjastuksista, jos haluat lukea: http://reetuli.blogspot.fi/2013/01/valjastuksia.html

   Poista
  2. aa, empäs ajatellut katsoa tarkemmin ;)

   Poista
 5. eikö pelota mennä noin vanhoilla "puu" valjailla tai tolla kaula hökötyksellä? En ite uskaltais ja kiva postaus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo "kaulahökötykset" on kyllä ihan hyväkuntoiset länget. Nuo valjaat ovat itseasiassa aika hyvässäkin kunnossa, et arvaakkaan minkälaisia kuormia niissä on joskus saattanut olla perässä ;) Itse vaan en tiedä työvaljaista/ valjastuksista, joten noiden kanssa en viitsi alkaa säveltämään, ennenkuin tiedän, miten ne oikeasti kuuluu laittaa.

   Poista
 6. Oho huomasin vasta äsken että te ette niillä mennykkään! : 3

  VastaaPoista
 7. Aivan ihanat nuo vaunut! Ja matkustajat kuin pisteenä iin päälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidän itsekkin kovasti noista vankkureista, kunhan vähän korjailee niin hyvä on! Nuo ei tosin ihan niille hölkkälenkeille taida niinkään kelvata, enemmänkin sellaiseen, jos on matkustajia, joita kuskata. Yksin ajellen plus Lahjan ensimmäisiksi kärryiksi haaveilen sellaisista koppakärryn näköisistä valjakkovaljaisiin käyvistä kärryistä.

   Poista