lauantai 9. marraskuuta 2013

Konkkaronkan kuulumiset

Tämä viikko on mennyt töissä ja nyt viikonloppuna olikin vuorossa suursiivous ja se tarhan nikkaroiminen loppuun. Viikolla se edistyi niin hitaasti, kun pimeys yllätti aina melkein heti, kun kotiin tuli. Nyt sain toisen pihattotarhan aidat lopullisesti valmiiksi ja lankaa on neljässä kerroksessa (tästä pihattotarhasta Lola tuli ensimmäisenä aamunaan pihalle). Varsojen ja Lillan asuinpaikkaa vaihdettiinkin nyt päinvastoin - varsat menivät isompaan pihattoon, jossa Lilla oli tämän viikon ja Lilla taasen toiseen tarhaan, jossa on pienempi talli.

Kaiken tämän lisäksi siivosin pihatot perusteellisemmin tänään ja varusteetkin sai pesua. Kaikki harjat, Lillan suitset ja satula tuli puhdistettua. Ensi viikosta tulee varmasti vähän vähemmän kiireellinen, kun ei tarvitse ruveta ylimääräisiin hommiin Lillan liikutuksen, tarhojen ja pihaton siivouksen, sekä hevosten hoidon ja ruokkimisen lisäksi.Varsojen omat ruokakipot pääsee nyt vihdoin käyttöön kun tarhan sai kuntoon!


Joustorunkoinen, joka meillä sovituksessa oli muutti nyt sittenkin meille. Se on Lillalle hieman liian leveä, joka harmittaa sitten niin vietävästi. Kyseistä satulaa ei kuitenkaan enää uutena saa ja on mukavin satula missä olen ikinä istunut. Se jää nyt meille varastoon odottamaan, josko vaikka Lahja kasvaisi tarpeeksi leveäksi sille.

Olen yrittänyt testata satulaa romaanilla, ilman ja vähän vaikka miten, mutta se nyt on hitusen leveä ja sellaisena pysyy. Ilman romaania tuo on parhain mennä, mutta valuu eteenpäin ratsastuksen aikana. Jää kuitenkin aika pienestä kiinni, säkätilaakin on, eikä esim. etukaari painu säkään asti kiinni, mutta leveä mikä leveä. Unelmien satula ja sitten ei sovi hevoselle. Jää nyt odottelemaan varastoon ja Lillan joustorunkoisen etsintä jatkuu.


25 kommenttia:

 1. Ihania kuvia ja kiva video!:)

  VastaaPoista
 2. missä käyt töissä? :)

  VastaaPoista
 3. Hei voisitte kokeilla tuon satulan kanssa jonkunlaista edestä kohottavaa geeliromaania, se on jossain tapauksissa auttanut satulan liukumiseen lavoille :)
  Tässä muutamia vaihtoehtoja jotka voisivat toimia:
  http://www.satula.com/verkkokauppa/?tid=256&l=1
  http://www.satula.com/verkkokauppa/?tid=42&l=1
  http://www.satula.com/verkkokauppa/?tid=254&l=1
  http://www.satula.com/verkkokauppa/?tid=169&l=1

  VastaaPoista
 4. Mikä idea ostaa epäsopiva satula? Eikö se ole vähän rahojen tuhlausta? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaihdoin oman satulani tuohon, en suinkaan ostanut tuota. Mieluummin pidän varastossa joustorunkoista, joka suuremmalla todennäköisyydellä tulee joskus käyttöön esim. Lahjalle ja jotai voi mahdollisesti Lillallakin käyttää satunnaisesti, jos jonkun keinon keksii istuvuuden parantamiseksi, kuin runkosatulaa, joka ei sovi enää mitenkään päin Lillalle ja tulee paljon pienemmällä mahdollisuudella sopimaan Lahjallekkaan joskus kuin nykyinen joustorunkoinen.

   Poista
 5. Ihanan pitkä harja Lillalla ja voi että Lahja on söpö :3

  VastaaPoista
 6. Kannattaa kokeilla häntäremmiä tuon satulan kanssa niin ei liu´u eteenpäin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Häntäremmi poistaa toki ongelman, mutta ei syytä. Lisäksi häntäremmi painaa häntäruotoa, kun satula meinaa valua eteen ja häntä joutuu pitämään sitä kaikkea vastaan - se ei ole hevoselle varmastikkaan mikään mukava remmi satulan kanssa.

   Poista
 7. Haaste

  http://ihmissusi.blogspot.fi/2013/11/haaste.html

  VastaaPoista
 8. Kiva postaus. Oot hyvä ratsastaa :)

  VastaaPoista
 9. Kylläpä kulkee hyvin hevosesi! Itse olen ratsastanut vain punkeroilla tinksuilla, jotka sotkeutuvat omiin jalkoihinsa laukassa :( Olisipa enemmän hyviä tinkereitä, kuten sinulla on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monesti se on myös niin, että IC:t toimii omistajillaan maastomopoina ja on koulutettu vain esim. HeC-tasolle - silloin hevoselta ei voi odottaakkaan enempää (: Lillakin oli ihan raaka kun minulle tuli, mutta monien osaavien opettajien neuvoilla ja pitämillä tunneilla tammasta on tullut ihan kelpo ratsu!

   Poista
 10. Voi että kun näyttää hauskalta/hassulta tuo toinen kuva :D
  Mutta söpöjä ovat♥

  VastaaPoista
 11. Ja ihanan näköinen laukka Lillalla + ratsastat hyvin :-)

  VastaaPoista
 12. Minkä satulan ostit? Merkki ja koko? Minkä kokoisen tarvisit tilalle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Trekker Master Flex leveys kolme ja tarkoitus etsiä joustorungollista este- tai koulusatulaa leveydessä 32cm (esim. flexiblessä leveys 2 vastaa sitä).

   Poista
 13. Ok, harmi kun asut niin kaukana, olisin voinut kokeilla vaihtoa. Eikös Master ole vanhempi malli ja uudempi Flexible. Minulla olisi edelleen muuten se koko 2 ja tarvisin koko 3..Olet muuten niin ihailtavan taitava hevosen käsittelijä että mitä sinusta vielä tuleekaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Master on vanhempi malli. Onnistuuhan postin kauttakin sovitus/ vaihto, näin tein nytkin kun vaihdoin omani tuohon trekker masteriin (:

   Poista
 14. kivannäköi toi sun heppa! itelläkin IC ja vähänaika sit vasta ratsukoulutus alotettu. Ollaan vasta ymmärretty ohjan ja pohkeen tarkotusta. Viimeviikolla ekat laukat liinan päässä selästä käsin, muuten vaan käynti-ravi-käynti siirtymisiä menty ilman taluttajaa ja vähän taivutuksia. Jäänkin mielenkiinnolla seurailemaan tätä blogia :)

  VastaaPoista