tiistai 5. marraskuuta 2013

Kyllä siitä hevonen tulee

Se muutos, mikä on tapahtunut Lolassa muutaman päivän aikana on valtava. Aika nopeasti sen aran ja säpsyilevän kuoren alta on alkanut tulla esiin se oikea Lola - energinen utelias tuttavallinen varsa. Lauantaina tarhassa "odotti" vielä pakoon juokseva varsa, joka oli hyvin jännittynyt kaikesta.

Edelleenkin varsa jännittää kovasti, jos kädellä sivelee jalkaa. Harjalla harjaaminen ei kuitenkaan tunnu niin pahalta. Jalka nousee sekunnin sadasosassa, kun sanoo "nosta", mutta sopiva hetki on valittava tarkkaan, jotta varsa on suhtkoht rauhallinen ennen nostoa ja sen seurauksena jalka nousee myös rauhassa.

Etujalkoja olen kuitenkin pitänyt ylhäälläkin jo tovin ja vähän kaviokoukulla rapsutellut, mikäli varsa on tuntunut olevan jännittämättä ja paikoillaan. Edelleenkään vaatimalla ei vaadita, että jalkaa pitäisi pitää kauan ylhäällä - Lola saa paljon kehuja jo siitä, kun ylipäätään antaa koskea ja nostaa jalkansa. Lauantaina olisi vielä tullut monoa, jos olisi jäänyt pitämään jalasta kiinni, kun sen nosti.

Kiinni antaminen varmasti tulee olemaan pitkäaikaisin treenattava asia, mutta tässäkin muutos on jo huima. Lola tulee tarhassa jo luokse yleensä kun sinne menee, mutta koskeminen ja erityisesti riimusta kiinni ottaminen tuntuu aiheuttavan varsalle päänvaivaa. Kun pääsee koskettamaan ja rapsuttamaan, Lola yleensä pysyy paikoillaan ja rauhassa, mutta vielä kun kättä yrität pikkuhiljaa riimuun päin siirtää, lähtee varsa pois. Muutaman kerran on kuitenkin tullut jo ihan hyviä kertoja, kun Lola on antanut silitellä päätä ja antaa ottaa riimusta kiinni ilman turhia säpsyilyjä ja kärsivällisyyttä kaipaavia hetkiä.Tänään kakarat sai myös madotuksen. Lolan viimeisimmästä madotusesta ei ole minulla varmaa tietoa, mutta nyt on loishäädetty ainakin. Tämä olikin nyt Lolapainotteinen postaus, ehkä ensi postauksessa muidenkin nelijalkaisten kuulumisia?

10 kommenttia:

 1. onko lola teijän oma?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://tinkerlilla.blogspot.fi/p/lola.html

   Poista
 2. onks sul lupa kirjottaan lolast

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksi ihmiset epäilee tätä? :D

   Tottakai on, omistaja on tiennyt blogini jo ennen kuin sovittiin lopullisesti Lolan tulosta tänne ja lupa on kysytty. Asiahan olisi oikeasti vielä niin, että ilman lupaakin olisin saanut esim. laittaa kuvia hevosesta, koska se on laillista (hevonen luetellaan kuvattaessa "esineeksi"). Itse kuitenkin luvan haluan aina kysyä.

   Poista
 3. Ei olla Lolaa varmaan yhtä paljon käsitelty pienenä, kuin Lahjaa;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei taatusti olekkaan, harvoja varsoja käsitellään niin paljon kuin esim. minä Lahjaa (:

   Poista
 4. Hienosti näyttäisi teillä menevän jo ! (: pari kysymystä sinulle!:
  -Lolan ikä ?
  -Miksi ostitte Lolan? (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://tinkerlilla.blogspot.fi/p/lola.html

   Ei me Lolaa ostettu.

   Poista
 5. Mielestäni nosti (videossa ainakin ensimmäisen jalan) hienosti etusiaan.
  Varsalla on hyvä olla sinun opeissasi. Oppii paljon hyödyllisiä taitoja ja ennen kaikkea luottamusta ja kunnioitusta! ;)
  tsemppiä sille ja tietty Lahjalle!

  VastaaPoista