sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Lahja 7kk

Taas kuukausi meni ja Lahja on jo seitsemän kuukautta. Uskokaa tai älkää, mutta meinasin kirjoittaa postauksen otsikoksi "Lahja 6kk". Mutta tosiaan, onhan tuo jo huisin iso kersa!

Lapsukainen on vähän kasvattanut itseään yksi osa kerrallaan. Viime kuun kasvamisen kohteena on näköjään ollut pää ja maha (kyllä, se on luonnossakin iso, ei vain kuvassa näytä) ja Lahjalle meneekin jo yksi sama riimu, joka sopii Lillallekkin! Lillalla tosin ekoissa rei´issä ja Lahjalla viimeisissä, mutta ei siinä kovin isoa säätövaraa ole. Toivottavasti nyt hidastaisi tuota pään kasvua, jättipäinen IC ei oikein innosta. No mutta, varsathan vähän tuppaa kasvamaan epätasaisesti ja muistuttavat usein eri paloista koottua palapeliä.

Korkeutta ei ole taasen tullut nimeksikään, Lahja on jumittanut siihen reiluun 120 senttiin nyt monta kuukautta. Viime kuukaudesta tuo oli kasvanut vaivaisen sentin ja on nyt 123cm. Aluksihan tuo kasvoi niin hurjaa vauhtia, ettei ihmekkään jos välillä muuttuu kasvu vähän hitaammaksi. Eiköhän tuo tuosta vielä kasva, eikä tarvitsisikkaan kasvaa kuin reilu 17 senttiä niin olisi ihan passeli poni.

Lahja tänään.

Kuukausi sitten.

Sadepäivä vähän pilasi tämän harjan kuvausosion ja harja näyttää paljon ohuemmalta kun on märkä. Sitä se ei kuitenkaan ole, kasvattaa koko ajan uusia kerroksia ja paksuuntuu paksuuntumistaan. Mitä paksumpi ja pidempi tulee, sen parempi!

Harja tänään.

Kuukausi sitten. 

20 kommenttia:

 1. On Se vaan niin Sulonen!
  Kyllä siitä vielä "kuoriutuu" lopulta maailman hienoin poni! ;)

  VastaaPoista
 2. härreguud,että Lahja on kasvanu! Sehän ei enää näytä niin varsalta;3

  VastaaPoista
 3. Lahjan kasvua on todella kiintoisaa seurata! :)

  VastaaPoista
 4. Se on muuttunut huomattavasti! Näyttää kuukausi sitten otetussa kuvassa ihan varsalta ja nykysessä aikuistuneelta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siitä vielä kelpo poni tulee! (:

   Poista
 5. Se on hauskaa että pistät aina tämän hetkisen kuukauden ja viime kuukauden :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri sen takia, että näkee kasvua (:

   Poista
 6. lahja alkaa jo näyttää aikuisemmalta jotenkin :D

  VastaaPoista
 7. Ihana Lahja! Olin jotenkin ajatellut, että se on paljon isompi kuin Nemo, muttei sitten taida ollakaan, näyttää vaan kuvissa :) Hurjan takakorkealta Lahjakin näyttää, kuten varsat yleensä, että on sieltä vielä reippaasti kasvua tulossa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, viime kuussa oli viisi senttiä takakorkea, nyt en mittaillut. Kyllähän tuo moneen kertaan ehtii mennä Lillankin ohi vielä!

   Lahja on sen verran muhku (ja vähän mahaakin pitänyt kasvatella enemmän kuin tarpeeksi leveyssuunnassa, vaikka saakin jopa vähän alakanttiin valkuaislisiä ja rehuja), että näyttää isolta varsinkin kuvista! Lolakin on hirmu pieni verrattuna Lahjaan, vaikka on varmaan viisi-kymmenen senttiä korkeampi, on vain sen verran kapoisempi.

   Poista
 8. Lahja on kyl tosi nätti.:) Mutta ei se kuvien perusteella lihava ole..

  VastaaPoista
 9. Et ole nähnyt varsaa edestäpäin saati kokeillut, tuntuuko sillä kylkiluut. Lahja paisuisi räjähdykseen asti, jos sille enemmän syöttäisin, nykyinen hieman alakanttiin pistetty väkirehuruokinta on osoittautunut ihan hyväksi. Söi ennen enemmän, mutta rupesi leviämään vähän liikaa, nyt on pysynyt "samanlaisena", eikä enää lihonut lisää, kun pikkaisen alensin väkirehumäärää.

  VastaaPoista
 10. Lahja on kyllä kasvanut taas, tuntuu, kuin vasta eilen olisit postannut lahja 5 kk ;)

  VastaaPoista
 11. Luethan nämä ennenkuin kysyt!

  ~Lilla ja Lahja ovat omia hevosiani ja Lahja kasvattini
  ~Olen omistanut Lillan vuodesta 2011 lähtien
  ~Lahjaa, eikä myöskään Lillaa ole tarkoitus koskaan myydä, mikäli ne on vain mahdollista pitää koko loppuelämän
  ~Kuvaan Sony A35 kameralla
  ~Asun Keski-Suomessa

  VastaaPoista