maanantai 18. marraskuuta 2013

Lillan tiineys 5kk

Minun piti kirjoittaa eilen, mutta varmaan tiedätte, miksi se ei ole onnistunut. La-Su yönä alkanut myrsky katkaisi meiltä sähköt ja ne olivat poissa tänään puoleen päivään asti - radiossa lupailivat, että saattaisi sähköjä tänne peräkylille tulla vasta viikonkin päästä, mutta onneksi näin!

Myrskypäivänä olikin oikein mukavaa sitten kuvia ottaa, kun vuoroin tuuli niin, että meiltä harveni metsää vähän lisää, välillä tuli vettä, välillä lunta ja välillä räntää. Varsatkin nukkuivat pihatossa päivällä ja vasta illalla unenpöpperössä uskaltautuivat pistämään nokkansa ulos. Vein kaikille hevosille heinätkin sisään - Lillakin oli niin fiksu, että käveli sisälle odottamaan heiniä, vaikka normaalisti odottelee heinäverkon luona pihalla.

Kahden viikon päästä ollaan tiineyden puolivälissä ja varsan liikkeitä olen alkanut jo odottelemaan. Ei ne varmasti ihan vielä tunnu, mutta kohta! Sitä odotellessa...

Tiineys 5kk

Näin paljon Lillaakin innosti myrskysää.


Näin meillä, miten teillä?

23 kommenttia:

 1. Hui onneksi ei jäänyt hevosia alle.
  Meillä kaatui pari viikkoa sitten myrskytuulessa heppa tarhasta kaksi puuta hevosten ollessa siellä. Onneksi eivät jääneet alle. Inhottavaa, nyt en meinaa ollenkaa uskaltaa laittaa niitä kovassa tuulessa ulos.. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä nuo on 24/7 pihalla, pääsee pihattoon tarvittaessa. Onneksi nyt oli sen verran pienikin puu, ettei suurta vahinkoa olisi varmaan hevosenkaan päälle kaatuessaan aiheuttanut.

   Poista
 2. Postaus tullu 3 min sitte:D Mutta joo.. Meijänki lähimetsästä kahesta kohtaa kaatunu puu sähkölangan päälle, mut sähköt oli pois vaan about 8h.

  Näyttää tuo Lillan maha jo vähän pyöreemmältä, tai sit mä kuvittelen vaan!;D Toivottavasti syntyy terve varsa ettei Lilla loisi/tapahtuis mitään muuta typerää! Hyviä jatkoja teille!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän mahasta sivukuvista vielä oikein huomaa, mutta kun ihan elävänä ponin näkee, huomaa jo pienet kohoumat kupeilla (:

   Poista
 3. Tuo kaatunut puu aidan päälle ei ole mitään verrattuna siihen, että meillä kaatui suoraan talonpäälle! :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lehdestä katselin, että jossain oli mennyt katosta läpikin, onneksi sellaisilta säästyttiin meillä! Mutta jos ei olisi muutama viikko sitten ollut metsän harvennusta, olisi varmaan joku puu voinut katollakin olla, yksi kuusi ainakin oli laho ihan rakennuksen vieressä..

   Poista
 4. Teillä jo tiineys tosi pitkällä, meillä vasta 3kk tiineyttä takana. Toivottavasti teillä menee myös tiineys hyvin ja syntyy terve varsa (:

  VastaaPoista
 5. On tää kyllä niin mielenkiintoista kun meiän tammat on astututettu samaan aikaan! Voin aina täältä kätevästi kurkkia ja seurata etten ainakaan unohda mitään tärkeää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, sinunkin blogiasi kyllä tarkkaan olen seurannut! Hyvä, kun on vielä ihan sama päiväkin se 17.6, Lilla kun astutettiin luomuna, se on sitä ennenkin astutettu jo 14. ja 15.6 (:

   Poista
 6. voi ei toi aita :( ,just olit saanu sen valmiiks. mut muute kiva postaus! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi nyt oli vain yksi kohta, josta meni rikki! :D

   Poista
 7. Meillä oli sähköt pois n. 12 h. Onneksi pihassa ei ole hevosia, sillä oli tarpeeksi pelättävää siinäkin että kaatuuko puu itseni päälle :D

  Lillallahan on jo iso maha! Tuleekohan ori vai tamma :)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äiti veikkaa jälleen tammaa, itse toivoisin mustaa, muttei sukupuolella väliä. Saa nähdä, mitä tulee, tuleeko samanlainen jokerinaama kuin Lahjakin :D

   Poista
 8. Kiva postaus, ja hyvä että kaikki on menny tähän asti hyvin, toivotaan että syntyy terve varsa! :)

  VastaaPoista
 9. Meillä Oulussa ei ees paha myrsky. Aika voimakas tuuli muttei ees paha!

  Ihana lilla<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tuulta kyllä riitti, mutta eihän suomen myrskyt ole mitään verrattuna joihinkin hirmumyrskyihin... Kiitos!

   Poista
 10. Todella ihana tämä blogisi, jään ihan ehdottomasti seuraamaan! Pakko kysyä, vaikkei aiheeseen liitykkään, mutta käytkö tällä hetkellä mitään koulua? :)

  VastaaPoista
 11. Meillä kanssa puu kaatui hevosaitauksen päälle... Ja toinen puu sähkölqnkojen päälle. Mutta meilläkin suokkitamma ollut 6 kuukautta tiineenä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin kaatui, onneksi oli "turha" lanka, eikä käytössä oleva (:

   Poista
 12. Meidänkin lämppäritamma on kantava ja 8. päivä enskuuta tulee 5 kk täyteen. Jotenki aika matelee kauhean hitaasti enkä malta oottaa että varsa syntyy ♥ Kuitenki mua pelottaa vähän, että jos se varsoo sitte 'varkain' ku hevoset pystyy niin hyvin peittelemään sitä varsomistaan. Sillon ku isäni ensimmäinen hevonen varso, ni se nimenomaan varso salaa yöllä kenenkään arvaamatta ja seisaaltaan - varsa oli pudonnu niskoilleen ja kuollu saman tien. :( Toivottavasti kaikki menis hyvin, meidän oma kasvatti on tämä kyseinen tamma. Malttia ja jaksamista sinnekkin! :)

  VastaaPoista