perjantai 22. marraskuuta 2013

Lola 7kk

Lola on ollut meillä nyt jo melkein kuukauden ja täytti eilen seitsemän kuukautta. Aika suuri muutos on tapahtunut sisäisesti, että ulkoisesti. Varsa on saanut pikkaisen pörröistä talvikarvaa, välillä on pitänyt pitää sillä takkia kun toisella on ollut kylmä. Nyt tarkenee tuolla jo oikein hyvin, vaikka on pikkupakkasiakin jo ollut!

Kiinni antaminen on vielä välillä vähän vaivalloisempaa, kiinni saa aina puolen minuutin sisään, mutta harmillisesti joskus Lola vähän arkailee vielä, eikä uskalla aina olla paikoillaan, kun luokse yrittää mennä. Varsinaista karkuun juoksemista, jota muutama ensimmäinen päivä oli, ei enää ole.

Jalat nousee ja on ylhäällä rauhassa varsalta hyvin jo vaikka vapaana - minun täytyykin ottaa tästä todistusaineistoa viikonloppuna! Vapaana ollessaan hevonen voi milloin vain häipyä paikalta jos niin tahtoo. Huomaa todella, että Lola ei ole enää niin ujo kuin aluksi ja alkaa luottaa siihen, että vaikka kinttu ylös nostetaankin se ei ole mikään maailman kauhein asia.

Takapäätä Lola väistää myös kiltisti ja on otettu nyt uusi askel eteenpäin nimittäin siedätystä eri asioihin. Ensimmäisenä vastassa on ollut muovipussi, joka oli varsan mielestä maailman pelottavin asia! Lahjaa olen kaikelle erikoiselle siedättänyt vaikka kuinka paljon ja se näyttää melkeimpä nauttivan muovipussillakin "silittelystä", Lolalle pelkkä näkeminenkin on vielä liian jännittävää. Rentoudesta ei ole vielä tietoakaan muovipussin läheisyydellä saatika kun sillä koskettaa varsaa, mutta parin päivän lyhyen harjoitustuokion jälkeen on jo tapahtunut edistystä - tänään varsa uskalsi itse omin jaloin kävellä muovipussin luo ja tutustua siihen lähemmin.

 Paras kuva eiliseltä - huomaatte varmaan mitä laatua nämä ovat, joten enempää en edes viitsi laittaakkaan. Lolaakaan ei lumisade kiinnostanut..

Lillan kanssa ollaan parina päivänä leikitty vapaana. On se vaan niin paras tapaus, ettei toista ole! Tänäänkin kaiken muun pienen harjoittelun lisäksi kokeiltiin myös the circling gamea (Jossa hevosen pitää ensin peruuttaa luotasi niin pitkälle kuin haluat, sen jälkeen käännät "kehosi paineella" hevosen etuosaa ja ohjaat sen merkillä ympyrälle. Tämän jälkeen hevosen tulee jäädä kävelemään ympärilläsi haluamassasi askellajissa (itse täytyy olla aivan neutraalissa asennossa tällöin) ja halutessasi, että hevonen tulee luoksesi käännät ensin katseella hevosen takaosaa ja tämän jälkeen yoyo gamessa käytettävän "merkin" avulla pyydät hevosta luoksesi). Saatiin muutama hyvä kerta ja siitä mistä olen ällistynyt, näin vähän harjoittelun jälkeen Lilla vapaasta omasta tahdostaan kävelee ympärilläni pyynnöstä ilman mitään riimuja, naruja tai muita apuvälineitä!

10 kommenttia:

 1. Ihana Lola<3
  Hyvää työtä olet tehnyt kaikkien kolmen kanssa:)

  VastaaPoista
 2. Olet kyllä aivan mahtavan taitava hevosten kanssa!!! Esimerkkeinä Lilla, Lahja, Lola!! Menin sanattomaksi, hevosesi ovat kuin luotuja sinulle!<3 Jatka samaa rataa, sinunlaisiasi ihmisiä täytyisi olla enemmän hevosten parissa<3!

  -Äimistynyt

  VastaaPoista
 3. Kiva postaus, Lola on tosi söpö! :)

  VastaaPoista
 4. Vähänkö sä osaat oli hevosten kanssa! Ootko ollu ennen lahjaa tekemisissä varsojen kanssa/ kouluttanut varsoja? :) Sä oot varmaan joku hevoskuiskaaja! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En juuri ollenkaan ole ollut ennen Lahjaa varsojen kanssa tekemisissä: se mitä ehdin varsojen kanssa touhuta silloin, kun olin puoli vuotta hevoslinjalla koulussa.

   Poista