sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Päivän kuulumiset

Aloitetaampa Lillan kuulumisista. Se on voinut oikein hyvin (ja paksusti), ainut vaan, että sitä taitaa pikkuisen kiukuttaa, kun joutuu tarhaamaan yksin. Kovin myrtsi poni on nimittäin tarhassa vastassa aina, mutta helpottaa, kun vähän aikaa saa huomiota ja rapsutuksia. Se olisi kuitenkin sellaista hulabaloota, jos kaikki pistäisi tässä vaiheessa samaan, ettei siitä tulisi mitään. Näin on parempi.

Taas puksutellaan menemään ilman satulaa. Lillan liikunta on jatkunut vielä aivan normaalisti (lukuunottamatta esteitä) ja näin mennään niin kauan, kuin hevosesta tuntuu hyvälle. Vielä ainakin virtaa ja eteenpäinpyrkimystä riittää kuin pienessä pitäjässä, mutta luulen, että parin kuukauden päästä saa alkaa jo pikkaisen enemmän kävelytaukoja pitämään.Peruutus

Käynti-laukka

Nämä pienet lapsoset löytyi aamulla tallista. Lolalle jännitystä aiheutti aluksi oviaukko, mutta mitä toinen edellä, toinen perässä. Varsat ovat toisaalta kuin yö ja päivä, mutta aivan ylimpiä ystäviä! Lolalle ehti tulla jo vähän hätäkin tänään, kun Lahjan kanssa touhusin kentällä (joka on siis aivan varsojen tarhan vieressä). Kovin nopeasti ovat ystävystyneet ja kiintyneet toisiinsa. Puhelevat toisilleen kovasti ja aina käy iloinen hörinä silloinkin, kun joku ihminen tulee näköetäisyydelle.


Lahja katselee, kun kaveri kutsuu tarhasta


Tänään kävin Lolan kanssa samat jutut läpi kuin eilen. Harjasin ja koskin varsaa joka puolelta ja nostin jalat läpi. Vielä jalkojen kanssa ei siis tehdä muuta, kunhan Lola antaa koskea niihin ja nostaa käskystä. Kun jalka nousee, se riittää ja varsa saa paljon kehuja.


15 kommenttia:

 1. Osaako Lilla laukanvaihdot suoraan laukasta? (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osaa, mutta ne on aikalailla "tyylittömiä" vaihtoja. Se taas taitaa johtua enemmän kuskista, jolleei koskaan ole kukaan opettanut miten laukanvaihto ihan oikeaoppisesti tehdään :D

   Poista
 2. Ihania kaikki! :) Tuossa kuvassa missä Lahja ravaa edellä ja Lola perässä, niin Lahja silleen ''Katsos näin ravaat, jalat ylös!'' Lola ''Ai nainkö?'' :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veikkaampa, että Lola taitaa olla se, jolla on hienompi ravi, kun oikein sitä esittelee. Menee muuten ja lujaa, ettei Lahja pysy alkuunkaan perässä! Mutta onhan noilla "pieni" rakenteellinen ero, kun toinen jalostettu ravihevoseksi ja toinen on tanakka kylmäverinen ;)

   Poista
 3. Ihania kuvia! Ratsastus kuvat ei auta mua ku kaipaan niin paljon irkun kyytiin.. :D

  VastaaPoista
 4. Kiva postaus! Hauska kun kaikkien heppojen nimet alkaa L:llä, Lilla, Lahja ja Lola! :)

  VastaaPoista
 5. pitäiskö sun kehittää blogiin uus banneri jossa lolakin näkyy on kyllä ihana varsa onko jo sun omakin niin sanottuna?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahdollisesti. Ja ei, Lola ei ole minun, eikä tule koskaan olemaankaan (:

   Poista
 6. Onko Lolasta tulossa ravihevonen vai ratsu? Ylempänä kerroit että jalostettu ravuriksi, mutta sehän ei paljoa kerro kun voihan ravisukuisesta hevosestakin tehdä ratsun jo ihan varsasta alkaen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ravuri siitä on tulossa ainakin tietääkseni. Miksi muuten astuttaa tamma melkein puoli miljoonaa juosseella ravurilla? :D

   Poista
  2. mistäs olisin voinut tietää miten paljon varsan isä on juossut rahaa, kun en ole sukua tutkinut...

   Poista
  3. Pointti tuossa oli se, että olisihan se aika hassua, jos joku haluaisi astuttaa tammansa paljon rahaa juosseella hevosella ja sitten tehdä varsasta ratsun. Ei tarvitse vetää hernettä nenään ;)

   Poista