tiistai 12. marraskuuta 2013

Tätä meille kuuluu tänään


Varsani tykkää banaanista!
 
Edelleen vain harmittelen satulan puolesta, se on niin hyvä istua! Jos löytäisi siihen leveämmän muotoillun vyön, ettei valu ihan kainaloon (ja ehkä samalla ei myöskään väännä satulaa) ja sen lisäksi geeliromaani ja mahdollisesti edestä kohottava sellainen hevosta vasten hiukan nostamaan satulaa ja estämään liukumista.

Muutaman kerran olen satulalla mennyt, mutta jo ensinnäkin tavallinen suora kouluvyö vääntää satulaa eteenpäin ja muutaman minuutin ratsastuksen jälkeen satula on lavoilla. Siitä ei satula matkaa kuitenkaan enää jatka ja pysyy sillä paikalla. Se johtuu varmasti siitä, että silloin vyökään ei väännä satulaa enää, kun satula on vyölle oikeassa paikassa.

Lilla on liikkunut satulan kanssa kuitenkin oikein hyvin. Jollain keinolla olisi kuitenkin kokeiltava saada tuota kuitenkin sopivammaksi tai jos se ei onnistu, etsiä sellainen, joka on selkään aivan passeli.


Tänään olikin vastassa paleleva Lola ja sille oli laitettava takkia niskaan, kun on vielä sen verran ohutkarvainen. On kuitenkin alkanut kasvattaa karvaa hyvää vauhtia. Kaikki ponit saivat tänään jotain jännääkin - nimittäin ne heinäverkot pienisilmäisestä heinäverkosta. Lilla ei aluksi tajunnut edes homman ideaa ja pariin kertaan piti näyttää, mistä heinää löytyy. Kaikki pitivät verkkoja aluksi uusina ja outoina, mutta varsat oppivat nopeammin mistä ruokaa saa.


18 kommenttia:

 1. Ootko aatellu kokeilla tuon joustorunkoisen kanssa häntäremmiä? Meidän tallillamme eräällä hevosella ei enää valunut satula lavoille kun sille laitettiin häntäremmi, ja on toiminut oikein hyvin. :)

  En ole kummiskaan perehtynyt noihin joustorunkoisiin satuloihin, joten en tiedä onko siinä joku erikoinen syy miksi ei voisi käyttää, tai onko Lillalla tai sinulla jokin syy siihen. Aattelin vain kysäistä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satula on hieman liian leveä ja vyö suora, joten satula leveytensä takia valuu eteen. Asiaan vaikuttaa varmasti myös satulavyö, joka vääntää satulaa eteenpäin.

   Häntäremmi korjaa ongelman, muttei syytä. Lisäksi se painaa ikävästi häntäruotoa ja se joutuu pitämään vastaan koko satulan ja selässä istuvan ihmisenkin aiheuttaman paineen, kun satula "koittaa valua eteenpäin".

   Joustorunkoisissa ei ole mitään syytä, miksi en voisi Lillalla käyttää, pitää vaan löytää sopiva.

   Poista
  2. Hyih, nyt kun avasit tätä häntäremmiä, voisin samantien mennä repimään sen pois ponirukaltani :'D Ajatella, että se koko paino kertyy hännälle, ei kuulosta mukavalta, jos satula kovastikin valuu..

   Poista
  3. Näin on, siksi itse en tykkää käyttää häntäremmiä satulan kanssa.

   Poista
 2. Voi harmi että se satula on noin hitusesta kiinni :/

  VastaaPoista
 3. Moikka,
  Mikä sun sähköposti osoite on ?
  Satula-asiaa :)

  VastaaPoista
 4. Kiva postaus! :) jäi kummastumaan että ootko ollu maneesilla tai jossai, vai onko mulla vaan huono näkö? :D

  VastaaPoista
 5. hups! :D nopeesti vilkastuna toi kenttä näytti maneesilta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo ei ole meidän oikea kenttä, vaan jääkiekkokaukalo (tämän vieressä olisi kenttä oikeasti). Kuitenkin inhoan salamalla otettuja kuvia ja tuohon kaukaloon saa niin tehokkaat valot, että ilman salamaakin omalla kameralla juuri ja juuri pystyy ottamaan kuvia vaikka pilkkopimeässä! Siksi olen ratsastellut siinä nyt (:

   Poista
 6. Sulla oli jossain postauksessa muoviset rehulaatikot hepoille. Mistä oot ostanut ne?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikeasta saapi. Ilmeisesti "oikeasti" tarkoitettu roskalaatikoksi, mutta käyvät paremmin kuin hyvin rehulaatikon virkaan!

   Poista
 7. Aijaijai ei ole Lolan (ja nyt Lahjankin) uusia juttuja esitellyt DD:Naapuri vaatii ihqujen vaaleenpunasten juttujen esittelyä!!1

  VastaaPoista