lauantai 28. joulukuuta 2013

Ihanan raikas, valoisa ja luminen talvi....

Kuraa, jäätä, loskaa, märkää, pimeää. Joulukuu? Lunta? Ei meillä. Muutamaan päivään en ole kehdannut edes kuvata kameralla mitään, kun päivässä ei sen verran valoisaa hetkeä ole, että kohtuullisen kuvan saisi. Sen huomaa tämänkin päivän kuvista, ISO-arvon joutui laittamaan todella suureksi ja kuvat kohisee kiitettävästi.

Lilla on ollut liikkumatta nyt lähes kokonaan, kun kentällä ja kaikkialla muualla on liukkaita kohtia, eikä poni vielä omista niitä nastabootseja. Eilen kävin tiellä yrittämässä, mutta ei siitä mitään tullut, kun jäisiä kohtia on silti. Noh, voiton puolella ollaan jo, kevät tulee vauhdilla!

Lahja riehuu: ketään ei kiinnosta.
 


"Mitä häh tuijotat!?"

Huomenna saapuukin sitten vieras, tosin vasta illemmalla. Muutaman päivän sisään on luvassa talliesittelyä, mikäli varoitteleva flunssa ei vie ääntäni. Toivottavasti kelitkin paranisi vähän, jotta saisi kuvamateriaalia ja pääsisi Lillakin liikkumaan. Varmasti kaipaa liikuntaa sekin, sen verran myrtsinä välillä tarhasta tuijottelee. Mutta minkäs teet, jää sula pois tai lumi sada tänne maahan!


"Nyt loppu juokseminen, menee hermo!"

"Siis mä en kestä noita kakaroita....."

10 kommenttia:

 1. Hauskoja kuvia ja kiva postaus!

  VastaaPoista
 2. Voisitko laittaa minulle sähköpostia? Haluaisin kysellä vähän varsan ruokinnasta :) Osoitteeni on sitruunio@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en valitettavasti mielestäni ole tarpeeksi osaava neuvomaan varsan ruokinnasta muille. Suosittelen hankkimaan Ruokinnalla tuloksiin 4 -kirjan, jossa on kattavaa tietoa ja esimerkkejä erilaisten hevosten ruokinnasta. Myös netissä olevaa ilmaista ruokintalaskuria voi käyttää suuntaa antamassa ruokintaan:

   http://www.equusacana.net/

   Tärkeää on kalsiumin ja fosforin keskinäinen suhde, sekä se, että varsa saa riittävästi valkuaista. Kaikista tärkein kuitenkin on hyvälaatuinen heinä ja se onkin kaiken ruokinnan perusta.

   Poista
  2. Tuli mieleen, että jos Lillan varsa on ori, niin jääkö nimi nykyiseksi, vai vaihtuuko? :D

   Poista
  3. Ok, itekkin ihan vaan lähinnä määriä mietin, muuten kyllä tiedän mitä se tarvitsee :)

   Poista
  4. Ano: Nimi muuttuu jos tulee terve ori.

   Heli: Määrien mietinnässä auttaa mm. tuo ruokintalaskuri, jonka avulla itse olen laskenut. Siitä voi soveltaa sitten yksilölle sopivaksi.

   Poista