keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Lahja 8kk ja muita kuulumisia

Mihin menee aika, en vain tajua. Kaksi kuukautta on humpsahtanut niin nopeasti, etten ole tajunnutkaan! Neljän kuukauden päästä pääseekin jo viettämään Lahjan 1-vuotissynttäreitä.

Varsa näyttää tällä hetkellä aika epäsopusuhtaiselta jättipäänsä kanssa. Tällä kertaa se on kasvanut kuitenkin muutenkin, nimittäin muutaman sentin korkeutta viime kuusta! Lahjahan oli varmaan kolme kuukautta jämähtänyt 120 senttiin ja risoihin, mutta nyt yllätyksenä varsa onkin jo 126cm. Lolankin mittasin ja se on huimat kymmenisen senttiä Lahjaa korkeampi, jo 137cm.

Kahdeksan kuukauden ikäistä Lahjaa.

 Natiainen muutaman tunnin iässä.

Harja, joka vaan ei suostu näyttävän kasvaneen. Tahtoo tukkajumalaponin.

Lillan kanssa on tuuppailtu koulua kentällä, mutta tänään plussakelin takia kenttä oli mennyt osittain liukkaaksi, joten hömpsöteltiin ihan vain varusteetta. Samalla kun kuvasin driving gamea tein myös muita leikkejä Lillan kanssa. Lilla oli kovin hellyydenkipeä tänään ja olisi vain halunnut paljon rapsutuksia. Pidettiinkin leikkien väleissä aina normaalia enemmän rapsutustaukoja, Lillallehan se passasi paremmin kuin hyvin.Lolan kehitystä taasen ei voi edes sanoin kuvailla. Jälleen kerran.. En ole uskaltanut pitää sitä ilman riimua vielä tarhassa, koska jos olisi karannut, ei olisi ollut pienintäkään mahdollisuutta saada sitä kiinni. Riimusta kun saa otettua kädellä kiinni, mutta riimuttomasta päästä et niin otakkaan.

Nyt Lolalla ei ole enää riimua, huomaatte sen varmaan. Muutaman päivän on saanut kävellä varsan luokse jo ihan tavallisesti ja se odottaa kiltisti paikoillaan. Ei käänny pois, ei jännitä koskemista, on ihan rentona. Riimun saa laittaa ihan rauhassa ilman hötkyilyjä tai jännittämisiä. Se järjetön kehitys ja muutos mikä on tapahtunut marraskuun alusta.. Alkujännittämisetkin varmasti lisäsi aluksi varsan jännitystä, mutta on muutostakin tapahtunut ja paljon.

12 kommenttia:

 1. Oot kyllä kadehdittavan hyvä käsittelemään hevosia ja ratsastamaan. Pyynnöt näyttää menevän hyvin läpi varusteettakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Treeniä vaan, ei se mitään avaruustiedettä ole (: Hevonen (ja itse) oppii yllättävän nopeastikkin perusjutut varusteettakin, pikkutarkka hiominen asioiden suhteen on sitten pidempi prosessi.

   Poista
 2. miks lahjalle on heti syntymä jälkee riimu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotta oppi mahdollisimman nopeasti riimun olevan "automaattinen" ja "tavallinen" asia, joka laitetaan aina päähän kun jotain mennään tekemään. Järkytyt varmaan, mutta ennen tuota pikku-Lahjasta otettua kuvaa se oli mennyt tarhaankin taluttamalla emän perässä. Parin vuorokauden ikäinen Lahja kävelikin sitten jo taluttaen oikein reippaasti ilman mitään pyllynarujakaan vaikka emänsä edellä (narua pepun takana, joka "auttaa" varsaa tajuamaan, että suunta on eteenpäin).

   Tapansa kullakin ja itse koin tuon tavan hyväksi. Mikäli Lila vielä toisen varsan maailmaan putkauttaa, tullaan sile tekemään samalla tavalla (:

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Pitää sitä vähän mahaa olla, että talven yli pärjää ;)

   Lahjan ruuat on niin minimissä kun uskallan kasvavalla varsalla pitää. On se hieman tanakka, mutta huomioi, että siitä ei aikuisenakaan ihan rimppakinttu tule - sen siis pitääkin olla olemukseltaan muhkumpi, kuin vertaa esim. lämminveriseen.

   Poista
  2. Lahja mikään lihava ole, ihan on oikean kokoinen varsa tuohon rotuun nähden. Ihan samallalailla kuin suomenhevos varsatkin ovat tanakempia rodunsa takia vrt. lämminverisiin/puoliverisiin varsoihin.. ja minusta pikemminkin Lahja näyttää isolta/lihavalta miten vaan, koska kuvassa näyttää pää pienemmältä muuhun vartaloon nähden. Ja huomioi myös ano, että Lahja on kasvava varsa, vasta 8kk. :)

   Poista
  3. En ano tajua miten saat tosta väännettyä läskin? :Dd tai sit et oo läskiä heppaa nähnykään

   Poista
  4. No anot saa kaikesta välillä ties mitä :D

   Poista
 4. Kylläpä Se on kasvanut nopeasti! :)
  Ja hienosti oot käsitellyt hevosiasi. Videoitakin katsellessa välillä miettii että kukas hevoskuiskaaja Oikeen olet? :D Olet todella taitava! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei hevosten kanssa tarvitse kuiskailla, jokainen pystyy varmasti saavuttamaan "mahdotonta" (ainakin minusta tuntui mahdottomalta, että hevonen voisi vapaasta tahdostaan tehdä vapaana jotain...), jos tietää miten tekee ja on tarpeeksi intoa oppia! Kiitos (:

   Poista
 5. Lola on yli 10cm korkeempi ku mun 19v welsh poni:D ja tosi kiva postaus taas kerrsn:)))

  VastaaPoista