tiistai 10. joulukuuta 2013

Luukku 10: Lahjan varusteet

Luukussa kymmenen esittelen teille kaikki Lahjan omat varusteet. Hevosillahan on jonkun verran yhteisiäkin varusteita ja myös "ei kenenkään"- laatikoita löytyy täynnä jos jonkinlaista enemmän ja vähemmän tarpeellista rojua. Jokaisella on myös niitä ikiomia varusteita, jotka ovat vain sen hevosen käytössä.


Lahjalla näihin omiin varusteisiin kuuluu tietenkin omat harjat - ja minkäs muunkaan värisenä, kuin turkoosina. Harjakassista löytyy kaviokoukkuja, pieni pehmeäharja, kovaharja, pölyharja, kumisuka, piikkisuka, pehmeäharja, pesusieni ja pesuhanska. Valinnan varaa on ihan tarpeeksi, millä harjailee.


Harjat tarvitsevat tietenkin säilytyspaikan ja Lahjan oma harjakassi on tässä - sekin edelleen turkoosina kera nimilapun.


Suojia/ pinteleitähän ei Lahjalla tällä hetkellä tarvitse yhtään mihinkään, mutta edelleenkin turkoosina löytyy paketti joustopinteleitä ja suojasetti. Varmasti pääsee käyttöön joskus, nyt näitä välillä Lilla lainailee... Lillalle alunperin oikeasti ostettukkin.


Turkoosin linjalla jatketaan edelleen. Lahjan kuivatusloimivarastosta löytyy ruudullinen villaviltti ja pari fleeceloimea.


Sadetakki pitää tietenkin olla ja tämä 125 senttinen sadeloimi on itseasiassa Lahjalle jo aika sopiva. Muita nuttuja ei varsalta ainakaan vielä löydy, eipä tuo ole vielä hirveästi edes sadeloimea ole tarvinnut. Niin paksu karva on, ettei ole kertaakaan ollut vastassa hytisevää varsaa.


Ja mitäs vielä. Turkoosina (tietenkin!) riimusetti. Kasvuvaraa löytyy onneksi aika paljonkin, joten toivon mukaan ei jää ihan heti pieneksi, vaikka enemmän kuin ahkerasti on Lahja tuntunut päätään kasvattavan.

16 kommenttia:

 1. Kiva luukku! Tee joskus videona?:)

  VastaaPoista
 2. Olisi mukava nähdä videolla kun menet tarhaan moikkaamaan hepoja! ja kun teet normaaleja askareita, hevosten kanssa ja erikseen. Jos nyt siis hoksaat mitä meinaan :) Semmonen "päivä matkassani".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksi Myday Sonjan kanssa tehtynä löytyy muistaakseni heinäkuulta, mutta sellainen on tulossa uusiksi varmaan jouun jälkeen (:

   Poista
 3. Voi miten paljon turkoosia <3 Tuleeko tälläinen Lolan ja Lillankin varusteista? :)

  VastaaPoista
 4. Ei ainakaan jäänyt epäselväksi mikä on Lahjan väri! :D Noh se sopii sille sikahyvin :)

  VastaaPoista
 5. Mihin fleece loimea käytetää? Millon sellane laitetaa hepall? Eiks heppas käytä toppaloimui

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esim. Lillalla käytän fleeceä loppukäyntien ajan selän päällä, jos on talvipakkasella kovin hikinen. Ja silloin, jos jää karsinaan kuivumaan, jos menee pihalle villa + ulkoloimi.

   Ei ole hirveästi ollut tarvetta toppaloimille, miksi turhaan tunkea hevosen päälle ja jättää se paistumaan pihalle, jos tarkenee paremmin kuin hyvin ilmankin? (:

   Poista
  2. Käytättekö hepoilla villaloimia vai fleeceloimia kuivatusloimina?

   Poista
  3. Käytän Lillalla fleeceloimea joskus loppukäyntien ajan ja silloin jos jää karsinaan kuivumaan hetkeksi. Jos menee pihalle (ei kovin hikinen tai on jo kuivatellut hetken karsinassa) laitan villan plus siihen päälle sadetta pitävän loimen. Villa pysyy lämpimänä märkänäkin hevosta vasten.

   Poista
 6. Lahjalle sopii hyvin tuo turkoosi/jään sininen väri! :)

  VastaaPoista
 7. Aivan ihania, ja tuo väri on niiin ihana Lahjalle! :3

  VastaaPoista
 8. Kylläpä Lahjalle sopiikin hyvin tuo turkoosi! Ihana varsa :-)

  VastaaPoista