keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Luukku 11: Driving game (parelli)

3. Driving game
Driving game toimii periaatteessa samalla tavalla, kuin porcupine game. Oleellinen ero tässä on kuitenkin se, että driving gamessa on tarkoitus ehdottaa hevoselle ilman fyysistä painetta sitä siirtymään haluttuun suuntaan. Siirry driving gameen vasta, kun porcupine game toimii.

Tässä leikissä on opeteltava käyttämään energiaa ilman fyysistä painetta. Aivan aluksi, kun haluat siirtää jotain hevosen osaa, tulee sitä katsoa keskittyneesti ja suurella energialla. Jos tämä ei vielä tuo haluttua tulosta, nosta kättäsi/ raippaa/ köyttä, pidä hetki ja tämän jälkeen tarvittaessa heiluta kättä/ raippaa/ köyttä. Neljäs vaihe on tarvittaessa vielä se, että heilutat osuen hevoseen.

Jos olet joutunut menemään viimeiseen vaiheeseen, muista leikkiä välissä friendly gamea. Hevoset ilmaisevat haluamansa asiat toisilleen pienin elein - siksi tämän leikin oppiminen onkin ehkä enemmän vaikeampaa ihmiselle, kuin hevoselle.

Lilla väistämässä takaosaa. 

7 kommenttia:

 1. Ihan hyvin menee! paitsi että leikit jo toista leikkiä kun pyydät Lillaa peruuttamaan (yo-yo gamea) ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietinkin jo itse, meneekö tuo "kehonkielellä" peruuttaminen yoyo gameksi, vai voiko sitä driving gamessakin tehdä. Noh, eipä tuo suuri virhe tainnut olla :D

   Poista
 2. Aivan mahtavaa! Oon ihan sanaton! <3
  Itse en parellia tunne mutta sun postauksien ansiosta oon tosi vakuuttunut! :) Olet tehnyt hienoa työtä heppojesi kanssa!

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Jos on mahdollisuuksia harjoitella, niin siitä vaan! Kuka tahansa pystyy saavuttamaan hevosensa kanssa tuon, jos minäkin olen ;)

   Poista
 4. Kivan näköistä tekemistä mutta kannattaa kiinnittää huomiota siihen että hevonen astuu joka kerta kunnolla takajaloilla ristiin. Tämä vaikuttaa esim, siihen miten hevonen liikkuu Sideways gamessa.

  Seven games on enemmän kun 7 yksittäistä leikkiä. Kun asioita yhdistetään esim. ympyrällä liikkuva hevonen pysäytetään väistättämällä takapää ulos opetellaan yhden ohjan pysäytystä (hevonen juoksee omien etujalkojensa ympäri niin että astuu takajaloilla ristiin).

  Seven gamesin ymmärtää paremmin jos miettii miksi tehdään asioita niinkun ne tehdään. Mihin ratsastukselliseen tai vastaavaan asian tekeminen konkreettisesti liittyy. Ainakin se on auttanut minua ymmärtämään miksi esim. se että astuu kunnolla takajaloilla ristiin on tärkeää. Luottamus, kunnioitus, suhde hevoseen jne. ovat tärkeitä asioita mutta tekemisessä on myös konkreettinen puoli. Hevosesta koulutetaan ratsua.

  H.E

  VastaaPoista