perjantai 13. joulukuuta 2013

Luukku 13: Yoyo game (parelli)

4. Yoyo game
Tätä leikkiä pidän itse aika tärkeänä. Siinä hevosen täytyy yhtä halukkaasti sekä peruuttaa pois luotasi suorassa linjassa, mutta tulla myös luoksesi haluamassasi askellajissa aivan yhtä energisesti.

Aloita sillä, että peruutat hevosen pois luotasi. Pitele köyttä (tässä tilanteessa hevosella on siis naruriimu, josta tulee köysi käteesi) ja katso hevosen rintaa energialla, sekä heiluta sormeasi (älä köyttä). Toisessa vaiheessa heiluta köyttä niin, että se heiluu osittain, muttei hevoseen asti. Kolmannessa vaiheessa siirry heiluttamaan koko köyttä. Neljännessä vaiheessa heiluta köyttä isolla energialla. Heti kun hevonen edes ajattelee taaksepäin, "päästä paineet" ja rentoudu.

Muista, että sinun on pystyttävä seisomaan hevosesi edessä myös niin, ettei se peruuta. Pyydä siis aluksi peruutusta vain yksi askel, jotta peruuttaminen ei jää hevoselle "päälle".

Kun haluat hevosen takaisin luoksesi, mene puoliksi kyykkyyn ja ota vaikka pari askelta taaksepäin. Jos hevonen ei tule luokse, lisää pieni paine köyteen. Myötää heti, kun hevonen ottaa askeleenkn sinua kohti.

Tätä leikkiä voi leikkiä vapaana siinä vaiheessa, kun hevonen peruuttaa ensimmäisestä merkistä ja tulee luokse ilman fyysistä painetta hevosen ja sinun välillä.

Lilla ravaa pyynnöstä luokse. Jos minä olen onnistunut Lillan kanssa tässä, kuka tahansa voi päästä tähän. Alku on aina hankalaa, mutta se on uskomaton tunne, kun on saavuttanut jotain!

12 kommenttia:

 1. Tätä kyllä pitää kokeilla oman hevosen kanssa! :D Ihana blogi sulla:) Ja tietty Lahja, Lilla ja Lola on söpöjä ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa aloittaa ensin aiemmin esitelyistä leikeistä, eikä siirtyä suoraan yoyo gameen (:

   Poista
 2. Ihana postaus ja tosi hyvin näyttää sujuvan! :) Oot kouluttanu sun hepat hienosti!

  VastaaPoista
 3. Onpas hienon näköistä! Käsittelet hevosiasi tosi hyvin :)
  Voisi itsekkin kokeilla omalla ponilla vähän enemmän näitä maastakäsin asioita.

  VastaaPoista
 4. Hyvä!! :D Sinuna työskentelisin kuitenkin vielä vähän köyden kanssa, niinkuin varmaan huomaat Lilla kääntää päätä poispäin. Ja muista itse pysyä paikalla, piirrä vaikka ympyrä ympärillesi ja pysy siellä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harjoittelen aika usein köydenkin kanssa juuri sen takia, koska joskus Lilla vielä saattaa peruuttaessa vain kääntyä kokonaankin pois paikalta tai jää tuijottamaan EVVK-ilmeellä, kun luokse pitäisi tulla. Oma paikalla pysyminenkin on ollut ongelma, mutta harjoittelua harjoittelun perään... :D

   Poista
 5. Kokeilin tänään ihan huvikseni peruuttaisiko oma poni mun eleillä antamalla käskyllä ja onnistui. Poni tuli vielä luoksekin kun menin kyykkyyn. Varmaan aika luonnollista hevosille tuo parelli, kun heti ymmärsi, vaikka en ole ponin kanssa näitä varsinaisesti olla harjoiteltu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, hevonenhan tuntee oman kielensä (: Siksi parelli on ehkä enemmän ihmiselle opettelua, kuin hevoselle.

   Poista
 6. kiva postaus:) voisitko tehdä arvonnan kun tulee 800 lukijaa?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä, mitä arpoisin, eli en varmaan (:

   Poista