lauantai 21. joulukuuta 2013

Luukku 21: Millainen hevosenomistaja olen? + kysymyspostaus

Sain idean pyytää paria tuttuani kirjoittamaan mielipiteen siitä, miten heidän mielestään hevoseni hoidan ja millainen hevosenomistaja olen. Sen lisäksi, että tuttuni ovat luvanneet kertoa mielipiteen siitä, he lupasivat myös vastata kysymyksiinne. Luvassa on siis kysymyspostaus, ideana kysyä kysymyksiä, joihin Riina ja Sonja vastaavat - en siis minä. Kysymysten tulee liittyä jotenkin minuun tai hevosiini ja niitä voi laittaa kommentilla tähän postaukseen.


RIINA (joka myös naapurina tunnetaan)

Neuroottinen satulanrasvailija tahtoi, että muutkin kertoo millainen hepanhoitelija se on. Sillä hetkellä kun Iida idean keksi, se raaputti jollain rautalangan pätkällä suitsien ompeleiden välistä "mönjää". Pikkutarkka. Eikä aina ihan järkevästi. Riimunarujen pitää roikkua just oikein naulakosta. Ihan samanlailla kaikki rivissä ja sitten se on iha onessaan, kun "näyttää niin nätiltä!!11" kun on kaikki riimut ja narut oikein asetettuna seinällä. Kaikki siitä on vaan kivaa, kuten tänäänki se hinkkas seiniä sienellä. Oikeesti, kuka jaksaa pestä joka viikko seiniä ja silleen. Iida. Se huitoo hämähäkin seittejä niin ylhäältä ettei yletäkkään.

Lappuja on joka paikassa. Loimituksesta, suojien ja muiden varusteiden pesusta...  Ei se ikinä niitä ees katso mutta lappupakkomielle sillä on. Ja voitte kysyä ihan miltä päivältä vaan että mitä teit hevosten kanssa niin se voi kertoa koska jokaisella ponilla on oma kansio, jossa on joka päivälle oma kohta mihin sitten se kirjottelee mitä on tullut päivän mittaan tehtyä.SONJA

Kyllä Iida pisti pahan, kun kysyi kirjottaisinko minun oman näkemykseni hänestä hevosenomistajana. Totta kai sitä oli suostuttava, yllättävän haastavaa se kuitenkin on kirjoittaa millainen hevosenomistaja Iida sitten oikein on, tätä kun mietin sitä on vaikea pukea sanoiksi vaikka kuitenkin jotenkin sen tietää päässään. 

Näin ensi alkuun tietenkin tulee mieleen tämä Iidan pakkomielle siisteydestä, kaikki tavarat ja vehkeet ovat omilla nimikoiduilla paikoillaan siististi - ainakin varustehuoneessa mitä viimeksi kävin ja tietenkin pihatto on kunnossa ihan hevosten takia. On se kuitenkin hyvä, että Iida on tarkka tämän siisteyden suhteen, mutta välillä tuntuu että on jopa liiankin tarkka. Sen lisäksi, että Iida on tarkka siisteydestä on hän omasta mielestäni taitava hevosten kanssa. Tästä esimerkkinä on Lahja, osaa käsitellä hevosia oikein ja olen myös tullut huomanneeksi kehittymistä niin ratsastuksessa kuin hänen ja Lillan välisessä suhteessa. Ei voi välillä kuin ihailla miten hyvin Iida pärjää hevosten kanssa ja on sitä taitoakin, jos ei olisi ei Lahja olisi noin kiltti hoidettaessa jota pystyisi käsittelemään kuka vain (ilman valvontaa tai valvottaessa). Lillakaan ei olisi se hevonen kuin mikä nyt on. 

Ja mitä Lolaan tulee, ei Iida olisi pystynyt luomaan sitä hyvää sidettä mikä tähän mennessä on saavutettu. Nyt kun tässä aina seurailee Iidaa niin blogista kuin ihan paikan päältäkin voi vain sanoa, että kyllä se Iida on hyvä hevosenomistaja ja pärjää loistavasti, aina uskaltaa pyytää apua alan ammattilaisilta jos on tarvis. Iida on hyvä ystäväni ja voin sanoa tämän kaiken valehtelematta ja uskallan sanoa vaikka mitä jos näyttäisi siltä ettei näytä meininki hyvältä.


9 kommenttia:

 1. Olen seurannut blogiasi jo jonkunaikaaa. Vaikutat todella vastuuntuntuiselta ja potenttiaalliselta hevosen hoitajalta. Olet myös hyvin vastuullinen ja fiksu. Hyviä jatkoja ja joulkuja teille!

  VastaaPoista
 2. Kiva postaus, en nyt keksi mitään kysymyksiä.

  VastaaPoista
 3. Kiva postaus ja aivan ihana tää uus ulkoasu! :)

  VastaaPoista
 4. Mää nyt pistän mutaman kyssärin :)
  *Onko Iida aina tykännyt hevosista, vai onko joku muu eläin ollut ennen "ehdoton ykkönen"?
  *Viekö hevoset liikaa Iidan vapaa-aikaa?
  *Puhuuko Iida koko ajan hevosistaan?
  *Oletko ratsastanut Lillalla usein?
  *Millainen ihminen Iida on esim. kaverina/ystävänä?
  *Kauanko olette tunteneet? Onko tänä aikana Iidalla ollut aina hevonen?( joko oma tai vuokris tai ylläpidos)

  VastaaPoista
 5. Onko Iida myös oman huoneensa suhteen siisti tai heidän koko talon? Imuroiko hän esim. koko ajan taloa? :D Miten olet tutustunut Iidaan ja kauan olet hänet tuntenut? Kuinka usein näät Iidaa? Mitä uskot Iidan tekevän tulevaisuudessa? Pitääkö Iida blogiin kirjoittamisesta, vai onko se pakkopullaa? Saako Iidan suututettua helposti? Onko Iidalla paljon kavereita? Onko Thelma Iidalle kuinka tärkeä (asteikolla 1-10) ja tekeekö Iida Thelman kanssa ikinä mitään? :) Tässä nyt jotain enempää ei nyt just tuu mieleen!

  VastaaPoista
 6. Kai mäki voisin nyt laittaa pari kysymystä.

  - Asteikolla 1-10, kuinka tarkka Iida on siisteydestä?
  - Asteikolla 1-10, kuinka tärkeitä Lahja, Lilla, Thelma ja Lola on Iidalle?
  - Ärsyttääkö Iidan siisteysintoilu ikinä?
  - Asteikolla 1-10, kuinka sosiaalinen Iida on?

  En keksiny enempää, no on tossa ainakin muutama...

  VastaaPoista