sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Luukku 22: Lahjan temppukoulu

Me ollaan Lahjan kanssa harjoiteltu jotain muutakin kuin perusasioita hevosen elämässä. Nimittäin turhaakin turhempia temppuja, mutta Lahja on kovin innokas niiden suhteen. Tottakai, kun palkinnoksi saa syömistä ja se on todea hyvä motivaattori. Intoa riittäisi vaikka kuinka pitkään, mutta ollaan pidetty harjoitukset aika lyhyinä. Parellissahan herkkuja en käytä, koska sen tavoitteet on erilaisia, kuin tempuissa (kehittää suhdetta, ei vain opettaa tekemään hevonen herkun toivossa jotain). Temppujen kanssa olen kuitenkin palkinnut hevosen herkulla.

Nyt ollaan opeteltu sammuttamaan/ laittamaan valot päälle katkaisijasta, kumartamaan ja ravistamaan päätä. Lahja on ollut yllättävän nopeaoppinen! Lukijat saa heittää ideoita, jos on jotain ideoita uusien temppujen opettamiseen - pystyynnousut sun muut helposti vaaralliseksi menevät temput on kuitenkin poissuljettuja.

Koittakaahan keksiä edelliseen postaukseen kysymyksiä, jos haluatte siitä postauksen, ei yhtään ole vielä tullut. Ei niiden tarvitse olla kovin ihmeellisiä, jokainen varmasti keksii vaikka yhden!

20 kommenttia:

 1. Joku ''ympäri'' temppu. Että Lahja aina pyörähtäis kun sen sanoo :) Hienosti Lahja osaa!!

  VastaaPoista
 2. Lahjahan osaa tosi hienosti jo!
  Opeta se nostamaan jotain maasta ja menemään makuulle! :) Ja jos saat sen opetettua menemään maahan (muuten kuin narun kanssa) niin haluun tietää miten! Ite haluisin opettaa, mutta en tykkää ideasta että se pakotetaan siihen narun kanssa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei hevosta pakottamalla maahan saa (: Makuulle meno on opetuksessa, mutta yritän itsekkin miettiä, miten Lahjan saisi parhaiten maahan asti menemään.

   Poista
 3. Voitko tehdä postausta, miten noita temppuja opetit ? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En varmaan ainakaan vielä, kun on niin yksinkertaisia kuitenkin. Kannattaa käyttää omaa mielikuvitusta - miten saisi parhaiten hevosen tekemään halutun liikkeen? Tuo "ravista" on itseasiassa viiden minuutin opettelun tulos, Lahja oppi sen hetkessä, kun pisti teipinpalan korvaan/ harjaan tms. ja se aiheutti ravistusreaktion -> samanaikaisesti sanotaan "ravista" ja leipää palkkioksi. Valojuttu onnistui vain osoittamalla katkaisijaa ja palkitsemalla aluksi jo siitä, kun varsa oli lähellä sitä.

   Poista
 4. Heii, et oo päivittänyt tiineyssivua! :)

  Ihana ja valtavan söpö Lahja videolla, ihana kun jotkut jaksaa puuhailla hevosten kanssa kaikkea jännää :3 Tuntuu että kovin moni vain hoitaa ja ratsastaa ja siinä se. Lahjasta kasvaa kyllä varmasti hieno hevonen, jonka kanssa on ilo tehdä mitä vaan :)

  VastaaPoista
 5. Oi todella hienosti meni ja tuo valojen sytytys/sammutus on ihan hyödyllinen! Joka kerta joudun hämmästelemään ku Lahja on jo niin iso :-o hieno ja kaunis varsa sinulla <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, hyödyllinen ja hyödyllinen. Jos sattuu varsa olemaan vapaana hoitotilassa, se on pari kertaa tehnyt sen, että on itekseen mennyt rämpyttämään valoja - juuri sen takia en haluakkaan opettaa mitään vaarallisiksi meneviä temppuja. Kiitos!

   Poista
 6. Oisko jossain pusun antamisessa ideaa? Samoin kavion antamisessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä, koska siinä voi olla äkkiä entinen naama, jos poni vaikka luuleekin nenää tms. leiväksi. Kaviota Lahja osaa antaa, tai siis nostaa, mutta sitä en viitsi tehdä usein, ettei mene kuopimisen opetteluksi sitten (:

   Poista
 7. Voi, minä ihan sulin tuolle videolle <3

  VastaaPoista
 8. Opeta vaikka joku hali, haukotus tai pusu!:) Aika kätevä tuo valojen sammuttaminen/sytyttäminen;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä en kyllä tiedä, miten hevonen voisi halata! :D Mutta haukotus on hyvä idea, täytyisi vain miettiä, millä saisi varsan haukottelemaan ja sitä kautta oppimaan sen käskystä.

   Poista
 9. Joku sellanen "nouda" että hakee jonkun tavaran :) ihana lahja<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Ota", eli tavaran ottaminen on ollut opettelussa, mutta vielä tyssännyt siihen vaiheeseen, ettei varsa ota tavaraa suuhunsa. Kiitos (:

   Poista