tiistai 3. joulukuuta 2013

Luukku 3: Entiset eläimet osa 2/2


Sulo on entinen shettisruunani, joka muutti meille yhdessä Jobon kanssa. Sulo oli n. metrin korkuinen pieni mukava tapaus.

Hoitaessa saattoi tulla känkkäränkkää ja hieman luimimista, mutta ratsastaessa Sulo oli ihan paras. Tämä poni rakasti esteitä ja oli aina innolla menossa hyppäämään. Ruuna oli myöskin passeli kärryponi, eikä säikkynyt minkäänsorttista pyörällistä ajoneuvoa.

Suloon en ehtinyt kiintyä juurikaan, se ei ollut se unelmien poni - unelmien roduksi on osoittautunut IC ja etenkin Lilla. Jos joskus kuviteltaisiin tulevan tilanne, jolloin kaikista hevosista olisi luovuttava, Lilla olisi se, josta viimeksi luopuisin.
Amin joyboy eli Jobo oli Sulon sydänystävä vähän liiaksikin ja varsinkin tämä tapaus kärsi pientä eroahdistusta toisesta. Jobo ei tasan yksin pihasta kauemmas liikkunut, jos Sulo ei tullut mukana.

Jobo oli mukava hoitaa ja oli kaikkien käsiteltävissä, mutta ratsastaessa saattoi tulla pukkia. Jobo toimi myös ajoponina, mutta rikkoi aika helposti laukalle ja hieman tuhdin ulkomuotonsa takia omisti myös huonon kunnon.

Jobon kanssa alkoikin kertyä niitä tippumisia. Poni pelkäsi joitakin ajoneuvoja ja saattoi keksiä mm. ryöstää jos näki kauempana auton ja ryöstäminen tarkoitti tällä ponilla tajutonta kiitopukkilaukkaa. Olen tippunut tältä ponilta niin monessa eri asennossa ja niin monta kertaa, että en pysy edes laskuissa.

Tällä haaveilin joskus ajavani poniravikortin, mutta se jäi. Ponit myytiinkin vain vuoden omistamisen jälkeen, kun kasvoin niille liian isoksi.Madeleine de Kruif eli Matami oli ensimmäinen hevoseni ja siihen liittyy eniten muistoja. En koskaan uskonut saavanikaan hevosta jo yhdeksänvuotiaana ja Matamiin törmättiin ihan sattumalta. Muistampa vielä, kun minut suostuteltiin Matamin saapumispäivänä keräämään kukkia pellolta pihaltamme, enkä tiennyt hevosen tulosta, ennenkuin näin hevosauton saapuvan.

Matamilla ratsastin aluksi vain valvonnassa, enkä ollut laukannut kuin kerran itsenäisesti ponilla ennen oman hevosen saamista. Aika pian opin itsenäisesti tasapainoa ja ratsastamaan paremmin. Tunneilla en kuitenkaan siinä vaiheessa käynyt ja istunnalleni kävi aika huonosti - liekö vieläkin korjailen tuossa vaiheessa alkunsa saaneista virheistä. Kukaan ei ollut huomauttelemassa pitkään aikaan ja ne ovat päässeet pinttymään, eikä korjaaminen ole enää niin helppoa.

Estettä en koskaan ollut edes ylittänyt ja tein sen ensimmäistä kertaa Matamilla - tottakai ilman sitä opettajaa, vaikkakin valvonnassa kylläkin. Sillä kerralla ensimmäisen kerran meninkin hevosella nurin. Matamilla ehdin kaksi kertaa tutustua maankamaraan, kun hevonen kaatui, mutta oikeasti, en tipahtanut selästä yhtään ainutta kertaa koko aikana, kun Matamin omistin! Paitsi kerran, kun tipahdin tahalleni - kymmenvuotiaalla onkin aina niin järkeviä ideoita välillä. 


10 kommenttia:

 1. Kiva postaus, kuten yleensäkin aina sun postaukset! :) Onko sulla lisää kuvia tosta Matamista? :) Jos on niin voisitko tehdä siitä erillisen postauksen, johon laittaisit niitä kuvia? :) (ja vaikka videoitakin jos on)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole kuvia enempää juurikaan, vanhalla koneella kyllä, joka on rikki. Kovalevy pitäisi katsoa, onko ehjä.

   Poista
 2. Voitko tehdä jonkun kattavan postauksen tästä matamista? olisi kiva tietää siitä lisää ja saada kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvia ei minulla ole Matamista nyt, ovat vanhalla koneella, joka rikki. Täytyisi katsoa, onko siinä kovalevy ehjä (:

   Poista
 3. Matami on huurjan suloisen näköinen, ja niin kyllä nuo shettiksetkin :3 Lisää juttua näistä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä Matamista, jos joskus saan kuvia vanhalta koneelta, mutta poneista en "keksi miettimättä" paljoakaan muuta sanottavaa (:

   Poista
 4. Ihania nuo shettikset ja etenkin Matami :) Olis kiva nähdä lisää kuvia Matamista, jos sulla niitä vaan on (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvia Matamista on vanhalla koneella, mutta en ole saanut sitä päälle enää.. Täytyy joskus katsoa, jos kovalevy olisi ehjä.

   Poista
 5. Mitä tuolle matamille kävi`? Lopetettiinko se??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On lopetettu pahenevan puhkurin ja ilmeisesti nivelrikon takia.

   Poista