sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Luukku 8: Porcupine game (parelli)

2. Porcupine game
Tässä leikissä on ideana, että hevonen oppii myötäämään fyysiselle paineelle joka suuntaan. Takaosaa, etuosaa, alaspäin (niska), taaksepäin.. Muista poistaa paine heti, kun hevonen reagoi haluamallasi tavalla. Aluksi voit hyväksyä senkin, että hevonen vain siirtää painoaan sinne suuntaan minne haluat. Älä siis vaadi hevoselta aluksi liikoja, jotta se oppii, mitä sinä haluat sanoa sille ja miten siihen pitää reagoida.

Kosketa aluksi esim. raipan päällä hevosen karvan pintaa, seuraava vaihe on, että kosketat ihoa, jos ei reaktiota, lisäät painetta lihakseen asti ja lopulta luuhun. Erityisesti jos olet joutunut menemään neljänteen vaiheeseen, on tärkeää muistaa tehdä välissä friendly gamea. Muista myös hevoselle "ajattelutaukoja", jotta se saa miettiä tehtyjä asioita.


13 kommenttia:

 1. Voisitko tehdä sellaisen postauksen missä kerrot paljonko sinulla menee rahaa hevosten pitoon kotona? Ruuat, kuivikkeet jne. Ja myös mitä on tullut tarhat ja pihatto maksamaan. Olisi kiva nähdä myös ns. pohjapiirros pihattorakennuksesta ja tarhoista että miten sijoittuvat ym :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin harkita, mutta voi olla, että raha-asioista netissä kirjoitteleminen menee vähän liian henkilökohtaisuuksiin.

   Pohjapiirrosta tuskin piirrän, mutta talliesittely on tulossa videolle joku päivä, sen olen luvannut jo aikoja sitten ;)

   Poista
 2. Tää toka parelli-postaus oli kans tosi kiva! :)
  ihan yhtä hyvää suhteen parantamista kuin Friendly Game! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja niin on, tässä vaan panostetaan ehkä enemmän kunnioituksen oppimiseen. Sen takia on tärkeää leikkiä eri leikkejä ja tehdä eri harjoituksia, jotta hevonen oppii sekä kunnioittamaan, että luottamaan.

   Poista
 3. Kiva postaus. Kun katoin tota videota niin luulin aluks että siinä on Lilla, mutta sehän olikin Lahja, on se jo iso tyttö! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lahja on kyllä jo kunnon jötkäle! Ainakin mahansa puolesta... :D

   Poista
 4. Tääkin leikki näyttää kivalta:)

  VastaaPoista
 5. Vastaukset
  1. 140cm. P.S. Säkäkorkeus, ei säkä-korkeus (:

   Poista
 6. Mikä tää BVB Army juttu oli?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli naapuri, jonka piti tehdä koneelani kyllä jotain ihan muuta, mutta halusi olla ilkeä ja kirjoitti sen sekopäisen viestin blogiini ja vielä julkaisi sen :D

   Poista
 7. teetkö/leikitkö sä muuten myös lolan kaa parellia? :)

  VastaaPoista