maanantai 13. tammikuuta 2014

Liikaa hehkutusta

Lola on alkanut hengailemaan Lillan seurassa, siellä ne möllöttelevät vierekkäin ja vetävät sikeitä, kun Lahja puuhaa jotain muuta (lue: syö). Ihan uskomatonta, kun Lilla aluksi piti Lolaa hänen korkeutensa reviirille tunkeutuneena ilkiönä, joka piti häätää pois paikalta. Ei iholle saa tulla vieläkään (mutta eipä saa kyllä Lahjakaan aina, ei varsinkaan, kun on kauneusunien aika), mutta suhtautuminen on muuttunut Lolaan ihan totaalisesti kyllä Lillalla.

Toinen uskomaton asia. Miten hevonen voi omasta tahdostaan kipittää ympärilläsi vapaana vapaassa tilassa ihan vaan niin kauan kuin tahdot? Miten se voi vielä tämän jälkeen tulla luoksesi vapaaehtoisesti omin jaloin? Ilman herkkuja. Palkkiona vain rapsutushetki, kun senkin voisi vaihtaa vapaana juoksemiseen ympäri metsiä ihan heti vain kun haluaisi. En vain voi tajuta tätä vieläkään. Lilla toimii parelliharjoituksissa kuin ajatus, miten se voi tajuta ja haluta tehdä kaiken?

Harjoiteltiin Lillan kanssa tänään naruriimun ja narun kanssa hetki harjoituksia ja kaikki meni ihan täydellisesti. Pystyin seisomaan hevosen vierellä ja vaikka katsoen joka paikkaan niin, ettei eväkään värähtänyt. Hetkessä pystyin lisäämään painetta niin, että hevonen väisti. Katseesta. Tämä menee jo oman aivokapasiteetin yli, en ikinä olisi voinut kuvitella olevani Lillan kanssa tässä pisteessä. Sen ponin, joka ekoina viikkoina meille tullessaan heiniä tarhaan viedessä hyökkäsi useamman kuin kerran hampaat irvessä ja kaviot edellä päälle - karkuun sai juosta. Sen ponin, joka ensimmäisenä kuukautena selkäännousutilanteissa ja väistöä pyydettäessä aluksi tarjosi puolestaan päälle käymistä, kaviota ja vähän hammastakin. Sen ponin, jonka kanssa yhteistyö ja taidot eivät meinanneet riittää mihinkään. Se poni on nykyään kiltti kuin enkeli, ihan mennen tullen voin antaa vaikka viisivuotiaan tehdä Lillan kanssa yksin valvonnassa mitä tahansa hevosen kanssa!


Kuka muistaa tämän hevosen? Syksy 2011

 
2013

Lahjankin kanssa tehtiin muutamat harjoittelut ja toimi tämäkin todella hyvin, vaikka on ollut pidempi tauko parellileikkien suhteen. Pakkanen on aiheuttanut jokaiselle ponille kaksinkertaisen ilmapalloefektin, mutta vihdoin Lahjan karva on oikeasti mukavan tuntuinen! Ei enää kova koppura jatkuvasta sateesta ja kuivumisesta, vaan pörröinen.

Koko porukka yhdessä lössissä.

10 kommenttia:

 1. Sama juttu kun lillilla on käynyt niin oli meijän entisellä ylläpitohevosella Nöpöllä. Sen omistaja kertoi että kun he olivat kattomassa sitä Saksassa niin hevonen uhkasi syödä kaikki ja oli jopa "vaarallinen" sillä ei voinut rtsastaa eikä suostunut tulla edes traikusta ulos. Nyt hevonen taas on maailman kiltein eikä ikinä voisi purra ketään, ihmeellistä miten hevoset voi muuttua noin paljon kuitenkin suht "lyhyessä" ajassa.

  VastaaPoista
 2. Ohhoh! huomasin justiinsa kun tuossa vimpassa kuvassa on Lilla ja Lahja tuolleen lähekkäin, että lahja on kasvanut kovasti! Kohta on jo mamin kokonen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksitoista senttiä vielä, niin on äiti saavutettu ;) Lola on jo Lillan korkuinen.

   Poista
 3. Lilla on ollu kyllä karun näköinen tuollon 2011, aikasemminki on pitäny sanoa kun selasin vanhoja postauksia, mutta oot kyllä saanu Lillasta sen parhaat puolet esiin :) Tuossa vanhassa kuvassa Lilla näyttää (anteeksi) suorastaan pystyynkuolleelta lehmältä ja miltä se näyttää nyt! Elinvoimainen, kiiltävä, lihaa luitten ympärillä, kaikinpuolin paremman näköinen ponipallero ja ennenkaikkea se on varmasti onnellinen:) Tää niin lämmittää mieltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan se ihan vain varjo nykyisestä olemuksestaan. Häntäkin oli ihan soiro vaan, vaikka oli olevinaan silloinkin paksu :D

   Poista
 4. Vaihtuuko sun blogis vain kutsutuille vai vaihtuku se jo? Kivoja kuvia ja hienoa työtä oot tehnyt tammojen kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tämä blogi ole mihinkään katoamassa tai muuttumassa kutsutuille lukijoille...?

   Poista
 5. Kiva postaus ja ihania kuvia! :) Lahja on kasvanu ihan älyttömästi! :D

  VastaaPoista