lauantai 18. tammikuuta 2014

Lolan opiskelupäiväkirja

Lolalla on ollut pieni tauko uuden asioiden oppimisessa sen jälkeen, kun kävin sen kanssa perusasioita läpi, eli kiinni antaminen, jalkojen nosto, harjaus ja koskeminen joka paikkaan jne. Nyt kuitenkin pienen miettimistauon jälkeen on Lola saanut uusia asioita opittavakseen. Tänään tutustuttiin toista kertaa kuolaimiin talutuksen merkeissä. Kuolaimista ei tehdä suurta asiaa: ne ovat  suussa ja siinä se. Tällä kertaa keskityttiin kuolaimet suussa ihan tavalliseen talutukseen ja siedätin varsaa raippaan.

Lola oli oikein hyvin ja kiltisti. Tarkoitus on nyt muutamana päivänä peräkkäin pitää hetki kuolaimia suussa, jotta Lola tottuu niihin hyvin ja ei "ehdi unohtaa" kuolaimia, jos pitäisikin pitkän tauon ennen seuraavaa laittokertaa. Kevään aikana on tarkoitus totuttaa varsa myös valjaisiin, sekä lastaukseen.


Raippa ja kovin jännittynyt hevoslapsi.

Ei enää aivan niin jännittynyt varsa.

Ikävä oli kerennyt tulemaan Lolan poissaollessa.


Plussapalloni mun....


Tässä huomaa Lahjan ja Lolan korkeuseroa - Lola on jo Lillan korkuinen (140cm), kun taas Lahja 129cm säältään (takakorkeutta löytyy sitten taas enemmäin kuin tarpeeksi tässä vaiheessa)

19 kommenttia:

 1. Wau. Lola on kehittynyt ihan uskomattomasti! :3 Ne on vaa niin sulosii varsulei. Hienoja kuvia! :)
  Osaatko arvioida minkä korkuiseksi Lahja kasvaa? :) Että jääkö se Lillaa pienemmäksi vai kasvaako Lillaa korkeammaksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On sanonta, että yksivuotiaana on varsa 90% aikuiskorkeudestaan. Jos Lahjasta tulisi siis 140cm, tulisi sen olla yksivuotiaana n. 126cm. Nythän se on jo korkeampi, joten voi olla, että Lahjasta tulee korkeampi kuin Lillasta.

   Poista
 2. Oi että Lahja ja Lola on ihania kun ovat niin hyvät ystävykset :)

  VastaaPoista
 3. Onks Lola ollu jossaa hetken?? :o Sulosia heppoja! :3 Tykkään muutenkin sun blogista todella paljon :}

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. Siitä on hyvää vauhtia tulossa kunnon pullamössöponi... ;)

   Poista
 5. Tää sun blogi on aivan mahtava ! Nyttenkun on jo vähän valoisempaa, niin voitko ottaa useammin videoita kun treenaailette noita maastakäsin juttuja yms. niitä on niin kiva kattoo! Jahei hyvää alkuvuotta :)!

  VastaaPoista
 6. Voikun lolakin on jo iso..:) kaukankos toi lola asustaa teillä?:)

  VastaaPoista
 7. Nää kuvat on aina niin pirteitä ja saa hyvälle tuulelle! :)

  VastaaPoista
 8. Sulla on todella kiva blogi!:) Olen seurannut jo kauan, sillon kun ensimmäisen kerran blogiisi tulin, täällä tais olla vajaa 60 lukijaa, eli lähes 800 on siitä tullut lisää! Sun blogista innostuin myös kokeielmaan noita parellin leikkejä, onnistuneiden kokeilujen pohjalta lähdettiin sitten kunnolla harrastamaan parellia :) Yhtään en ole katunut, mun ja hevosen välinen luottamus suhde on kasvanut huisisti ja kaikki 7 leikkiä sujuu hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi nolous.. Hävettää itseäkin väillä lukea vanhoja tekstejä (siksi niitä piilotinkin). Kiva kun olet pysynyt lukijana pitkään! (:

   Poista
 9. Aijotteko ensin kouluttaa lahjaa esim. ajolle ennen ratsukolutusta? Minkä ikäisenä alatte lahjaa ratsuksi kouluttamaan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Lahjasta tulee "sunnuntaiajeluponi" ennen ratsukoulutusta. Ensi kesänä on tarkoitus alkaa opettelemaan ohjasajoa perusteellisesti ja ehkä (loppu)syksyllä saadaan jo kärryt perään (jos sellaiset tulee siihen mennessä hankittua). Kerran-pari viikossa tulee sitten luultavasti humputeltua kärryjen kanssa (aluksi tietenkin harvemmin ja todella kevyeen, mutta esim. 2-veenä jo varmasti pidempiä hölkkälenkkejä). Ratsukoulutus alkaa aikaisintaan 3-v keväänä-kesänä.

   Poista
  2. Antaisit hevosen kasvaa rauhassa, ei 2v vielä vois pitkiä lenkkejä vetää! Eikä varsinkaan sen nuoremmilla! En tahdo nyt vain kritisoida, olet tehnyt hevostesi kanssa hyvää työtä, mutta mielestäni tuo on aika älutöntä...

   Poista
  3. Anteeksi mitä? :D

   Joo. Ajolle mahdollisesti ensi syksynä opetan ja silloin varmasti tehdään "lenkkejä" kerran-kaksi kuussa tahtiin (joka tarkoittaa periaatteessa sitä, että käydään heittämässä kävelylenkki talon ympäri). Vuodenvaihteen jälkeenhän hevonen kääntyy kaksivuotiaaksi, mutta ei se tarkoita että simsalabim juuri heti lähdetään vetämään kympin hikilenkkiä.

   Pikkuhiljaa hevosen tahtia seuraten voi Lahja tulla esim. maastolenkille mukaan Lillan kanssa - ei kuitenkaan hikilenkkejä, lenkit pidetään rauhallisina ja suhtkoht lyhyinä. Ja jos on hyvä perusopetus alla, ei se varsa opittuja asioita unohda: lenkkejä ei siis tehdä turhan tiuhaan, max. se 1-2krt viikossa. Tuskin Lahjalla mitään hikilenkkejä kärryillä edes lähdetään vetämään ennen ratsukoulutusta - siitä tulee siis kirjaimellisesti "sunnuntaiajeluponi".

   Ravipuolellahan on ihan yleistä, että kun varsa 1 veenä opetetaan ajoon, se menee jo kevyeen treenaukseen heti sen jälkeen. Lahjan kanssa haluan edetä kuitenkin rauhallisemmin (koska ensinnäkin se on hitaammin kehittyvä rotu), eikä varsinaiseen treenaukseen se kärryjen kanssa varmastikkaan koskaan pääse.

   Poista