lauantai 25. tammikuuta 2014

Päivän kuulumiset

Lillan kanssa käytiin tänään jäällä ratsastelemassa. Virtaa riitti hevosessa taas enemmän kuin tarpeeksi ja kulkeminen olikin jonkun aikaa ravisteppailua. Talvi/ tiineys tai joku muu mikä lie on tehnyt Lillan ihan pöllöksi, toissapäivänäkin yritti lähteä ihan tosissaan viemään kuolaimettomalla mennessäni Se ei ole hevosen tapaista kyllä yhtään, joten varajarru jonkunnäköisistä pääremmeistä on pitänyt olla mukana - harjasta nykiminen ei paljoa auta (yhden ohjan pysäytys/ pidätteiden tekeminen istunnalla + tehosteena ohjausavut ei onnistu), jos hevonen meinaakin, että vaihdetaan askellaji astetta suurempaan. Viime vuonna Lilla oli tässä vaiheessa tiineyttä jo sitä mieltä, että voisi kääntyä kotiin, kun oltiin kymmenen metriä tietä menty. Orikohan mahassa tällä kertaa majailee?

Jäällä olikin vielä vähän liian liukasta meille ja piti koittaa mennä mahdollisimman suoraan. Aluksi melkein heti ensin kävikin niin, että pyllähdettiin hankeen hevosen kanssa. Jäältä mentiinkin sitten suosiolla kaukaloon (kenttä edelleen pohjasta jäässä) ja siellä hetki pyörittiin.

Lahjan kanssa vielä pimeällä käytiin tiellä käppäilemässä, että varsa tottuu erilaisissa olosuhteissa maastossa/ tiellä menemiseenkin. Ihmetystä on aiheuttanut kaikille hevosille jäällä pärräävät autot ja Lahja kuunteli niitä taluttaessakin. Tutut kuolaimetkin suussa oli, Lahja pitää niitä ihan omanaan jo (ei mukluttele turhaan suussa). On se hieno varsa, parempaa en olisi voinut toivoa!
Kyllä siitä hulmuharja tulee!

20 kommenttia:

 1. Lilla ja Lahja on niin söpöjä + Lola ;')

  VastaaPoista
 2. Kiva postaus, ja Lilla ja Lahja on kyllä tosi nättejä!:)

  VastaaPoista
 3. Teet mukavan monipuolisia postauksia, joita on todella mukava lukea!

  Lahjakin sen kun kasvaa ja Lolakin on muuttunut ihan eri hevoseksi!

  Jatkan ainakin satunnaisesti seurailua ja liityn luultavasti jossain välissä lukijaksikin! :)

  VastaaPoista
 4. Hienoja tyttöjä sulla. Lahjahan kesityy ihan silmissä. ^ ^ upeaa kehitystä. Mitähän neiti tuumaa satulasta... voisitko videoida sen kun totuttat Lahjan satulaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki, mutta varsinainen ratsukoulutus alkaa aikaisintaan 3v keväänä/ kesänä ja sitä edeltävä satulaan totutus (juoksutus satulan kanssa jne.) ehkä puolta vuotta aiemmin. Kaksi vuotta siis saa vielä odotella niitä satulaantotutusvideoita.

   Poista
 5. Lillalle sopii hyvin sininen väri! :)

  VastaaPoista
 6. Hienoja kuvia ja hienoja ponskeja :)

  Millon lopetat Lillan kanssa kokonaan ravi/laukka työskentelyn ? :)
  Mulla on kans tamma joka on tiine ja Toukukuussa ois senkin tarkotus synty ja jo helmikuussa lopetellaan ravityöskentelyt:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo helmikuussa? Meillä mentiin viime vuonna ravia muistaakseni vielä jopa kuukausi ennen varsomista - tosin lyhyitä pätkiä sellaisia. Tamman mukaan meillä mennään, siihen asti kun meno tuntuu maittavan, anti mennä vaan (toki järki päässä - paria viikkoa ennen varsomista ei ehkä kannata revitellä tamman kanssa, vaikka hevonen olisi halukaskin). Taivuttelut ja loivat väistöt pitävät tamman notkeana ja liikunta lihakset kunnossa varsomista ajatellen.

   Poista
 7. Kivoja kuvia :) Milloin julkaiset toisen blogin kommentit? Koska sinne tulee uutta postausta? ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Postauksia tulee silloin, kun jotain edistystä on tapahtunut/ käydään siellä. Matkaa on kuitenkin yli 200km, niin ei ihan joka päivä viitsi lähteä ottamaan kuvia blogia varten (:

   Poista
 8. voi miten ihana lahja! :D♥

  VastaaPoista
 9. Onko sulla tietoa minkä paksuista tuo jää oli? Itseäni huvittaisi kovasti mennä jäälle ponin kanssa, mutta en uskalla ottaa riskiä jos se pettääkin. Viereiseltä rannalta oli kuulema mitattu 20cm jään paksuudeksi, uskoisin tuossa olevan sama :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on täällä jään paksuus (moni mitannut) 40cm (: Ne vetelee tuolla autoillakin, eikä oo pettänyt, itse vaan en uskalla rantaa kauemmas mennä.

   Poista
 10. Mä oon aina luullu et Lahja on ori :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos Lahja olisi ori, eihän blogin nimi voisi olla "Tyttöset kuin tähtöset" ;)

   Poista
 11. Lahjan reippaudesta voit kyllä kiittää ohan itseäsi! Kuulostat sellaiselta hevosenomistajalta, joka miettii ennen tekojaan eikä rupea sohlaamaan. Uskon että kahden varsan kouluttaminenkin yhtäaikaa onnistuu sulta, koska oot niin taitava ja järkevä hevosenomistaja.:) ;)

  VastaaPoista