sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Pirteä pakkaskeli

Arkajalkana jäälle en kovin helposti kävele, saatika mene hevosella. Jotkut menee siellä jo ties kuinka painavilla laitteilla, mutta itse en tohtisi mennä edes jalan kymmentä metriä kauemmas rannasta. Lillan kanssa uskaltauduin aivan reunassa menemään sellaisessa kohdassa, jossa tiedän, että alla on polven korkeudella pohja. Eihän se jää mihinkään katoa alta varsinkaan rannassa enää, mutta arkajalka mikä arkajalka.

Lilla on jälleen kirpeiden pakkaskelien aikana ollut kunnon sätkynukke. Se saa pakkasesta aina ylimääräistä energiaa, ehkä muistatte tämän tempauksen? No eilen tuo päätti toistaa sen vähän eri tavalla. Lähdin kiertämään pururataa ilman varusteita - kuten noin sata kertaa ennenkin - tarkoituksena mennä sen jälkeen kaukaloon hetkeksi ratsastamaan. Noh, vauhti oli aikamoista kiireellä kipittämistä ja en meinannut saada istunnalla kontrolia hevosen tahtiin. Tulimpa puolivälissä pururataa alas selästä aikoen tehdä muutaman maastakäsinharjoittelun, jotta hevonen huomaisi, että minäkin olen olemassa. Mutta ei, Lilla päätti, että hän lähtee nyt ja veti ihan täysiä häntä pystyssä pihaan! Noh, sieltä kävelin sitten perässä kovin närkästyneen ja selvästi suuttuneen ponin luo. Käytiin vielä pyörimässä siellä kaukalossa ihan normaalisti kuten ennenkin. Voi höpsö.
Itseäni kiinnostaisi hirveästi oppia hiukan huolehtimaan itsekkin kavioista. Nythän se tapahtuu vain putsaukden merkeissä, mutta vuolu on kokonaan ulkoistettu vuolijalle. Olisi mukava oppia itsekkin huolehtimaan kavioiden vuolusta ja jossain vaiheessa oppia jopa niin paljon, ettei ulkopuolista vuolijaa tarvitsisi kuin tilanteissa, joissa ei itse tiedä miten tehdä/ ei uskalla lähteä tekemään itse. Harmi vaan täälläpäin ei taida olla ketään nimenomaan kengättömän hevosen vuolun taitajia, jotka olisivat kiinnostuneet siirtämään oppia eteenpäin - lähimmät kurssitkin olen löytänyt monen sadan kilometrin päästä.15 kommenttia:

 1. Ihana postaus ja kauniit kuvat! :)

  VastaaPoista
 2. Kengittäjä kursseille suosittelen lähtemään, samalla saat neuvoa eri kengistä jos tulee sellainen tilanne että kenkiin on siirryttävä,, Samalla saat perus ohjeet siihen miten vuollaan =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tuskin siirrytään kenkiin enää koskaan. Kengityskursseilla opetetaan vuolu varmasti myös hieman eri tavalla - vuollaanhan kavio kenkään kuitenkin hieman erilailla kuin kavio, jonka on tarkoituksena olla kengätön ja kestää kulutusta (: Kengityksestä sen verran entisessä koulussa opin, että kengän osaan jalkaan takaisin pistää ja kengän pois ottaa, mutta jos niin tapahtuisi, että joskus kenkiin siirryttäisiin takaisin (jota tuskin tulee tapahtumaan), tulisin "ulkoistamaan" kengityksen luultavasti jollekkin muulle ja lyömään vain irronneet kengät takaisin jalkaan, jos tarve.

   Poista
 3. Ohhoh onpas teillä nättiä! :) Voi toi Lillan harja tossa ekassa kuvassa...♥

  VastaaPoista
 4. "Kiva" että jollain muullakin on normaalisti rauhallinen poni hieman sekaisin näillä pakkasilla.. ;) Ikinä ei ole meilläkään yhtä virtaisaa tammaa ollut kuin nyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, yks pöllöpää löytyy täältä kyllä aina paukkuvien pakkasten aikaan... ;)

   Poista
 5. Blogisi suuri fani (:20. tammikuuta 2014 klo 15.49

  Ihania kuvia :)
  Varsinkin viimeinen <3
  Lahja on kasvanut ihan huimasti .. :)

  VastaaPoista
 6. Ihana toi Lillan harja tossa ekas kuvas ♥

  VastaaPoista
 7. Olen nyt jo pariin otteeseen koittanut saada spostilla sinua kiinni, onko viestit tulleet perille? Banneria koskien siis :D

  VastaaPoista
 8. Kiva postaus ja kivoja kuvia! :)

  VastaaPoista