maanantai 27. tammikuuta 2014

Tallin lääkekaapin esittely

Lilla on tätä nykyä aivan pöllö. Tänään se näki lastenrattaat (muistaakseni nähnyt ennenkin, eikä ole säikkynyt) ja niistähän ei voinut mennä ohi! Piti vähän säpsyä, korista, meinata että nyt lähdetään takasin ja olla ihan hullu Lillaksi. Yleensäkkin kun nouset selkään aikoaksesi mennä ratsastamaan, on päällä heti ravivaihde. Viime vuonna sai kokoajan hoputella, kun ratsastaminen meinasi mennä kiemurteluksi ja "mennään jooko kotiin"- tapaiseksi. Alan niin vahvasti epäillä, että orivarsaa kannetaan, mutta sen saa tietää vasta myöhemmin.

Jos Lilla nyt suorittaa tiineytensä loppuun asti hyvin ja pitää maha-asukin matkassa, pääsee lukijatkin mukaan varsomista odottamaan. Hankintalistalla on nimittäin Elisa Vahti Live- palvelu, jonka avulla voi siis seurata reaaliajassa kameran kuvaa (joka tulee kuvaamaan keväällä Lillan varsomiskarsinaa 24/7). Kuvan voi jakaa blogiin ja lukijat pääsee seuraamaan karsinaa sekunnin tarkkuudella - näette kaiken samaan aikaan siis kuin minä! Enemmän tästä myöhemmin, voitte kuitenkin vastailla kyselyyn oikealla, mitä mieltä tälläisestä ideasta olette ja aiotteko seurata kameraa, mikäli sellainen meille nyt vain kotiutuu (ja toimii..).

Näin asiasta toiseen varmaan täytyisi kehitellä ruokinnoille lyhyet narut, joiden molemmissa päissä on lukot. Nyt on vain riimunaruilla kiinni ja aina joku välillä saa itsensä ruokinnan aikana irti - tällä kertaa vastassa oli Lahja.

Lahja on niin symppis. Oikeasti. Rauhallisuuden perikuva. Käytiin tänään lenkillä taluttaen ihan uusissa maisemissa. Vähän piti puhista kun "omilta mailta" mentiinkin vielä eteenpäin, mutta koko lenkki sujui oikein mukavasti. Lopussa alkoikin jo vähän jalkoja sätkyttämään, kun muutama kamikaze loikka tuli, tosin ihan löysän narun päässä ja vierellä (ei siis suunnattuna ihmiseen tai sillä ajatuksella, että lähtee käsistä). Lahja osaa hyvin pitää energiansa kuitenkin kurissa narun päässä, sitten saa revitellä niin paljon kuin tahtoo, kun pääsee vapaaksi.

Jäällä törmättiin myös traktoriin, joka ajeli varsan ohi moneen kertaan monesta suunnasta. Toinen vaan katseli pärräävän traktorin menoa sen kummemmin ihmettelemättä, vaikka ihan vierestä väliin menikin. Käytiin me nuuskuttelemassa traktorin peltejäkin, mutta ei ne Lahjaa tuntuneet kiinnostavan.


Mutta jos nyt siirryttäisiin aiheeseen, eli meidän pienen lääkekaapin esittelyyn. Meillä on täällä vain kaikki välttämätön. Kaappi on ihan vain lääkkeitä ja muita "ensiaputarvikkeita" varten, jotta ne sitten nopeasti löytyvät tarvittaessa.

 Alalokerosta löytyy kuumemittari, sakset ja kyniä.


Muu sisältö onkin sitten tässä. Sideharsoja ja pinteleitä on haavan suojaamiseen. Tervalaastari on myös kätevä, betadinea sitten puhdistamiseen. Arnikaakin varastosta löytyy, Helosanin rasvat on tarpeellisia kesällä (Helosan Sol vaaleisiin turpiin, ettei pala ja tavallista Helosaniakin tarvitsee aina, hyvä esimerkiksi liukasteena varsalta lämpöä mitatessa). Teippiä tietenkin ja haavataitoksia pieniin haavoihin. Noromectin Pour On- valeluliuos on ihan vain Lillan vuohispunkkihoitoa varten. Vanua löytyy, jos tarvitsee joskus tehdä vaikka betadinehaude. Unohtaa ei saa myöskään lääkityskirjanpitoa, tiedättehän, että hevosilla pitäisi olla lääkitykset ylhäällä viiden vuoden ajalta (ja eläinlääkärin selvitykset/ reseptit tallessa!).

Listaan voisi lisätä vielä muovipusseja (jos tarvitsee sitä betadinehaudetta tehdä) ja kumihanskoja. Eläinlääkärin numerot on tietenkin ylhäällä, näin mieleen tuli, että ne voisi lisätä myös lääkekaapin oveen. Mitä teiltä löytyy hevosten lääkekaapeista, vai onko yleensä sellaisia?

7 kommenttia:

 1. Tosi mielenkiintoista että voitais lukijatki seurata miten Lillan synnytys on menny!(: Mut tosi kiva postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai miten se menee paremminkin. Palvelussa on vieläpä aikakone-toiminto, joten jos muutamalla minuutilla myöhästyy, voi kelata vähän taaksepäin ja pääsee silti näkemään varsomisen, ennenkuin asiasta ehdin tehdä kunnollisen postauksen. Mikäli varsominen ei sitten mene pieleen, jolloin kameraa tuskin päällä tulee pidettyä.

   Poista
 2. Meillä ei oo kaappia, vaan tallilla on harjalaatikko jossa on kaikki tarpeellisimmat tavarat :)

  VastaaPoista
 3. Olis kiva jos tulisi ori :) Kumpaa enemmän toivot? ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan terve varsa (ja emä) kelpaa, sukupuolella ei väliä (:

   Poista
 4. Joo toi kamera juttu olis ihan super kiva. Itte kyyläisin sitä sit varmaan 24/7

  VastaaPoista