perjantai 31. tammikuuta 2014

Varustehuoneen siivous ja varsojen kuvia

Tänään innostuinkin käsittelemään varustehuoneen. Siivoan sen välillä perusteellisesti, johon kuuluu hyllyjen pyyhkiminen, perusteellisempi lakaisu tai imurointi, paikkojen järjesteleminen ja lattian pesu. Pidän muutenkin tavarat järjestyksessä, joten ne eivät paljon paikkoja muuttaneet, mutta lattiat ja hyllyt keräävät aina likaa ja pölyä, joka on välillä parempi siivota tarkemminkin. Pari päivää sitten riehuin tallin puolella ruokakuppien pesussa, mutta pakkasten takia sillä puolella ei viitsi niin paljon veden kanssa läträtä, kun se äkkiä jäähtyy ja jäätyy. Onneksi kaikki hevoset onkin aika puhtaita, eikä ruokakupit ikinä kovin likaisia olekkaan.Aika pitkään menikin tuon varustehuoneen kanssa, hevosten hoitotuokioissa ja tarhojen siivouksessa sen lisäksi, joten lopun ajan päivästä päätin käyttää Lillan kanssa. Se oli kovin tahmea ja syrjäytyväinen kun tarhasta haki, mutta selkään noustessa oli taas isompi vaihde päällä. Käytiin maastossa vähän ottamassa reippaampiakin pätkiä ja kaukalossa (kun kentällä on edelleen huono pohja) menemässä muutamat ympyrät.

Varsat järestivät omaehtoista liikuntaa tarhassa muutenkin. Lahja on muuten perusteellisesti oppinut tuon kuolaimien oton, nimittäin käveli tänään perässäni, kun kannoin Lillan suitsia... Olisi ilmeisesti halunnut kuolaimet itselleen, koska siitähän on nyt saanut palkkion aina.

Vielä pieni lisäys: Alle sata päivää Lillan laskettuun aikaan: 99pv!Lola totesi, että on parempi häipyä paikalta, kun Lahja sekoaa..


12 kommenttia:

 1. Ai että kun tätä sun blogia on todella kiva lukea! Todella mahtavaa, että touhuat parellijuttuja heppojesi kanssa, ja oikeasti käytät aikaa niihin! Sekin on upeaa, että otit Lolan Lahjan kaveriksi ja oppimaan uutta! Tsemppiä jatkoon, etenkin Lillan varsomisen ja varsan suhteen! ;)

  VastaaPoista
 2. Tää on oikeesti paras blogi jota luen (: kivoja posauksia ja muutenkin hevosesi on ihania. Ittelläniki vauva tulossa hepalle :3 tosin ei saada pitää sitä...

  VastaaPoista
 3. Kivan oloinen blogi, taidan jäädä seurailemaan! :) Kirjoitustyylisi on mieleeni, teksti on helppo lukea eikä yhtään pitkäveteistä! Sinulla on myös hienoja kuvia. :) Esittelysivut olivat myös selkeät ja kiinnostavat, niitä lukiessa totesin että tämä lisätään kirjanmerkkeihin.

  VastaaPoista
 4. Tää sun blogi on ihan superkiva ! (: Suhtaudut hevosiin jotenki niin järkevästi ja taitavasti ja kaikki sun heppaset on tosi kivan näkösiä :)
  Onko tosta kuolainten suuhun ottamis tempusta muuten ohjeita jossain, olis tosi kätevä meinaan (;

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kuolainten otto on yksinkertainen opettaa, joko sivelet melassia kuolaimiin tai annat pienen leipäpalan samalla kun laitat kuolaimet. Näin hevonen oppii, että kuolainten otosta saa palkinnon ja kun toistoja on tarpeeksi, alkaa hevonen hamuamaan niitä luultavasti itsekkin suuhun.

   Poista
 5. Voisiko olla jos ei näe sitä varsomista.. Niin saisiko sen sitten vaikka jotenkin videona koska minun tuurini ei vrmn näe sitä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos nyt tuo kamera meille tulee, tottakai varsominen tulee videolle blogiin myös esille myöhemmin! Ja jos en ole ehtinyt julkaista varsomispostausta (mikäli kaikki vain menee hyvin), on kamerassa aikakone toiminto, jolla voi lukijatkin katsoa vaikka 24h taaksepäin, mitä on Lillan karsinassa tapahtunut.

   Poista