torstai 2. tammikuuta 2014

Vuosi 2013 takana

Vuonna 2013
-Blogiin tuli 586 uutta lukijaa
-Kirjoitin 274 postausta
-Eniten blogissa vierailtiin hevostalli.netistä (http://hevostalli.net, 2323 kävijää) ja Voitto kotiin- blogista (http://lillivoitto.blogspot.com, 797 kävijää)
-Lilla sai esikoisen ja näin myös lukijakaarti pääsi seuraamaan kahden hevosen elämää
-Siirryin luonnolliseen hevosmiestaitoon ja ajatteluun - matka toki sitä kohti ei ole vielä valmis!
 
 
Tammikuu
Alkoi uusi elämä uudessa paikassa. Olin juuri tehnyt päätöksen lopettaa hevostenhoitajalinjalla koulussa monestakin syystä - mm. sen takia, että ala ei loppujen lopuksi ollutkaan oikea. Lillan piti tulla meille kotiin vain joululoman ajaksi, mutta näinollen jäikin meille pidemmäksi ajaksi.

Aloitin siirtyimisen kohti luonnonmukaisempaa hevosmiestaitoa itsekkään sitä vielä "tietämättä", kun nykäisin kengät Lillalta pois.

Helmikuu
Lillan tiineys alkoi edetä pitkälle ja joka paikka oli täynnä lunta. Jatkettiin helmikuun ajan kevyitä ratsastuslenkkejä maastossa humputellen. Lilla vietti paljon aikaa myös pihassa vapaana. Kovin erikoista ei tapahtunut, minä tappelin mielessäni siitä, mihin kouluun aikoisin hakea tai mennä.

Maaliskuu
Alkoi tulla kevät ja aurinko esiin, parhainta! Talliin saatiin valvontakamera ja aloin hössöttää tiineydestä ja varsomisesta enemmän kuin tarpeeksi. Maaliskuun lopussa asuinkin jo varustehuoneessa tuijottaen valvontakameran kuvaa, hieman liian aikaisin kylläkin.


Huhtikuu
Ensimmäiset yksitoista päivää oli pitkää odotusta ja jännitystä, kunnes 11. iltana lähestyen puolta yötä kaikki palkittiin ja syntyi tuo vasikannäköinen otus nimeltä Lahja. Ensimmäiset päivät menikin kiusatessa eläinlääkäriä turhilla kysymyksillä, mutta kaikki oli kuin olikin mennyt paremmin kuin hyvin ja terve varsa syntyi! Huhtikuussa palailin jo Lillan selkäänkin ja pikkuotus oppi valtavasti mahan ulkopuolisesta elämästä.

Toukokuu
Iski ajatus nimeltä jos Lillan astuttaisi uudestaan. Tuli käytyä monet orit läpi mutta päädyttiin samaan orivalintaan.


Kesäkuu
Lilla ja Lahja meni "lomille", niinkuin blogissa kerroin. Tarkoitus tällä "lomalla" oli tietenkin se, että Lilla saataisiin uudestaan kantavaksi.

Heinäkuu
Kertalaakista napsahti taas ja Lilla oli jälleen kantava. Kotimatkalla koukattiin jalostusnäyttelyiden kautta mukana 1. VPremium ja 2.premium (Lahjan isä sai myös STER-arvon kyseisistä näyttelyistä), sekä Lahja sai pottiin vielä palkinnon varsaluokassa toiseksi sijoittumisesta.


Elokuu
Elokuussa olin vieläkin täysin tietämätön koulustani ja päädyin kokkialalle opiskelemaan ja aika äkkiä sieltä pois. Ei yhtään sitä, mitä halusin. Ongemana vaan se mitä haluan?

Myös netissä tutuksi tulleen Minkan kanssa nähtiin ensimmäistä kertaa, vaikka ehkä facebookissa käytyjen keskustelujen perusteella oltaisiin voitu tuntea jo pitkän aikaa! Minkan kanssa odotettiin kumpikin yhtä paniikissa omien tammojen varsomista keväällä.

Aivan elokuun alussa aloitin parellin harjoittelemisen ja sille tielle on jääty. 

Syyskuu
Kuukausi meni työn touhussa aitojen parissa, kun niitä piti purkaa väliaikaisesti pois metsäkoneiden tieltä. Lillalla ratsastin normaalisti ja viimeiset hyppykerrat tässä tiineydessä lähestyivät.


Marraskuu
Töitä! Sain harjoittelupaikan eläinlääkäriltä ja kuukausi meni aika äkkiä. Vaikka toki oli välillä kaiken muun keskeneräisyyden keskellä todella hermoja raastavaa juosta koko ajan kotona tekemässä jotain (hevoset hoiti illalla kyllä 1-2 tunnissa liikutuksia lukuunottamatta, mutta kun oli sitä kaikkea muutakin ekstraa tekemättä), en vaihtaisi tätä kuukautta pois. Se nimittäin ratkaisi asioita ja paljon.

Lisäksi Lola saapui meille hoitoon Lahjan kaveriksi. Taas askel kohti luonnollisempaa hevosenelämää siirryttiin hankkimalla slow feeding- verkot, jotta hevoset söisivät hieman hitaammin ja täten maha ei olisi pitkän aikaa tyhjänä.

Joulukuu
Päätökseni vahvistuivat. Vaikka en osaa kieliä yhtään, en jaksa lukiota ja menee sata vuotta, haluan eläinlääkäriksi. Suuntana siis lukio ensi syksynä, vaikka se ei lempipaikka varmasti tule olemaan, mutta ilman sitä on aika pienet mahdollisuudet päästä eläinlääketieteelliseen. Tämän jälkeen kun muutaman kerran yritettyään ehkä pääsee lääkikseen sisään on luvassa kuusi vuotta ripeää opiskelutahtia, kunnes kaikki palkitaan ja saa eläinlääkärin paperit.


Ja mitä tuleekaan vuoteen 2014? Muutoksen tuulia luvassa, pysykäähän siis matkassa mukana!

21 kommenttia:

 1. Kiva postaus. Itsekin haluaisin isona kovasti eläinlääkäriksi mutta mulla on sellaset ongelmat että en usko pystyväni lopettamaan eläimiä tai "leikkelemään" (ehkä paremmin sanottuna kirurgoimaan) eläimiä. Sitte en haluis hoitaa mitää lehmii yms. Ja en usko et mulla on hyvät mahikset ees päästä ku keskiarvo 8.6, kielitaito ihan surkee ;D ...pitäisköhän harkita sitä klinikkaeläin hoitajan alaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla keskiarvo suurinpiirtein sama ja enkku oli 7, mutta peruskoulutausta ei vaikuta hölkäsen pöläystä tuohon. Pääsykokeisiin on ilmeisesti mielestäni jopa vapaapääsy(?) ja ne perustuvat lukion kemian, fysiikan ja biologian kursseihin. Periaatteessa sillä ei siis ilmeisesti ole juurikaan väliä, mitä numeroita olet saanut vaan sillä, mitä sinä siihen paperiin pääsykokeessa osaat vastata. Tarpeeksi kun yrittää, niin pääsee! Jos ei pääse, menee valmistaville kurseille ja yrittää seuraavana vuonna uudestaan.

   Luulin itsekkin, etten pystyisi edes seuraamaan leikkausta, mutta ei se niin kamalaa ole. Itsellä on onneksi se "hyvä puoli", että pidän kaikista karvallisista eläimistä! Menee kissat, koirat, lehmät, lampaat, hevoset... Ainoastaan liskot, käärmeet tms. ei ole yhtään mieleen, mutta kyllä niihinkin varmaan tottuu ja harva edes varmaan tuo sellaista "tavalliselle" eläinlääkärille vaan vie ehkä jonnekkin klinikalle. Tai mistäs minä tiedän.

   Poista
  2. Ei sitä keskiarvoa katota ollenkaan, kirjotukset ja pääsykokeet vaikuttaa.

   Poista
  3. Ensimmäinen Anonyymi, kun opiskelee ensin eläinlääkäriksi, voi sen jälkeen erikoistua hevoslääkäriksi ja silloin olet vain hevospuolella.

   Poista
 2. Onnea paljon että oot saanu noinkin hienon tavotteen! Selviät kyllä lukiosta, panosta niihin aineisiin, jotka on tärkeitä ell ammattia ajatellen ja jaksamisten mukaan vähän muihinkin aineisiin:D Toivon todella että pääset kouluun ja saat paperit käteen! Oon itekki ajatellu lukea eläinlääkäriksi, ihan sen takia että ei tarvis aina vainoharhasena googlettaa miksi hepalla on räkää nenässä vaan tietäis tällaset perusvaivat ja vähän harvinaisemmatki:D

  Mutta tsemppiä teille :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lukioon pitää kyllä panostaa, mutta saa nähdä miten käy sen kanssa... Ainakin fysiikka, kemia, biologia ja matikka ovat tärkeitä.

   Poista
 3. Itsellä on kanssa eläinlääketieteellinen tavoitteena. Erikoistuen hevosiin. Olen nyt abi, että keväällä lähtee ekat paperit sinne. Ainut huono on kun asun keski-suomessa ja opisto on Helsingissä. Iso muutto vielä edessä (apua!) :D. Niin ja paljon lukemista...!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keski-Suomessa asun minäkin! Itse en aio erikoistua mihinkään, vaan ottaa kaiken tiedon vastaan. Ehkä lääkiksen jälkeen, kun sinne joskus ensin pääsee ja pääsee läpi olisi mielenkiintoista käydä jotain lääketieteellistä koulutusta hevosiin erikoistuen.

   Poista
 4. En tajunnut tätä kohtaa tekstistä :D "-Eniten blogissa vierailtiin hevostalli.netistä (http://hevostalli.net, 2323 kävijää) ja Voitto kotiin- blogista (http://lillivoitto.blogspot.com, 797 kävijää) "

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se tarkoittaa sitä, että eniten blogiin tultiin kyseisistä sivustoista (: Siis esim. hevostalli.netissä jos on ollut linkki blogiini ja joku on napsauttanut sitä, tarkoittaa se silloin sitä, että kyseinen henkilö on tullut blogiini hevostalli.netin kautta.

   Poista
 5. Aiotko pitää sen tulevan varsan itselläsi vai aiotko myydä?:) En ole siis ostamassa, vaan olisi kiva seurata 3 hepan elämää;)

  VastaaPoista
 6. Kiva postaus! :)

  Milloin päivittelet Lillan tiineys 2013-sivua? Viimeinen kirjoitus sinne lokakuulta. Olisi kiva sieltä seurailla mahan kasvua jne! :) Ekana aina kurkakan sen ja aina harmittaa kun ei ole uutta tekstiä tullut :(

  VastaaPoista
 7. Hah onks Lolan tulemisesta jo miltein 3kk? :D Ei uskois aika on menny ihan siivillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaksi kuukauttahan siitä vasta on! (:

   Poista
 8. Jostain blogista tänne päädyin ja vaikuttaa kivalta kyllä. (:
  Syy miksi pakko nyt kommentoida on sanoa sananen eläinlääkiksestä. Kaverini pääsi opiskelemaan sinne ja kertoi että kaikki tai miltei kaikki perustuu jollakin tavalla fysiikkaan ja hän ei tajuaisi mistään mitään jos ei olisi fysiikka niin hyvin lukiossa mennyt. Fysiikka on siis tärkeä aine lääkiksen kannalta ja ilman pitkää matikkaa siitä ei oikein suoriudu ja on hullua yrittää lyhyellä matikalla lääkikseen, olen itse tätä pitkä matikka-fysiikka pakettia käynyt läpi lääkis mielessä mutta fysiikka kävi liian vaikeaksi että oli pakko luovuttaa ja unohtaa lääkis. Toivotankin hyvin paljon jaksamista lukioon näiden rankkojen aineiden kanssa, jospa sinua onnistaisi paremmin kuin minua. (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on ja sekä matikka, fysiikka, että kemia ovat olleet aina vahvimpia aineitani heti musiikin jälkeen. Pitkän matikan lukiossa valitsisin automaattisesti muutenkin, vaikken lääkikseen menoa harkitsisikkaan. Eniten huolta aiheuttaa kielet, koska niitä vaan ei voi ymmärtää ja lääketieteellisessä aika paljon oppimateriaalia on kuulemma mm. englanniksi.

   Poista
 9. tää on hyvä . Mä mielelään seuraan tätä blgia

  VastaaPoista
 10. Ainakin tapahtumarikas vuosi sulla ollut ! :) tää sun blogi on vaan hirmusen kiva,oon seurannu jo jonkinaikaa teidän menoja ja mukavaltahan se näyttää ! ♥

  VastaaPoista