maanantai 10. helmikuuta 2014

Jälleen varsajuttuja

Lahja alkaa pikkuhiljaa käymään vähän liiankin fiksuksi. Se nimittäin osaa avata solmuja. Joka ikinen kerta, jos et varmista vetosolmua (laita narun päätä lenkin läpi), on Lahja irti. Ei se mihinkään lähde, paikoillaan yleensä kököttää, mutta irti. Noh, ei onneksi kovin kummoinen tapa, aina saa ponin pysymään kiinni kun varmistaa vetosolmun niin, ettei vetämällä saa auki tai laittaa kiinni narulla, joiden molemmissa päissä lukko.

Varsa täytti tänään myös kuukausia, nimittäin kymmenen kuukautta. Kuvat jäi kuitenkin ottamatta, kun ei oltu päiväsaikaan kotosalla. Jos nyt maailmanloppua ei ehdi tulemaan, lähipäivinä saatte varmasti Lahjan kasvukuvia ja mittauksia!
Varsat ovat päässeet pienille talutuslenkeille. Lisäksi Lolan kanssa olen melkein joka päivä harjoitellut ohjasajoa. Siinä onkin aika paljon opettelemista, kun Lolan mielestä homma on liian jännittävää ja sen takia meno onkin aikamoista nykimistä joka suuntaan. Millään kummoisella ei vielä ole väliä, kunhan mennään eteenpäin ja suoraan. Kiemurtelut loppuvatkin yleensä, kun vauhtia otetaan vähän lisää, eikä mietittävää jää enää niin paljoa asian jännittämiseen ja homman vaikeuttamiseen. Kyllä Lola varmasti pian tajuaa sen kokonaan, että helpoimmalla pääsee kun jättää ylimääräiset touhut pois ja vain keskittyy olennaiseen. Parempaan päin koko ajan, tiedetään jo mistä pysähdytään ja aika hyvin sekin, mistä käännytään. Perusteellisesti perehdytään kuitenkin tähän, ennenkuin harkitaankaan aisoja tai kärryjä. Kun yksi asia on täysin tuttu, sujuu seuraavaan asteeseen siirtyminenkin varmasti helpommin.

Taluttaenkin on Lolan kanssa ilman ylimääräisiä härpäkkeitä käyty Lahjan kaverina lenkeillä. Autojakin on nähty, eikä ne ainakaan kovin näytä jännittävän.Illalla kaikki ponit oli hangella nukkumassa, Lahja ehti nousta jo ylös ja Lillakin katsella, kuka tuli häiritsemään...

10 kommenttia:

 1. Meidänkin pappa on oppinu avaamaa solmuja, mut ei sekää kyllä minnekkää lähe :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei Lahjakaan, hauskaa ilmeisesti vaan nyplätä solmut auki (:

   Poista
 2. Miten monta päivää on lillan varsan laskettuun aikaa?

  VastaaPoista
 3. Kiva postaus! Lahja ja Lola on kyllä kasvanu ihan huimasti! :)

  VastaaPoista
 4. Kuka oli bannerikisan voittaja ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löytyy kyllä aikaisemmista postauksista, aikoja sitten julkaisin tuloksen (:

   Poista
 5. Paljonko Lahjalla on korkeutta? :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime kuussa 129cm, nyt en ole vielä mitannut (:

   Poista