torstai 6. helmikuuta 2014

Kopitusharjoituksia

Lolan ensimmäinen kopitusharjoitus on nyt meillä takana. Tarkoituksena oli vain näyttää varsalle koppia ja sen enempää painetta luomatta antaa sen tutustua siihen. Aikaa oli vaikka koko päivä antaa varsan itse tulla traileriin jos haluaa, ei siis pakottaa. Näin ajattelin Lahjankin kanssa, kun sen kanssa ensimmäistä kertaa varsinaisesti koppiin tutustuin, mutta näin nämä varsat yllättää. Lola katseli hetken lastaussiltaa ja jo oli yksi kavio sillalla. Pian kaikki ja hetkessä koko hevonen kopissa. Ei siihen kauan mennyt, kiitos ja takaisin tarhaan.

Muutaman kerran kopitusharjoituksia on tarkoitus tehdä, jospa joko sen lähettämisen innostuisi opettamaan Lolallekkin? Helpottaa nimittäin ainakin minulla Lahjan tulevaisuutta ajatellen, kun tietää, että vaikka olisi yksin liikenteessä, saa hevosen koppiin yksinkin ilman sen suurempia pohdiskeluja miten.Kerta se koppi autoon oli kiinnitetty, niin sai omatkin hevoset vuoronperään kopissa käydä. Ensin tavalliseen tapaan ja toisen kerran lähettämällä. Hyvin meni molemmat, Lahja olisi halunnut vielä kolmannenkin kerran. Tottakai, kun kopissa sai palkinnon. Lahja kävelisi varmasti ties kuinka kaukaa jo koppiin lähettämälläkin, mutta Lillan kanssa pitää olla vielä aika lähellä traileria. Ennen Lilla saattoi harrastaa sitäkin, että jumitti hetkeksi sillalle, mutta enää ei sellaisia ongelmia ole ollut kopitusharjoitusten jälkeen.

"Saanko mä tulla tänne vielä kerran?"

Lilla tulossa koppiin lähettämällä kopin vierestä.

14 kommenttia:

 1. Tosi kiva postaus! Oot tosi hyvä käsittelemään hevosia ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Ei olla asuttu pitkään aikaan, kaikki hevoset on nykyään omassa pihassa. Mutta kyllä, Lilla asusteli Larjalla jonkun aikaa 2011-2012 vuonna.

   Poista
 2. Käsittelet ihan sairaan hyvin hevosia !:)

  VastaaPoista
 3. Oispa munkin hevonen tuommoinen yllättäjä, tai tavallaanhan se onkin joka kerta menee eri tavalla välillä kolme ihmistä on liian vähän välillä kaksin saa aika helposti... Mutta tälläsiä nää eestiläiset on. Hyvä että teillä sujuu hienosti :) ps tallilla jossa mä&heppa ollaan niin on sellainen suokki et mitä kauempaa lähetät sitä kovempaa menee koppiin :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai teilläkin jästipää eestiläinen! :D meillä jumittaa sillalle ja ei sitten millään siirrä jalkoja eteen päin. Lukittaa polvet ja seisoo könöttää siinä vaan...

   Poista
  2. Harjoittelemaan kun vaan pääsisi (edellyttää tietenkin melkeimpä omaa koppia tai sellaista, jota voi lainata usein), voisi lastaus helpottuakin!

   Poista
 4. Aivan mieletöntä kehitystä Lolan kanssa, ja Lahja!!! Niin suloinen!<3
  Tekee kaiken mitä vain pyydät! :)

  VastaaPoista
 5. Vautsi vähän hyvin meni Lahja koppiin! :o Ja niin meni Lolakin! :)
  Tallilla jossa käyn ja kun mennään raviradalle niin ei polle koppiin välttämättä mene ollenkaan :D
  Nyt on kyllä ruvennut menemään ihan hyvin eikä enää mene sellaiset 55 minuuttia että polle sinne menee! :D

  Mutta hienosti meni varsojen kanssa sulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harjoittelua vaan, niin alkaa sujumaan varmasti ;) Kiitos.

   Poista
 6. http://fionaraksun.blogspot.fi/2014/02/haaste.html
  Haastoin sinut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En voi vastaanottaa, vain alle 200 lukijan blogeille tarkoitettu (:

   Poista