torstai 13. helmikuuta 2014

Lahja 10kk ja kolme päivää päälle

Tänään sain aikaiseksi otettua Lahjan kymmenen kuukauden kuvat. Se oli yllätys taas ihan likainen, mutta sille asialle ei voi tällä hetkellä mitään. Kun kelit lämpenee vähän, saa ponimus pesun heti ensimmäisenä. Lahja on aloittanut karvanvaihtonsa jo, joten sitä odotellessa, mitä karvan alta paljastuukaan.

Säkää löytyy varsalta 130 sentin verran, takakorkeutta viiden sentin edestä. Viime kuusta on kasvettu vaivaisen sentin verran, mutta kun sanotaan, että varsa on vuoden ikäisenä n. 90% aikuiskorkeudesta, tulisi tämän kaavan mukaan Lahjasta tulee jo nyt isompi kuin Lilla, eli on varsa yli 90 prosenttia 140cm säkäkorkeudesta. Jos Lahja olisi nyt 90 prosenttia aikuiskorkeudesta, tulisi tästä 144 senttinen, ihan passeli poni siis. Saa nähdä, kuinka varsa vielä venyy.

Itse harmittelen vähän Lahjan tynkäkasvuisia vuohiskarvoja. Tulevaisuudessa näkee, millainen jalkakarvoitus hevoselle siunaantuu, mutta tällä hetkellä niitä on kovin vähän, vaikka varsa vasta onkin. Tukkaa löytyy paksuudelta jo nyt senkin edestä, varjelen sitä yhtä paljon jo kuin Lillan tukkakuontaloa. Jouhikaan ei saa irrota, jotta mahdollisimman tukkajumalaponin saisi. Lillalla on toki ihan kivan pitkä, mutta harmittavan ohut harja. Toivottavasti Lahja olisi isän puolelta saanut lahjaksi vähän paksuuttakin harjaansa! Häntää ainakin löytyy enemmän kuin tarpeeksi, se on sanomatta selvää, että siitä tulee paksu.

Lahja tänään.

Lahja kuukausi sitten.

Tänään.  

Kuukausi sitten.


11 kommenttia:

 1. Ihana lahja :3 onpa lahja pieni kun kuvista näkee sen jättiläisenä ! Itte varsa jota oon kouluttanu kesä/syksyn oli varmaa jo 135 cm elo/syyskuus vaikka synty vasta toukokuun lopussa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan Lolakin jo 140cm, mutta on sen verran kevytrakenteisempi, ettei kokoeroa sen ja Lahjan välillä huomaa (:

   Poista
 2. Toivotaan että jouhia kasvaa rutkasti! ;)
  On Se vaan niin hieno poni! <3
  Aivan ihana tuo viimeinen kuva!!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niitä varmaan kasvaa, jalkakarvoista en sitten tiedä (:

   Poista
 3. Upeita kuvia! Lahja, on todella kaunis. Ja kyllä siitä tulee tukkajumala, älä huoli. ^ ^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tukkajumala kyllä varmaan, mutta jalkakarvoitus on vielä arvoitus.

   Poista
 4. Lahja on kyllä kasvanut ihan hurjasti! :)

  VastaaPoista
 5. Hih, Lahja ei näytä enää niin pullukalta mitä vähän aikaa sitten:3 Vauvanpyöreys lähtee :D

  VastaaPoista