lauantai 1. helmikuuta 2014

Lahjan toinen ohjasajokerta

Lahja ja toinen ohjasajokerta. Ei taluttajaa. Kaasu, jarru, ratti ja vaihteetkin toimii. Enhän oikeasti edes kunnolla opettanut asiaa varsalle ja se osaa sen jo! Voi hölmöläinen, ihan parasta. Miten voi olla näin kiva varsa minulla, kun kaikki sujuu näin hyvin ja tuntuu osaavan asiat jo ennen opettamista.

Kuolaimien oton opettamisesta on todellakin ollut hyötyä. Valjaat käsissä kun kuljin normaalin heinäverkoilta vähän katselun sijaan Lahja oli se, joka luopui ruokailuhetkestään ja sen sijaan valitsi itse vaihtoehto b:n eli kuolaimien laiton suuhun ja valjastamisen. Toki sisältyihän kuolaimien ottoon se pieni palkkio, eli leipäpala, mutta kyllä minä hevosena olisin mieluummin valinnut sen suuremman heinäkasan.

Lolankin kanssa olisi tarkoitus opetella muutama kerta ohjasajon alkeita. Toisin kuin Lahjalla, on näillä hieman luonne-eroja: Lahja itse rauhallisuus, "kaikki käy- tyyppi" ja Lola hieman epäilevämpi uusien asioiden suhteen. Me tarvitaan mukaan varmasti ekoilla kerroilla yksi tai kaksi taluttajaa, että päästään eteenpäin ja taluttajat luo varmasti hieman turvaakin. Taluttaminen kun on tuttu juttu.

Niin sitä mennään.

"Mä osaan jo!" 


15 kommenttia:

 1. Eikä! Vähänkö on ihana Lahja! Niin nopeesti oppii sen mitä olen täältä blogin puolelta huomannut! :) olet varmasti otettu kun Lahja oppii noin nopeasti! Onnee sinne päin! Mitäs aiot opettaa Lahjalle seuraavaksi? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lahjalle ei mitään "suurta" uutta opeteltavaa lähiaikoina tule, kerrataan näitä ja ehkä jotain pieniä hyödyllisiä juttuja (kuten nyt esim. se kuolaimien otto itse). Ensi syksynä sitten ajo-opetuksen merkeissä (:

   Poista
 2. Onpas Lahja oppivainen varsa!

  VastaaPoista
 3. Kiva postaus ja hienosti meni tuo ohjasajo! :)

  VastaaPoista
 4. Siis ymmärsinkö oikein? Lilla saa toisenkin varsan O.O Vai täh?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyytäisin teitä lukijoita vähän katselemaan blogia, ennenkuin suinpäin tulee kysymään. Tämä lienee jos viides kerta kun ihan lähiaikoina sama kysymys on tullut esille.

   1. Ylhäällä on välilehdissä on "Tiineys 2013-2014"- sivulle linkki, josta asia olisi selvinnyt hetkessä. Ellei sitten jo otsikosta.
   2. Oikealla gadgetissa on kysely Lillan varsomiskarsinaan mahdollisesti asennettavasta kamerasta. Tästäkin olisi voinut päätellä?
   3. Alhaalla alatunnisteessa on laskuri, josta selviää, montako päivää Lillan laskettuun varsomisaikaan on jäljellä.
   4. Ja blogi on täynnä postauksia, joista tämä asia olisi tullut selville. Nimenomaan myös siihen pelkkään tiineyteen liittyviä postauksia.

   Poista
 5. Teijän noista omista varsoista tulee tosi hyviä koska hyvä kouluttaja osaat oikeesti tosi hyvin kouluttaa ja te ootte ihan sika pitkällä jo :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitat omasta, Lolahan ei ole minun omistuksessani, eikä tule koskaan olemaankaan (: Kiitos!

   Poista
 6. Katsoin aivan ihmeissäni tuota videota. Vielä varsa ja kävelee valjaissa kun vanha tekijä. Tosi hieno lahja!

  VastaaPoista
 7. Aivan mielettömän hienon näköistä! <3
  Paremmin ei voisi Lahjan kanssa mennä! Onnittelut! Saat olla todella ylpeä itsestäsi ja Lahjasta!
  Lilla ja sinä olette olleet sille mahtavia esikuvia! :D <3
  Ihana kuva muuten tuo toisiksi viimeinen! ;)

  VastaaPoista
 8. Eikun siis olen huomannut, mietin vain varmistaakseni etten ole nyt itenkään erehtymässä ;)

  VastaaPoista