torstai 13. maaliskuuta 2014

Aurinkoinen päivä

Siivousintoilu on tullut päälle, kun on ollut niin kaunis sää ja kaikki törky on tullut lumen alta esiin. Tallipiha pääsi tänään laajemmalta alueelta haravointiin ja siivosin ympäristöä muutenkin. Kaikkea roskaa sitä löytyykin, kun alkaa siivoamaan. Tarhastakin tuli tänään yhden kottikärryllisen sijasta neljä kottikärryä pelkkää lantaa, kun aina jää kätköihin johonkin kasoja, jotka paljastuu kun plussakelit tulee. Eilenhän oli kanssa siivosintoilupäivä ja pari päivää sitten hevosten käsittelyssä olleetheinäverkotkin pääsi korjaukseen.

Hevoset harjasin perusteellisesti tarhassa tänään, Lillaa kaikista eniten. Siltä lähtee nyt karvaa paljon, Lola ei ole edes aloittanut vielä ja Lahjan karvasato on vähän vähentynyt. Koko hevonen tuntui muuttuvan, kun harjasi niin kauan, ettei juuri enää lähtenyt mitään.Tylsistynyt poni harjauksen jälkeen.

10 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia! Sinä se jaksat siivota..mutta tietty heppojen juttujen siivoaminen on kivempaa, kuin kotona;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tallin ja hevospuolen yleensäkkin tykkään pitää todella siistinä. Jos olen yksin kotona, iskee siivousintous yleensä silloinkin, mutta jotenkin ei viitsi/ jaksa/ huomaa sillä tavalla kotona sotkua, jos ei ole yksin. Siksi kotona saa usein patistaa siivoamaan, kun taas tallissa ei saa olla pölyhiukkastakaan missään ;)

   Poista
 2. voiko tinker enää tuosta söpömmäksi muuttua<3

  VastaaPoista
 3. Minkä korkuisia Lola ja Lahja on nyt? Mitä ne syö heinän lisäksi ja kuinka paljon? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähään aikaan en ole mitannut, mutta Lola reilu 140cm ja Lahja 130cm tai vähän yli. Lola syö Prixiä 6dl, soijarouhetta 2dl, kivennäistä 2dl, Lahja syö kauraa 6dl, soijarouhetta 2dl ja SHC Multimineraalia ½dl. Heinää syövät niin paljon kuin menee heinäverkoista, n. 8kg päivässä.

   Poista
  2. Eli tuo on koko päivän rehu-annokset? :)

   Poista
  3. Kyllä, kummatkin söi aluksi enemmän (Lola 2l peacemakeria ja Lahja 1l kauraa). Lola söi siksi enemmän, että se sai vähän enemmän massaa, jonka jälkeen lähdettiin laskemaan annosta sopivaksi. Lahja litran kauramäärällä alkoi muistuttaa plussapalloa, vaikka ruokintalaskureiden tulokset puhuivat annosten olevan sopivia, hevonen on kuitenkin se paras mittari. Kahden desin soijamäärästä kumpikin saa jo varsalle tarpeellista lysiiniä ja valkuaista tarpeeksi, vaikka määrä kuulostaa pieneltä, on se sitäkin tujumpaa tavaraa. Vastaavana esim. Racing Proteinia olisi joutunut syöttämään ½-1l päivässä.

   Poista
 4. Voin kuvitella sitä karvan määrää kun ne sitä rupee pudottaan :D Mun hoitohevonen kasvattaa aina kans hirveen talviturkin nii sit ku sitä keväällä harjaa nii niistä irtokarvoista sais parikin peruukkia :D

  VastaaPoista