sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Kuvapaljous

Tänään vietettiin aika paljon aikaa pihalla. Lyyli oli mukana kun harjailin hevoset ja sai olla vapaanakin. Luoksetulo onnistuu jo hyvin, koira tajuaa mistä on kyse, mutta väliin korvien väliä ei kiinnosta... Varmasti normaalia kaikille koirille, mutta kun on sopiva hetki, niin sitä tullaan vauhdilla luokse. Sopimattomalla (eli silloin, kun nyt sattuu olemaan jotain paljon kiinnostavampaa) saa tehdä töitä, että saa koiran mielenkiinnon. Jotenkin olisi aina saatava itsensä niin kiinnostavaksi asiaksi, että luokse olisi kiva tulla ja se jos joku voi olla haastavaa välillä kun ärsykkeitä on paljon ympärillä.

Täysin opittu juttu on jo ruuan odottaminen, istuminen kupin edessä ja kun "ole hyvä" sanotaan saa mennä. Aamulla ensimmäiseksi annettavan pienen herkkupalan kanssa on harjoiteltu sitä, ettei sitä saa jos meinataan käsikin syödä. Laitetaan vaikka maahan ja odotetaan samalla tavalla, kunnes saa mennä ottamaan.
Lillan ja Lahjan kävin harjaamassa tänään ihan pihassa. Kummastakin lähtee nyt kovasti karvaa. Varmaan huomaatte Lahjan kuvista verrattuna vähän aikaa sitten otettuihin, että jo kerros on lähtenyt (mutta vielä on lähtevääkin...).

Pikkupakkaset ja lämpimämmät kelit on sotkeneet vähän liikutusta jälleen, kun jäätikköä syntyy, mutta Lillan kanssa pienillä lenkeillä on silti yritetty käydä. Laiskana varusteina on yleensä riimu ja naru, kaulanaru tai ei mitään ja taitaa olla koko lopputiineyden. Miksi niitä kuolaimia enää laittaa suuhun, kun ei kuitenkaan köpsöttelyä enempää mennä.

2 kommenttia:

  1. Oletko muuten tutustunut Tuire Kaimion "Tunne hevonen" kirjasarjaan? :) Jos et, niin kannattaa viimeistään sitten, kun alatte Lahjaa kouluttamaan ajoon tai ratsuksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen jotain tuire kaimion kirjoja lukenut ja joku minulla onkin. Mutta oma mielipiteeni, että ehkä se käytäntö ja matkan varrelta opittu opettaa enemmän kuin tekstinä kirjoitettu kirja; tapoja kun on paljon enemmän kuin se yksi, minkä ehkä kirja kertoo. Ja jokainen hevonen on yksilö, pitäisi katsoa sitä, mikä juuri omalle hevoselle parhaiten sopii (:

      Poista