tiistai 4. maaliskuuta 2014

Minä ite!

Vuolija kävi aamulla katsomassa varsojen kaviot. Lahjalla oli edelleen pientä mekaanisesti aiheutunutta irtoseinämäisyyttä toisessa etujalassa. Lolalla on sitä sieni-infektion aiheuttamaa ja kun kavio oli nyt vähän kasvanut, pääsi sen avaamaan pohjaan saakka. Lisää vaan pioneerilla putsaamista, niin eiköhän siitä hyvä tule.

Olen itse uhonnut jo pitkän aikaa, että opettelen itse vuolemaan. Tuttu kengittäjä tuli tänään neuvomaan Lillan kavioiden vuolua ja vuolinkin ne itse joka ikisen kavion. Toki vuoltavaa ei ollut paljon, kun viisi viikkoa on edellisestä vuolusta. Säännöllisesti meillä käyvä vuolijakin lupasi opettaa vuolua ja etsinnässä on myös kursseja. Mahdollisimman monen oppeja on tarkoitus kuunnella, jotta pääsee asiasta monelta kantilta perille, eikä opi vain yksiä ja ainoita keinoja.

Lisäyksenä tähän vielä, että en tiedä vuolusta vielä juuri mitään, joten en voi tietää, teenkö kaiken oikein, vaikka neuvoja sainkin koko ajan. Älkää siis tuomitko heti, jos joku näyttää olevan väärin, oppimalla oppii... Kommenttia saa toki antaa, onko kavio (laitoin vain yhdestä kuvan) miten teidän mielestä vuoltu, mutta tosiaan en mene takaamaan sitä, että kaikki olisi aivan oikein tehty. Tämän takia onkin tarkoitus yrittää saada mahdollisimman monelta ihmiseltä oppia, jotta voi poimia vinkkejä monilta. Joku toinen ei välttämättä tajua sanoa jotain asiaa ja jollakkin voi olla parempia ideoita ja huomata eri asioita, niistä voi sitten poimia itselleen ne sopivimmalta tuntuvammat työkalut ja tehdä sen mukaan.

P.S. Eikä tullu muuten kun kolme haavaa sormiin näin ekalla kertaa!


 10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos, vaikkei tuo varmastikkaan kovin laadukasta jälkeä ole, kun ensimmäinen vuolukerta oli (:

   Poista
 2. Hyvin vuoltu, mutta miksi säteen keskiuurretta ei ole aukaistu? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse mietin samaa miksi säteen keskiuurretta ei ole aukaistu?

   Poista
  2. Näihin täytyy vastata kuten postauksessa: tein niinkuin neuvottiin, enkä itse tiedä kavion vuolusta vielä juuri mitään, joten en tiedä kysymyksiinne vastausta.

   Poista
 3. Kannattaa vilkasta tämmöselle sivulle kun http://www.kengattomathevoset.fi/ niillä on kursseja ja vuolupalveluita ja kaikkee muutakin! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla sivustolla olen viettänyt tunteja ja tunteja sitä selatessani ja vuolija on myös vainikan aitan listan kautta. Mutta kiitos nyt vain (:

   Poista
 4. Oikeen siististi vuoltu! Mä pyöristäisin vähän noita seinämiä (en siis tosiaan huomattavasti) ihan vaan senverran, että se "kulma" lähtisi siitä, vaikee selittää. Meilläki jätettiin viimeeks pyöristämättä, mutta piti nyt ite pyöristää ne, kun seinämä meinasi ruveta "repsottamaan". Säteeseen en oikeestaan koskisi, se kyllä kuorii itsensä tarvitaessa. Säteeseen muutenkin kosken mahollisimman vähän, vaan just ne repsottavat palaset vuolen pois, mutta muuten en säteeseen koske :)

  Tsemppiä harjotteluun, mäkin oon vielä ihan alottelija vuolussa, muta tekemällä oppii! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvassa näkyy vähän huonosti, kun on vain pohjasta, mutta seinämiä pyöristettiin kyllä juuri edellämainitun syyn takia (: Se oli se hankalin osuus juurikin, kun ei oikein tiennyt, miten sitä raspia pitäisi...

   Itse otin säteestä neuvojen mukaan sivuilta sen verran pois, että on tavallaan "suora" sinne pohjaan asti, ettei lika jää muhimaan ja synnyttämään infektioita uurteisiin. Lisäksi varmistettiin, että uurre on tuonne perälle asti auki.

   Saa nähdä mitä ohjeita toisilta vuolijoilta saan, tälläiset ohjeet sain tällä kertaa. Itse on paha mennä vielä vannomaan, että mikä on oikein ja väärin, kun ihan aloittelija on.

   Poista
 5. Joissain kuvissa näytti, että vuolisit/olisit vuollut anturaa muutenkin kuin kantakulmien kohdalta, mutta viimeisessä taas antura näyttää koskemattomalta. Anyhow, anturaanhan ei kosketa kengättömien kanssa koskaan, ellei kyseessä ole jonkinsortin sairasvuolu.

  Kannat näyttää hirmu matalilta, mutta näkemättä kokonaisuutta (etujalka aina lavan yläosasta ryntäisiin, kainaloon ja kavioon) en voi sanoa, onko kannat liian matalat juuri Lillalle. Kantoja harvemmin on tarvetta pyöristelläkään. Sisäpuolen kantakulman ottaisin tarkemmin, ja pyöristäisin ulkoreunaa + varpaan ulompaa osaa vähän lisää, mutta varsin kivan näköinen muuten. :) Keskiuurre ei näytä olevan tukossa, joten itse en sitäkään aukoisi.

  VastaaPoista