lauantai 29. maaliskuuta 2014

Paljon asiaa yhdelle päivälle

Tänään onkin tullut tehtyä paljon kaikkien hevosten kanssa normaalien toimien lisäksi. Otin ensiksi tarhasta Lahjan, joka oli jo vastassa heti. Tarkoitus oli ottaa ensin Lilla, mutta Lahja motivoituneempana tarttui ensimmäisenä mukaan. Kannoin pihalle pallon ja haravan, joten leikittiin siis aika paljon friendly gamea. Pari päivää sitten teinkin kaikkien hevosten kanssa friendlyä pallon ja pressun kanssa. Lahja on kaikista rauhallisin pallon kanssa, sitä saa pomputella ihan miten vaan. Haravakaan ei aiheuttanut mitään reaktiota, se oli vain mukava kutitusväline... Tehtiin myös vähän yoyo gamea, porcupine gamea ja driving gamea, mutta kovin pitkää hetkeä ei leikkejä leikitty. 
Lilla pääsi seuraavaksi pihalle tarhasta. Sen kanssa tein aluksi vain tavallisia talutusharjoituksia, jonka jälkeen pyörin vähän aikaa varusteetta pihassa. Tein tehtäviä, jotka vaativat reaktiota hevoselta, eli pysähdyksiä, tiukkoja käännöksiä ja peruutuksia. Kaikki meni ihan ok, vaikkakin vähän hitaanlaiset reagoinnit paineeseen olikin. Käytiin heittämässä pieni mummohölkkäily maastossa ja käveltiin siellä myös loppukäynnit. Kovin pitkä ratsastus ei siis ollut, eikä enää mennäkkään kuin vähän kerrallaan, vaikkakin vielä kaikkia askellajeja.

Mahdoton kehitys on kyllä vuoden aikana tullut, vuosi sitten ei olisi voinut kuvitella ratsastavansa edes hyvin riimuilla ja nyt hevonen toimii paikassa kuin paikassa ilman varusteita. Olenkin oppinut valtavasti käyttämään vuoden aikana enemmän istuntaa ja vasta viimeisenä ohjaa ihan tavallisessa koulunväännössäkin. Kovin kaunistahan meno ei varmasti ole palaavien istuntavirheiden takia, mutta kyllä me jossain vaiheessa päästään varmasti taas tunneille oppimaan uutta.Lolan kanssakin käytiin pihassa vähän tekemässä talutusharjoituksia. Harjasin sen myös siinä sen sijaan, että olisin harjannut sen tarhassa kuten normaalisti. Otettiin muutama ravipätkä ja harjoitusten jälkeen vain pällisteltiin pihalla kuvia ottaen. Huomenna jatketaankin mitä luultavammin entisellä porukalla, siitä sitten postausta ja tietoa erikseen.

6 kommenttia:

 1. hienosti kyllä menette Lillan kanssa! :)

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia! ♥ Kuinka kauan Lola on vielä teillä? :)

  VastaaPoista
 3. Söpöjä kuvia ja kiva postaus. En ymmärrä miten pystyt menemään ilman varusteita. Oma poni on vähän töttöröö varusteidenkin kanssa :D. Tinkerit on ihania ja haluisin liittyy tän blogin lukijaks mutta kone ei anna. On siis tosi kivan näkönen blogi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Opettelemaan vaan, ei mekään oltu täydellisiä heti (eikä olla vieläkään, ei ikinä, loputon matka tämä on...). Kun kasvattaa luottamusta ja kunnioitusta eri harjoituksilla ja aloittaa varusteetta ratsastamisen matkan ihan vaikka siitä, että heittää vain ohjat kaulalle, edetään turvallisesti ja hevonen (ja ihminen) pikkuhiljaa oppii (:

   Poista