perjantai 7. maaliskuuta 2014

Sadepäivän siivoilua


Kun keli on ylläolevan mukainen ja tarha täynnä märkiä poneja (sekä jättimäisiä vesilätäköitä), voitte päätellä, ettei se hirveästi innostanut viettämään ulkona aikaa. Siksi näin sadepäivänä sai varustetilat siivouksen. Matot pihalle, pölyt pois nurkista ja lattian pesu. Vähän järjestelin tiloja uuteen uskoonkin näin aikaisin valvontakuntoon. Toukokuussahan Lillan laskettu vasta on, mutta jos se nyt päättää turvallisesti kantaa mahansa ja asukkinsa loppuun asti, ei se mitään haittaa ole, vaikka kaikki olisi valmista jo nyt.

Varsomiskorikin viime vuoden jäljiltä lojui nurkassa, joten täytin sen uudestaan. Tämäkin vähän liian ajoissa, mutta on kaikki valmista ainakin. Ja mikäli kävisi niinkin hassusti, ettei kaikki mene hyvin ja varsominen tapahtuu ennenaikaisesti, on siinä korissa tarpeellisia asioita silti: eläinlääkärin numerot ja muut. Vaikka löytyy ne jääkaapin ovestakin.


Loimihyllyt, valjaat ja hevosten lääkekaappi

Harjahylly, rehusäkkejä, kaapissa lisätilaa niille

 Varustehuone: toukokuun virallinen valvontakeskus

Liveyhteys pihattoon

Varustehuone toisesta suunnasta

Kokoonkasattu varsomiskori jo valmiina

 Ja sisältöä; sakset, muistiinpanovälineet, ponnari, pinteleitä häntään, ensimaitokorvike, betadine, helosan, tuttipullo, varsariimu ja naru. Sekä 2kpl isoja pyyhkeitä, joita en korista esille ottanut ja korissa lapussa kaikki tärkeät puhelinnumerot.

16 kommenttia:

 1. mitä varten toi helosan on? =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsalta lämmönmittaamista varten, Helosan toimii "liukasteena" (:

   Poista
 2. Voi että nää tallikuvat on makeita ha toi riimu!;)

  VastaaPoista
 3. Ompas teillä ihanat varustetilat! :)

  VastaaPoista
 4. Mitä varten sulla on tuo keinoemovälityksen puhelinnumero? Onko se sitä varten että jos varsominen ei etene toivotulla tavalla ja lilla kuolee siihen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri sitä varten, jos varsa jää orvoksi. Jos oikein vainoharhainen haluaisi olla, olisi listassa vielä jonkun aseluvan omistavan numero, jos ELL ei ehtisi heti lopettamaan, mikäli sellainen tilanne tulisi.

   Poista
 5. Ihanan tilava tuo teidän varustehuone! Varmaan vähän helpompi pitää siistinä.

  VastaaPoista
 6. Me ei ihan keritty silloin Nipsun syntymistä seuraamaan, kun tamma ei näyttänyt mitään merkkejä varsomisesta, mutta varsoi kuitenkin yöllä kenenkään näkemättä. Olisi ollut varmasti hino kokemus nähdä se, mutta onneksi kaikki meni silloin hyvin! :) Te ainakin olette hyvin varautuneet kaikkeen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en anna päästä tapahtumaan sitä, etten näkisi varsomista ;) Viimekkin vuonna taisin yli kymmentä päivää ennen varsomista aloittaa valvomisen :D

   Poista
 7. Onpas teidän tallissa siistiä! :)

  VastaaPoista
 8. Oi onpas teillä hieno varustehuone yms.! Ja on möys aika siistiäkin;) Ja oikeesti pakko sanoo et tää sun blogin ulkoasu on tosi hieno!:)

  VastaaPoista