sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Aurinkoa piisaa

Kesä saa nyt luvan olla alkanut! Ihania kelejä, aurinko paistaa ja on lämmintä. Aurinko teettää hevosten kanssa sen verran lisätyötä, että vaaleat turvat tarvitsee aurinkorasvaa porottavina päivinä estämässä palamisen. Kesä tuo mukanaan myös ötökät ja tykkään käyttää ahkerasti hyönteismyrkkyä hevosilla, ettei hevosten tarvitse niin kärsiä hyönteisten kiusattavana. Onneksi en omista kesäihottumahevosta, tsemppiä vaan kaikille ihottumahevosten omistajille taisteluun...


Kyllä te ihan oikein näette, varustehuoneen edessä oli tänään 35,2 astetta lämmintä suoraan auringossa...

Lillalla on tänään 314vrk täynnä, eli laskettuun aikaan on vielä tasan kaksi viikkoa aikaa! Jos laskee "normaalin", eli 337 vuorokauden mukaan, on siihen kuitenkin vielä melkein kolme ja puoli viikkoa. Lahja kuitenkin syntyi 328 vuorokautta, saa nähdä miten tämä asukin käy. Maha jatkaa kasvuaan, mitään merkkejä ei vielä ole lähestyvästä varsomisesta kuin utareiden kasvu ja pieni takaosan löystyminen. Poni on kuitenkin normaali, syö kuin hevonen ja liikkuu mielellään, häntääkään ei olla nyt hangattu niin paljon kuin viime vuonna!

Virittelin tänään vähän kokeiluja tulevasta reaaliaikaisesta videolähetyksestä varsomisen aikaan ja olen kyllä iloinen! Varmasti suurin osa lukijoistakin on, pääsee muutkin varsomisen ja varsan ensihetkien tunnelmaan mukaan, mikäli varsominen sujuu hyvin. Sitä en vielä tiedä, antaisinko koneen kuvata varsomista, jos jotain komplikaatioita tulisi. Jos tulee, sen näkee sitten, riippuu varmasti tilanteen vakavuudestakin. Mutta sen voin sanoa jo näin varoittavana asiana, että jos yksikin typerä kommentti tulee videon aikana, katkaistaan se heti. Olettehan te kuitenkin sen verran fiksua porukkaa, että luulen suurimman osan tykkäävän mahdollisuudesta seurata varsominen reaaliajassa.

Ponia kiinnostaa ja niin edelleen.

8 kommenttia:

 1. hahah kiitos kiitos :D
  t. ihottumahevosen omistaja

  VastaaPoista
 2. Epistä! Olis meilläkin noin lämmintä! Toivottavasti kaikki menee hyvin. Tsemppiä Lillalle varsomiseen.

  VastaaPoista
 3. Rakas naapuri löysi mikin ! Toivottavasti vielä toimii XD

  VastaaPoista
 4. Oi, Lillan maha on ihanan iso! :3 Minua ainaskin kiinnostaa ihan sikana nähdä varsominen "livenä!"

  VastaaPoista